At købe bil til en roadtrip i Australien

Køber du en bil til din roadtrip i Australien står du foran flere udfordringer, bl.a. kørsel i venstre side, men i længden kan det spare dig mange penge. Biler skifter hænder mellem backpackere, og priserne varierer utrolig meget efter hvilken by der sælges i, hvor lang tid de har til at sælge bilen, bilens stand og hvorvidt om det er høj- eller lavsæson.

IMG_7672 copy kopi

Lær bilen at kende

Det gælder om at få prøvekørt så mange som muligt, finde en bil der matcher pris og behov, kan bilen sælges igen, og mest af alt handler det om mavefornemmelse. Lad dig ikke presse til at købe noget og tjek hvad der følger med bilen. Som regel følger der alt muligt campingudstyr med til madlavning, dyner og puder osv.

Sørg for at have det nødvendige værktøj

Men mindst lige så vigtigt er det at tjekke efter for reservehjul, ekstra benzindunk da der kan være langt mellem tankstationer, donkraft, og servicebog. Hvis de tidligere ejere af bilen alle sammen har gemt kvitteringer på service og reparationer, giver det hurtigt et billede af om det er en bil der har mange problemer eller ej.

Roadside Assistance

Sidst men ikke mindst vil vi anbefale at man tilmelder sig roadside assistance på en roadtrip i Australien. Det koster omkring 100$ om året og er godt givet ud hvis jeres bil skulle gå i stå. Vi var ude for at bilen gik i stå og roadside assistance var en kæmpe hjælp til os. Bilen blev hentet og fragtet til nærmeste store by, og mekaniker efter eget valg, samt vi fik overnatninger på et motel for det tid bilen var på værksted.

More from Kris Kristiansen

Overnatning hos Kolding Hotel Apartments

I forbindelse med vores besøg i Kolding tidligere på måneden, havde vi...
Read More

Skriv en kommentar