Rejsebudget: 6 dage i Jerusalem

Vi vil her gennemgå vores budget for 6 dage i Jerusalem. Vores udgangspunkt for bedgettet er, at det skal være budgetvenligt og familievenligt, og vi forsøger derfor altid at finde det billigste hotel, der matcher vores behov for at være familievenligt og rummeligt. Vi har her i budgettet medtaget alle de daglige udgifter vi havde på turen og har undladt at inkludere prisen på flybilleter, så i har en reel gennemsnitspris pr dag.

Jerusalem_via_dolorosa

Oplevelser

Her er en liste over de seværdigheder vi besøgte i Jerusalem, og dermed kostprisen for vores 6 dage i Jerusalem i forhold til oplevelser. Vi brugte i alt omkring 542 ILS, hvilket svarer til 1002kr fordelt over 6 dage. Du kan læse meget mere om disse seværdigheder i vores rejsebeskrivelser fra Jerusalem.

 • Old City – gratis
 • Tower of David – 40 ILS for voksne / 18 ILS for børn under 18 år
 • Western Wall – gratis
 • City of David – 45 ILS for voksne / 35 ILS for børn 18 / gratis for børn under 5
 • Church of St. Anne – 10 ILS
 • Via Dolorosa – gratis
 • Mahane Yehuda Market – gratis
 • Sechers Park – gratis
 • Bible Lands Museum Jerusalem – 44 ILS for voksne / 22 ILS for børn under 18 år / gratis for børn under 5 år
 • The Israel Museum – 54 ILS for voksne / 27 ILS for børn under 17 år / gratis for børn under 4 år
 • Jerusalem Biblical Zoo – 55 ILS for voksne / 42 ILS for børn under 18 år / gratis for børn under 2 år
 • Church of the Holy Sepulcher – gratis
 • Temple Mount – gratis
 • Zedekiah’s Cave – 18 ILS for voksne / 10 ILS for børn under 18 år / gratis for børn under 4
 • Mount of Olives – gratis
 • Gethsamemanes Graden – gratis
 • Yad Vashem Holocaust History Museum – gratis – børn under 10 år er dog ikke tilladt
 • Montefiore Windmill – gratis
 • The First Station – gratis

Som i kan se er mange af seværdighederne i Jerusalem faktisk gratis. Selvfølgelig findes der masser af spændende museer, som vi ikke besøgte under vores ophold, og disse koster oftest penge for indgangen.

Jerusalem_tower-of-david2

Overnatning

Når vi kigger efter hoteller, leder vi altid efter noget der er familie- og budgetvenligt og rummeligt, og gerne med morgenmad inkluderet. Under vores besøg i Jerusalem boede vi på Jerusalem Tower Hotel i Jerusalem. Et udemærket hotel, med flinkt personale og en okay morgenbuffet. Dog synes vi at værelset var en anelse mindre end hvad vi havde forventet. Hotellet kostede os 5180kr for 6 nætter i marts måned, hvilket faktisk overraskede os da vi troede at hoteller i Jerusalem ville være billigere.

Det skal lige siges at vi først bookede hotellet ca en måned før afrejse, og at langt størstedelen af hotellerne allerede var booket, så et godt råd kan være, at man søger i god tid når det kommer til ferie i Jerusalem. For når vi søger på hoteller i samme periode næste år er det muligt at finde hoteller ned til 3000kr.

En anden ting at have i mente når du kigger på hoteller i Jerusalem er, at hotelstandarden generelt er lavere end i Danmark og den vestlige verden. Du kan derfor ikke forvente luksus med fancy indretning, overrengjorte værelser og en overdådig morgenmad medmindre at du betaler for det.

jerusalem_hotel

Transport

I Jerusalem er det nemt at komme til sin destination ved hjælp af tog eller busser. Vi brugte toget flere gange på vores tur, på trods af at vi faktisk gik rundt det meste af tiden.Vi nyder nemlig oplevelserne til fods. En standardbillet koster 6.60 ILS, og kan bruges både på bus og tog alt hvad du vil inden for halvanden time. Vi tog bussen 4 gange alt i alt hvilket bliver 52,8 ILS alt i alt, hvilket svarer til 98kr.

Jerusalem_tower-of-david

Mad og drikke

Priserne for mad og drikke er meget lig priserne herhjemme i Danmark. Der er en god blanding af restauranter – både turistfælder, men også gode restauranter. Herudover er der masser af streetfood, og boder hvor du kan få dig en kebab eller en salat hvilket vi benyttede os en del af undervejs.

Vi har desværre lidt mistet overblikket over det præcise beløb for vores madbudget i Jerusalem, men når man regner shopping, transport og oplevelser fra står vi tilbage med et beløb der hedder 1360kr, hvilket vi mener er meget rimeligt at vi har brugt på mad og snacks på 6 dage. Vi har ikke spist ude på nogen fancy restaurenter

jerusalem_mad

Samlet budget

Overnatning: 5180 kr
Transport: 98 kr
Oplevelser: 1002 kr
Mad og drikke: 1360 kr

Antal dage: 6
Samlede udgifter: 7640 kr
Pr dag: 1273,34 kr

Dette er et overblik over vores udgifter og samlede budget på 6 dage i Jerusalem. Det kan bruges som en guideline forud for din rejse. Der er flere steder hvor man både kunne have sparet eller man kunne spendere endnu mere, men det afhænger af hvordan man rejser, og hvad man har af krav til faciliteter osv.

Jerusalem_Yad_vashem

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar