Rejsetips til at krydse grænsen mellem lande

Der er stor forskel på om du krydser grænsen mellem f.eks. Danmark og Tyskland, eller om du krydser grænsen over nye kontinenter. Der skal tages forskellige forholdsregler forskellige forholdsregler.

fly

1. Pas og vigtige dokumenter

Først og fremmest skal du have nem adgang til pas, billetter og andre vigtige papirer. Dette gælder uanset hvilken grænse du krydser. Særligt ved flyrejser kan det være smart at arrangere en særlig lomme eller mindre taske til netop disse ting, så man altid har dem lige for hånden.

2. Veksl penge hjemmefra

Det kan blive en dyr fornøjelse at veksle penge i lufthavnen, og hvis du begiver dig ud i dette anbefales det, at du tjekker kurserne ud hjemmefra således, at du ikke vælger et firma der tager en ekstrem overpris for vekslingen. Hvis der er flere steder der tilbyder at veksle dine penge kan det betale sig at sammenligne priserne.

3. Visum

På længere rejser såsom en tur til Australien er det nødvendigt at søge om visum forud for din rejse. Dit visum registreres via dit pas, og personalet i lufthavnen kan derfor tjekke dit valgte visum ved at scanne dit pas. Sørg for at dit visum er på plads forud for rejsen – og undgå unødvendige og uløselige problemer i lufthavnen.

4. Vaccinationer

Det er en god ide at have tjek på vaccinerne inden rejsen. Hermed er der mindre risiko for smitsomme og unødvendige sygdomme som du ellers kan være foruden. Få en snak med din læge om hvilke vacciner der er nødvendige for dig.

5. Planlæg transport

Tiden vi bruger i lufthavnen, flyet eller bussen løber hurtigt op, og når vi endelig når frem til destinationen er det rart at komme direkte hen til hotellet, få pakket ud og at få startet sin ferie. Sørg derfor altid for at transporten fra og til lufthavnen er booket på forhånd således at du hurtigt kan komme videre.

6. Indførsel af varer

Dette punkt er forskelligt fra grænse til grænse og overalt er der forskellige regler der gør sig gældende.Vi var f.eks. meget nervøse for at tjekke ind da vi ankom til Australien. Vi havde medbragt danske grødris, lakridser samt andre madvarer, som man med sikkerhed ikke finder i Australien. Her gør det sig gældende at man blot skal være omhyggelig med at udfylde et skema inden man går igennem tolden. Bliver du stoppet med varer du ikke har angivet kan du risikere en kæmpe bøde.

7. Lær grænsen at kende

Hvadend det er en lufthavn eller en fysisk grænse der skal krydses kan det betale sig at læse lidt på lektien forinden. Der kan være skræmmende stor forskel på kontrollen og hvordan de disse gennemføres. Ud over at tage det værste chok kan det være en god ide at vide hvad proceduren er, og hvor man skal gå hen i hvilken rækkefølge.

Skriv en kommentar