Sådan pakker vi kufferten når vi rejser med børn

Selvfølgelig er der mere bagage når man rejser med børn, men derfor er det ikke en umulig opgave at pakke let. Vi synes selv at vi efterhånden har lært at pakke ret fornuftigt, og at vi har fået erfaring med hvad der er behov for og ikke. Hemmeligheden er naturligvis at man kun medbringer det absolut nødvendige, og at man lærer at downsize. Vi kan komme ind på en masse gode pakketips til hvordan du får mere med i kufferten i et senere indlæg, men her skal det handle om hvordan vi pakker vores kufferter,og hvad vi medbringer på en rejse med børn.

Hvad vi pakker til en uges ferie

Vi synes selv at vi formår at pakke rimeligt let på trods af at vi rejser med børnegrej (og bloggergrej), og på en uges ferie kan vi nøjes med at medbringe:

 • En stor kuffert med alt vores tøj. Heldigvis fylder børnetøj til helt små børn ikke alverden, og vi plejer at medbringe et sæt tøj til hver dag samt et sæt nattøj, strømper og undertøj. Her er også plads til toiletartikler, og diverse ledninger. Når børnene bliver ældre kan de få deres egen kuffert at holde styr på. Andrea synes i hvert fald allerede at det er hylende morsomt at få lov til at styre vores kabinekuffert når vi har den med.
 • Så har vi rygsæk 1 med snacks og legetøj, som er propfyldt til randen med ting der kan stille alle børnenes behov på flyveturen. Denne rygsæk ligger under sædet foran os på flyveturen.
 • Rygsæk 2 er fyldt med bloggergrej + puslegrej. Den sidstnævnte rygsæk er så rummelig at vi desuden plejer at lægge ekstra bleer + pusletasken heri samt alle flydende dele (vandflasker, termoflaske, smoothies til børnene osv – Husk dog at holde de våde elementer en smule forsejlet således at det ikke ender ude i tasken!)  På den måde er det kun én taske der skal åbnes når vi går igennem security. Vores rutine er at tage Pusletasken ud af Rygsæk 2 så snart vi har været igennem security. I pusletasken lægger vi nu alle de flydende elementer samt 3 bleer pr barn. Herefter flytter vi alle vores jakker ned i den store rygsæk så vi har hænderne fri til at styre børnene. Pusletasken bliver placeret under sædet foran os mens rygsæk 2 bliver placeret rummene over os. Se vores pakkeliste til pusletasken >
 • Vi medbringer altid en rejseklapvogn til brug i lufthavnen samt en ekstra klapvogn som vi checker ind, men som bliver rar at have på destinationen. Læs mere om vores klapvognssamling > og lær mere om hvilke klapvogne vi bruger til hvad. Rejseklapvognen klappes sammen og placeres på hylden over hovedet.

Snacks og legetøj til børn

For os har snacktasken altid været et vigtigt element på flyrejsen, og Andrea ved at den er fyldt med godter. Snacktasken (som i øvrigt også er fyldt med legetøj) er i vores tilfælde en rygsæk som kan placeres under sædet foran én.

