Riverrafting på Tully River

Et par måneder tidligere – hjemme i Danmark og inden vi tog afsted mod Australien – havde vi aftalt at vi skulle afprøve vores grænser. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi turdet håbe på dette. Hvis der er én ting jeg er bange for så er det nemlig vand! Min frygt er dybt forankret i mig, og tanken om at skulle ud i en lille gummibåd 12 km ned langs Tully River skræmte mig. Derfor var jeg chokeret over mig selv, da jeg pludselig havde dankortet i maskinen og selv havde bestilt turen.

riverrafting_tully_river

Turen foregår således:

Der går busser fra Cairns og Tully mod Tully River. Det er klart at foretrække turen fra Tully, som tager ca 30 minutter frem for turen fra Cairns der tog ca 2 timer. Efter busturen bliver du parret i hold af 6 personer, hvortil der tilhører en instruktør. Der er ca 10 både afsted på samme tid. Du for udleveret redningsvest, hjelm og en padle samt nogle sikkerhedsmæssige instruktioner. Så hopper man ellers om bord og følger instruktørens anvisninger mens han guider jer ned langs floden. Midtvejs på turen er der frokost. Man sejler herefter den sidste del af turen og ender ved et omklædningsrum, hvor du har mulighed for at skifte til tørt tøj inden man igen sætter sig ind i bussen.

Standard eller Extreme

Nu får jeg garanteret Riverrafting til at lyde langt værre end det egentlig er. Men det er udelukkende fordi jeg selv er en bangebuks og er ekstremt bange for vand. Der findes to forskellige ture: standard og extreme, hvoraf extreme naturligvis er både vildere, vådere og dyrere. Vi valgte standard turen, da bangebuksen i mig blev udfordret rigeligt ved denne. Vi hørte dog meget feedback fra andre på turen der mente at standard var for kedelig og at de ville ønsket de havde taget extreme. så er du en vandhund bør du klart overveje denne!

Vores oplevelse

For mig var standard turen som sagt ekstrem nok i sig selv. Flere gange fik vi lov til at komme ud og svømme og lade strømmen føre os. Der var endda et stop, hvor alle i bådene fik lov til at hoppe ud fra en klippe. Båden tippede over en enkelt gang hvor vi alle væltede ud, og flere gange forsvandt medlemmer fra vores hold overbord i den stærke strøm. Og sidst på turen var der en fra vores hold der var så uheldig at flække en fortand, da han fik en padel i hovedet. Og dette var blot på standard turen.

Riverrafting på Tully River var klart en af de sværeste grænser for mig at overkomme. Turen tager ca 4 timer, og er ikke noget du bare lige gør i et sviptag. Men da dagen var overstået var jeg ovenud lettet og glad for at have prøvet det.

Skriv en kommentar