England Frankrig Italien Storbyferie

Sådan undgår du den lange kø ved kendte seværdigheder i Europa

Du kender det sikkert. Du ankommer ved en seværdighed, som er hovedattraktionen på din ferie, og tænkte at du ville komme i god tid for at slippe for de andre turister. Men tænk engang. Det tænkte alle de andre også. Så hvordan slipper man for at skulle vente i de lange køer? Ofte handler det om den rette timing. Læs med i vores guide til hvordan du undgår den lange kø ved flere kendte seværdigheder i Europa.

vatikanet

Vatikanet

Mere end 4 millioner turister strømmer hvert år til Vatikanet, og mange har Vatikanet på deres bucketliste hvadend de er troende eller elsker kunst og arkitektur. Ønsker du blandt andet at besøge det berømte sixtinske kapel gør du det bedst ved at være her en time før lukketid. Er det vatikanmuseet du vil besøge skal du købe en billet online 60 dage forinden for at springe køen over. Prisen er Somme tider højere, men det er det hele værd når du ser den lange kø.

Louvre

Det kunstmuseum i Paris er verdenskendt særligt for maleriet af Mona Lisa. Og med mere end 9,7 millioner af besøgende hvert år er det værd at vide hvornår man skal møde op foran museet for at komme indendørs uden uanede lange køer. Museets billetkontorer arbejder på højtryk gennem ferier samt i weekender. Så først og fremmest kan det anbefales at komme i lavsæson eller i det mindste på en dag midt i ugen, som f.eks. en onsdag. Herudover er det bedste tidspunkt for besøg at ankomme sidst på dagen – efter 17.30. På den måde lader du alle de ivrige turister om at kæmpe sig ind i indgangen, og størstedelen er derfor ved at afslutte deres tur når du ankommer.

Eiffeltårnet

Hvert år besøger 7 millioner personer Eiffeltårnet, der i dag står som et varemærke for byen. Det blev bygget under verdensudstillingen i 1889 og tilbyder den dag i dag en fantastisk udsigt ud over byen. Det bedste tidspunkt for at besøge Eiffeltårnet er i oktober måned, da sommerturisterne er forsvundet og vinter- og juleturisterne endnu ikke er ankommet. Andre ting du kan gøre for at mindske køen er at købe din billet online og printe den på forhånd.

Tower of London

Mere end 2 millioner personer besøger hvert år Tower of London. Det er blandt her at Englands kronjuveler bliver opbevaret, og desuden har Tower of London en betydningsfuld rolle i Englands historie. I London kan du snildt springe over de lange køer, hvis du er indehaver af et London Pass. Dette kort giver dig adgang til hele 50 af Londons bedste attraktioner.

Westminster Abbey

Endnu en velbesøgt attraktion i London med over 1 million besøgende årligt. Kirken her har været lokationen for de royale kroninger af konger og dronninger samt royale bryllupper og begravelser. Der er altid kø for at komme ind, med én undtagelse: om onsdagen. Dette skyldes de skiftende åbningtider der til tider forvirrer turisterne. Om onsdagen kan du nemlig besøge kirken i tidsrummet 13.00 – 18.00 og på andre dage hedder det fra kl 9.30 ti 15.30.

HAR DU FLERE TIPS TIL AT SPRINGE KØERNE OVER?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  fruolsens
  2. marts 2016 at 4:49 pm

  Hej Rebecca Line

  Vi skal en tur til Rom i påsken, hvor køber du billetter til seværdighederne online

  Hilsen Stine

  • Reply
   Rebecca Line
   2. marts 2016 at 7:49 pm

   Hej Stine – du kan evt prøve at kigge på http://www.rombilletter.dk/ :-) -her er et stort udvalg af forskellige seværdigheder og ture i Rom. Og rigtig god tur ;-)

 • Reply
  John Kallesøe
  21. februar 2016 at 2:15 am

  I skriver at Eiffeltårnet blev bygget i 1989 dette er ikke korrekt

  • Reply
   Rebecca Line
   21. februar 2016 at 10:10 am

   Ja der skulle selvfølgelig have stået 1889. Dum tastefejl – vi retter det med det sammen ;-)

  Skriv en kommentar

  Inline
  Inline