I Rocky Balboas fodspor i Philadelphia

Du husker måske de ikoniske film om Rocky Balboa? Den første af i alt syv film udkom i 1976 med Sylvestor Stallone i hovedrollen. Filmene blev utroligt populære op gennem 80’erne, og selv den dag i dag vil de fleste nok kunne nikke genkendende til filmtitlerne. Rocky filmene har flere scener fra byen Philadelphia i USA, og faktisk er to af byens mest besøgte attraktioner derfor også Rocky relaterede.

Philadelphia Art Museum

Rocky statuen

Den ene af de to store Rocky attraktioner i byen er bronze statuen som forestiller intet mindre end selveste Rocky. Statuen blev oprindeligt fremstillet i forbindelse med den tredje film. Statuen blev oprindeligt placeret på toppen af trappen i forbindelse med indspilningen, men blev senere flyttet i forbindelse med at Stallone forærede den til byen. I dag finder du statuen nede for enden af Rocky Steps, og der som oftest en lang kø for folk der ønsker at komme helt tæt på for at få taget et billede med statuen.

Philadelphia Rocky

Rocky Steps

Den anden store Rocky attraktion i byen er “the Rocky Steps”, som findes foran byens kunstmuseum; Philadelphia Art Museum. Disse trapper er anerkendt som det næstmest kendte filmlocation i verden, og der er derfor ikke noget at sige til at turister fra hele verden kommer hertil for at genskabe scenen, hvor Rocky løber op ad disse 72 trappetrin. I filmene anvender han nemlig disse trapper som en del af sin træningsrutine, og det er dag en ikonisk scene vi alle husker. Det er derfor ikke ualmindeligt at se turister og rocky-entusiater der kommer hertil for at genskabe magien på egen hånd. Så husk at iføre dig løbeskoene og begiv dig op ad disse trapper, og husk på at der findes en belønning på toppen. Nemlig den fine udsigt ud over trapperne hvorfra du kan se Benjamin Franklin Parkway samt byens skyline.

Philadelphia Rocky

Philadelphia Rocky

Oplev flere film locations

Der findes flere Rocky film locations i byen, såsom det italienske marked, hans lejlighed eller et af de motionscentre hvor han boksede i filmene. Det er muligt at opleve disse locations på egen hånd, men der findes også guided tours som tager dig med i Rockys fodspor. Her er en hjælp til at finde film locations hvis du ønsker at gøre det på egen hånd.

  • Rockys lejlighed: 1818 Tusculum Street
  • Pat´s King og Steaks: 1237 E Passyunk Ave
  • Det italienske marked: 919 S 9th Street
  • Lucky Seven Tavern: 2800 Ormes Street
  • Mighty Mick’s Gym: 2147 N. Front Street

Du kan finde en officiel liste over alle film locations på www.totalrocky.com. Bemærk dog at flere af dem også er i Los Angeles.

Philadelphia Rocky

 

Har du set Rocky seværdighederne i Philadelphia?

 

Skriv en kommentar