Samsøs bedste kartoffelmad

Tidligere i dag deltog vi ved eventet Samsøs Bedste Katoffelmad, som blev afholdt i Samsø Hallen i byen Tranebjerg på Samsø. Hallen var fyldt til randen med 600 spændte tilskuere, der ivrigt tog for sig af buffeten, hvor man kunne bygge sin egen kartoffelmad. Foruden det lækre ta-selv-bord skulle der naturligvis også kåres en vinder af Samsøs Bedste Katoffelmad. Dette er en konkurrence hvori de bedste restauranter fra Samsø deltager. Konkurrencen blev afholdt på sit 5. år, og var mere velbesøgt end nogensinde før.

[pt id=’7372′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Der var i alt 9 deltagende restauranter, der tydeligvis gjorde deres allerbedste for at løbe afsted med den ærefulde titel. De deltagende restauranter var placeret i hallen således, at man havde mulighed for at iagttage de dygtige kokke mens de kreerede deres retter. Herfra blev de løbede kaldt op til et dommerpanel bestående af 7 af Danmarks store madtalenter: Jesper Kock, Paul Cunningham, Rasmus Palsgaard, Rasmus Munk, Nadia Mathiasen, Ida Davidsen samt Jørgen Christian Jensen.

[pt id=’7373′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Konkurrencens krav for en kvalificeret kartoffelmad er, at den skal indeholde rugbrød samt kartofler – og her blev der naturligvis anvendt lokale Samsø kartofler. Herudover er det kun fantasien der sætter grænser for hvilket fyld der skal på, og hvordan man benytter ingredienserne. Og netop kreativiten var med til at skille vandene i dommerpanelet. For de mest kreative løsninger bevægede sig ud i helt andre retninger og mindede ikke mere om traditionelle kartoffelmadder. Dog sejrede nytænkning til sidst, da Restaurant Sak blev kåret til vindere af konkurrencen (på 3. år i træk).

[pt id=’7374′ size=’large’ class=’aligncenter’]

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Samsø, men alle meninger er vores egne

1 Comment

Skriv en kommentar