24 must see seværdigheder i New York

Der findes tonsvis af lister med top seværdigheder i New York, og selvfølgelig er det smag og behag hvad man ønsker at se og hvilken type rejsende man er. Jeg har her sammensat en liste over nogle af mine personlige favoritter ud af de ting jeg selv har besøgt. Nedenstående er derfor 24 seværdigheder jeg klart kan anbefale at i tager et smut forbi.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

frihedsgudinden seværdigheder i New York

1. Frihedsgudinden

Frihedsgudinden er en af de mest besøgte seværdigheder i New York. I dag står frihedsgudinden som et varemærke for New York med sine 46,5 meter. Statuen var en gave fra Frankrig for at fejre Amerikas 100 års uafhængighed. Du kan tage færgen ud til øen Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står. Herfra kan du gå rundt om statuen, og du kan få adgang til statuens krone – det anbefales dog at du booker tid i meget god tid hvis du ønsker at komme op i statuen.

Køb billetter til frihedsgudinden – og spring køen over

2. One World Observatory

Byen har flere skønne udsigtspunkter hvorfra du kan se ud over toppene over alle de høje skyskrabere. En af disse udsigter finder du hos One World Observatory. Dette er den højeste bygning placeret på den vestlige halvkugle, hvorfra du kan nyde den imponerende udsigt.

Køb billetter til One World Observatory og spring køen over

3. Brooklyn Bridge

Broen forbinder Manhattan og Brooklyn, og blev særligt kendt i min verden efter den første Sex and the City film. Men broen har også et helt særligt arkitektonisk udseende, med sine mange wires. Udsigten fra Brooklyn Bridge Park giver desuden en fantastisk udsigt ud over Manhattan.

brooklyn bridge seværdigheder i New York

4. Empire State Building

De fleste af os kender Empire State Building fra utallige film, hvor bygningen bliver vist. Empire State Building blev bygget tilbage i 1930, og agerede som verdens højeste bygning helt frem til 1972, hvor man byggede World Trade Center. Der er mulighed for at komme op i Empire State Building for en smuk udsigt ud over New York. Det kan naturligvis anbefales at tage derop på en dag med klart vejr.

Køb dine billetter til Empire State Building og spring køen over

5. Staten Island færgen

Tag med ud på Staten Island færgen, der sejler mellem Staten Island og Manhattan. Denne færgetur er gratis og så får du en ganske udemærket udsigt ind over byen.Booking.com

6. Chrysler Building

En utroligt smuk bygning i Art Deco stil med sit helt karakteristiske spir. Bygningen stod færdigt i 1929, og var for en kort stund verdens højeste bygning.

7. The High Line

The High Line er en ombygning af en gammel togbane, der i dag benyttes som en park og en gangsti. Parken er derfor hævet over gadeniveauet og bilerne der suser forbi nedenfor. Så tag en tur på denne hyggelige sti, og sæt dig på en af de mange bænke omgivet af grønt, og kig ud over byens rumsteren.

the high line New York seværdigheder i New York

8. 5th Avenue

Denne gade har gennem længere tid haft ry for at være en af de bedste og største shopping gader, og det er derfor også her du finder de helt store topdesignere.

9. St. Patricks Cathedral

Dette er en imponerende bygning i gotisk stil bygget tilbage i 1879. St. Patricks Cathedral er en kæmpe kirke med plads til hele 2400 siddende kirkegængere, og så er kirken er smuk både udvendigt og indvendigt. Den smukke kirke bliver hvert år besøgt af mere en 5 millioner turister og troende.

10. Natural History Museum

Dette museum i New York har blandt andet en stor samling af dinosauer-skeletter. Sørg for at tage dig god tid til at besøge museet, for der er masser at se. Vi nåede desværre kun at se udstillingen med dinosauerne, men den var til gengæld vildt imponerende!

Køb billetter til Natural History Museum

museum of natural history seværdigheder i New York

11. Rockefeller Center

Vi besøgte Top of the Rocks i Rockerfeller Center på vores sidste besøg i New York. Dette er deres udsigtsplateau, hvorfra du får en fantastisk udsigt ud over Central Park og Empire State Building. Og faktisk kunne vi bedre lide udsigten fra Rockerfeller, da vi her kunne få et rigtig godt af netop Empire State Building. Desuden er der ikke nær så mange turister ved Rockerfeller, og der var på ingen måde overfyldt.