 • Snacks: Vi medbringer altid forskellige frugtsnaks, grøntsagsstænger, kiks og på det seneste er vi også begyndt med lidt børnevenlige chips. Man kan også medbringe lidt hjemmebag eller andet fra bageren. Det eneste der er vigtigt er, at det altsammen er noget børnene kan lide. Vi sørger altid for at give vores børn de “dårlige snaks først” – dvs dem de mindst kan lide / vil have. På den måde er det kun en glædelig overraskelse at man også har medbragt noget der var bedre. Denne tilgang virker bedre end hvis man giver det bedste først. Andrea får i hvert fald skyhøje forventninger og nægter alt hvad hun bliver tilbudt.
 • Husk at være forberedt med maden når flyet letter og lander. Det er her at der er størst risiko for propper i ørerne, og det er klart det bedste hvor alle involverede hvis dette ikke sker for børnene. Vi har derfor altid haft en sutteflaske klar (da børnene var babyer), og i dag er rosiner blevet vores bedste ven. Og når de bliver lidt ældre bliver rosinerne nok erstattet med en bolche ellertyggegummi. Alle ovenstående, hjælper til med at man synker og dermed mindsker risikoen for propper i ørerne.
 • Vi har egentlig ikke så meget legetøj med på rejsen som vi engang havde. Nok mest fordi at Andrea i dag kan bruge en god time på ipad’en uden at kede sig, og at Wilfred er sindsygt god til at fordybe sig i de ting han får i hænderne (Da Andrea var en baby skulle hun have et nyt stykke legetøj hvert 5. minut!). Så mængden af legetøj afhænger af dit barn. I dag medbringer vi kun ipad, papir og farveblyanter, et par stableklodser og magneter. Sørg for at medbringe nogen ting du ved at dit barn leger med, og sørg for kun at tage et stykke legetøj frem ad gangen inde i flyet således at barnet hele tiden får sig en lille overrskelse.

Flaskemad på rejsen til en baby

Når man rejser med en baby er det klart det praktiske hvis man selv har mulighed for at amme, hvorved at man har maden for hånden hver gang at der er brug for det. Men hvis ikke man tilhører det ammende folk må man jo ty til flaske, og det kræver rigtigt nok en del mere oppakning.

På flyrejsen:

 • Flasker: Vi har altid rejst med nok flasker således at der var en ren flaske til hvert måltid på selve flyrejsen (og husk også at medregne transporttiden til og fra lufthavnen). På denne måde skal du ikke stå og rengøre flaskerne i flyet eller i lufthavnen. Så f.eks. på en 8 timers flyvning ville vi som minimum medbringe 4 flasker.
 • Modermælkserstatning: Vi har altid medbragt nok modermælkserstatning til selve rejsen, og alt afhængigt af hvilken rejse vi har været på har vi så valgt hvorvidt om vi også ville medbringe ekstra til selve opholdet og rejsen retur. Men oftest har vi blot købt det på destinationen.
 • Varmt vand: Vi har altid medbragt en termoflaske med varmt vand til flyrejsen. Vi plejer altid at få den fyldt op inden vi stiger ombord på flyet.
 • Koldt vand: Det er også enide at medbringe koldt vand.Vi plejede altid at købe en flaske drikkevand lige inden vi steg ombord på flyet således at vi kunne blande det varme og kolde vand til den helt rette temperatur.

På dit hotel:

 • Elkoger / Dyppekoger: Vi har hørt om rejsende familier der har medbragt en mini-elkoger eller sågar en mikrobølgeovn for at kunne opvarme mad til børnene på hotelværelset. Og det synes vi umiddelbart er en smule drastisk. I stedet har vi ofte udvalgt hoteller ud fra at de havde en elkoger til rådighed på værelset (desuden er et køleskab også et kæmpe plus når man rejser med børn så der er plads til snacks og mellemmåltider). Hvis ikke det er muligt at finde et hotel med en elkoger på værelset, så skal du ikke være bleg for at spørge efter varmt vand i receptioonen. Du vil blive overrasket over hvor langt de vil gå for at hjælpe dig. En enkelt gang har vi fået lov til at låne en elkoger fra køkkenet under vores ophold. Og andre gange har jeg blot skullet bede om varmt vand i restauranten eller baren. En tredje mulighed (som vi selv har gjort brug af) er at købe en lille camping dyppekoger, som hurtigt og effektivt opvarmer det vand du skal bruge.
 • Rengøring af flasker: Husk at medbringe alt det grej du skal bruge for at kunne rengøre dine flasker. Undlad dog at medbringe den store flaske-rense maskine, men medbring i stedet en god svamp / børste samt sæbe og hvad du nu ellers bruger.

 

Hvordan pakker du din kuffert?

Skriv en kommentar