Sådan planlægger vi rejsen med Instagram

Instagram er et visuelt medie, hvor personer fra hele verden uploader deres bedste billeder fra deres private liv samt deres rejser. Og der er masser af inspiration at hente hvis blot man ved hvordan man skal finde frem til det rette. Vi vil her guide dig til hvordan du kan planlægge din rejse ved hjælp af Instagram.

Porto_douro_floden_2
Derfor skal du bruge instagram som inspiration

Inden vi giver os I kast med hvordan du kan bruge Instagram som inspiration vil jeg først forklare jer hvorfor det er en fantastisk kilde til din planlægning. Typisk når man søger inspiration søger man straks på google efter bedste seværdigheder på den komne destination. Men på Instagram får du nemt og hurtigt en masse inspiration i form af billeder taget af private personer der har delt de bedste øjeblikke fra destinationen. Det vil sige at det ikke er de formelle must see seværdigheder, men også små finurlige og unikke oplevelser. Det kan være et billede fra en trendy cafe, eller måske en hyggelig gade hvor der hænger vasketøj fra alle altaner.

PÅ instagram kan du nemt scrolle videre hvis ikke det har din interesse, eller du kan gemme til senere og se placeringen destinationen. Med andre ord – på instagram finder visuelle glimt fra andre rejsende, som er lagt online fordi at de kan anbefales til andre.

Følg destinations-specifikke konti

Når vi planlægger en rejse starter vi ud med at følge nogle større destinations-specifikke konti. Hermed menes der konti der kun tilføjer billeder fra destinationen. Hvis du f.eks. skal til Italien kan du f.eks. følge @italy.vacations, @italy og @topitalyphoto bare for at nævne et par stykker. Der findes masser af disse konti derude – både specificeret på land men også på by eller område. Disse konti deler de bedste billeder fra turister, lokale og fotografer der deler deres billeder på bestemte hashtags. Hermed får du et feed der er fyldt med de smukkeste billeder og de bedste lokationer i det land du interesseret i.

Lubeck_udsigt

Følg turist-bureauer

Præcist som ovenstående poster turist-bureauer også en daglig dosis af inspiration fra destinationen. Turistbureauerne kender destinationen ud og ind, og kan tilbyde dig en unik viden omkring destinationen. Og her skal du ikke være bange for at bede om hjælp til oplevelser, da de jo netop er der for at hjælpe dig i din søgen på inspiration.

Følg lokale instagrammere

Somme tider kan man desuden være heldig at støde på nogle dygtige lokale instagrammere som f.eks. — — — og — fra hamborg. Lokele har den fordel at de kender de bedste kaffebarer og de bedste fotospots i byen, og man kan helt sikkert tage ved lære af dem. Ved at følge disse lokale instagrammere kan man hurtigt få en masse relevant inspiration og man kan sågar kontakte dem og høre hvor billedet er blevet taget hvis man ønsker at tage et lignende billede.

Brug de konti du allerede følger

Det kan være en god ide at følge konti med inspirerende billeder, og som også giver dig tips og tricks til at planlægge din ferie.Et lille tip: hvis du falder over en konto du særligt godt kan lide kan du prøve at kigge igennem hvilke konti de følger – da der garanteret vil være nogle guldkorn imellem som du selv ønsker at følge.

brooklyn_bridge

Gem billeder med et bogmærke

En ting vi bruger meget er at lave bogmærker på de billeder vi ser på Instagram, så vi kan gemme dem til senere. Vi bliver nemlig altid meget inspirerede når vi sidder og kigger ned gennem vores feed, og med bogmærker er det muligt at huske sig selv på at specifikt billede.

Søg på hashtags

En af de ting vi benytter allermest på Instagram når vi søger inspiration er at lede efter populære hashtags. Det kan være alt fra navnet på landet #portugal og ned til navnet på byen #lisbon. Vi søger oftest på engelsk og somme tider begge dele. Men der findes også hashtags, som større konti ønsker at turister og lokale skal anvende for at blive featured. Det kan være hashtags som #lisbonlovers, #lisboalive og #igerslisboa

Hvis ikke du har udvalgt dig en specifik destination endnu kan du i stedet søge på populære hashtags inden for specifikke aktiviteter du ønsker på ferien. Ønsker du f.ek.s at finde gode stande kan du søge på et hashtag som #beachlovers og #beachvibes

Hashtags er også nyttige hvis du er usikker på hvilken destination du ønsker at besøge. Hvis f.eks. du ved at du ønsker at du vil besøge Australien, men ikke ved hvor i Australien du skal tage hen, kan du starte med at kigge gennem #australien, og finde billeder i feedet der fanger din interesse. Lad os sige at du gentagne gange bliver optaget af billeder af Uluru, så er dette en af de ting du skal søge videre på og planlægge rejsen ud fra.

wernigerode_harzen_slot

Søg på lokation

Du kan søge efter en lokation på samme måde som du søger på hashtags – dette kan være lige så effektivt som at søge på hashtags. Og hvis du finder et smukt billede i dit feed kan du se om lokationen er blevet tagget. Lokationen vil typisk fremgå lige over billedet og under brugernavnet. Dette kaldes Geotag. Hvis dette er tilstede kan du klikke på geotagget for at se flere billeder fra destinationen. Hermed kan du også danne dig et indtryk om hvorvidt det var et heldigt billede som er blevet photomanipuleret eller om alle billeder er smukke og at du har fundet paradis.

Stil spørgsmål

En sidste ting du kan gøre er at spørge dine egne følgere om hjælp til hvad man skal opleve på destinationen. Sørg for at være specifik i hvad du ønsker at høre mere om. “Hvad skal vi lave i Thailand” er ofte for bredt, hvorimod det kan være bedre at spørge ind til f.eks. gode restauranter eller attraktioner inden for en bestemt kategori.

Eller du kan stille spørgsmål til billeder på andre profiler. Bare sørg for først at læse deres tekster, så du ikke spørger om noget de allerede har svaret på. De fleste folk vil elske at hjælpe dig med dine spørgsmål.

wernigerode_harzen_slot_udsigt

Bruger du Instagram til at planlægge dine rejser?

Skriv en kommentar