Køb biletter til Rockerfeller Center

12. Guggenheim

Den smukke bygning danner rammerne for flere klassiske mesterværker udført af kendte kunstnere som Manet, Picasso og Chagall. Men faktisk er det selve bygningen, som i sig selv er en skulptur, vi mest af alt er imponerede af. Det er en utroligt smuk bygning med dens store runde bånd der omgiver den moderne kunst.

Køb dine billetter til Guggenheim, og spring køen over

13. Times Square

Et af de mest besøgte seværdigheder i New York er Times Square beliggende i byens hjerte. Times Square er et imponrende syn med store neonskilte og masser af liv. Foruden det imponerende lys der pryder facaderne på bygningerne, er det her du finder masser af gadekunstnere og du finder billetboder til broadway musicals. Times Square er et must-see, men vi kunne bestemt ikke holde ud at stå her i alt for lang tid af gangen grundet den store mængde mennesker.

times square seværdigheder i New York

14. Ellis Island

På Ellis Island bør du besøge Immigrationsmuseet. Det var hertil at immigranterne i sin tid ankom, da de kom til USA. Det er et imponerende museum med masser af historie.

15. Chinatown

Chinatown er mest af alt en lille bydel, hvor du finder et stort udvalg af kinesiske butikker og restauranter. Herudover kan du finde små templer og hvis du er der på det rette tidspunkt kan du rende ind i en festival såsom f.eks. Chinese New Year som finder sted i februar måned. Chinatown tiltrækker hvert år tusindvis af turister, der ønsker at opleve maden og kulturen.

16. 9/11 Memorial

Kom ind og oplev 9/11 Memorial, et museum hvor du kan lære mere om historien bag den grusomme oplevelse der fandt sted den 11. september 2001. Det er en rørende oplevelse at besøge museet hvor man kan finde personlige historier om tiden efter terrorangrebene.

Køb biletter til 9/11 memorial og spring køen over

17. Ground Zero

Som et mindesmærke for den tragiske episode med 9/11, er der blevet bygget to imponerende mindesmærker, hvor man engang fandt de to tårne World Trade Center i New York. De to monumenter fremstår som to huller i jorden, hvor der strømmer vand ned langs siderne. Hele vejen rundt i kanten på monumenterne står der skrevet navnene på de som ikke overlevede.

New York_ memorial_ground_zero seværdigheder i New York

18. Coney Island / Luna Park

I denne lille forlystelsespark i Brooklyn New York finder du den hæsblæsende rutchebane Cyclone. Forlystelsesparken er ganske gratis at komme ind i, men herudover koster det hvis du skal prøve nogen af forlystelserne eller nogen af skydeteltene. Læs mere om parken her: www.lunaparknyc.com

19. Flatiron Building

En af de mest ikoniske bygninger i New York med sin særprægede facon, der minder om et strygejern. Dette er en af de mest fotograferede bygninger i New York.

20. Central Park

Denne park er en perle placeret midt i Manhatten, og hertil søger både lokale og turister til for at få lidt fri fra byens stress og jag. Gå en tur gennem parken, lej en cykel eller tag på en bådtur. Parken rummer uanede aktiviteter – læs flere aktiviteter her.

central park seværdigheder i New York

21. Grand Central Terminal

Denne mere end 100 år gamle bygning gennemstrømmes dagligt af tusindvis af mennesker der skal til og fra deres destination. Arkitekturen indendøre er imponerende og storslået, særligt med den imponerende trappe bygget i marmor samt det store buede loft.

22. The Metropolitan Museum

Et af verdens fineste kunstmuseer med 19 kuratoriske samlinger og over 2 millioner kunstværker,som er samlet sammen fra oldtidens Egypten og frem til moderne tid. Det er et imponerende museum,og du kan godt forvente at der skal tilbringes flere timer herinde hvis du skal have en chance for at se de udstillinger du kom for.

Køb din billet til Metropolitan Museum her og spring køen over

23. Museum of Modern Art (MoMA)

Museum for nutidig kunst – Du skal besøge MoMA hvis du er bare den mindste smule designinteresseret. Her finder du en stor samling af designmøbler og nutidige kunstinstallationer. Du finder også en rigtig hyggelig og smuk arkitektonisk skulpturhave, med skulpturer udført af blandt andet Picasso og Rodin.

Læs mere om MoMA og aktuelle udstillinger her: www.moma.org
Og her kan du købe dine billetter til MoMA og spring køen over

24. Wall Street

Dette er verdens financielle hovedstad, der strækker sig fra New York Stock Exchange og ned til the Charging Bull og Federal Reserve. Nær ved finder du også den imponerende Trinity Church

seværdigheder i New York

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

 

Hvilke er dine must see seværdigheder i New York på listen?

Skriv en kommentar