Q&A om Australien

Gennem tiden har vi fået en hel del spørgsmål i vores mailbox omhandlende vores tur til Australien. Og det er nu ikke fordi at vi ikke vil svare jer alle personligt, men når vi får de samme spørgsmål igen og igen giver det rigtig god mening at gøre denne viden tilgængelig for alle, både for at gøre det lettere for jer og for vores mail-indbakke. Vi tænker derfor at det er på tide at vi samler nogen af de oftest stillede spørgsmål i et blogindlæg, hvor vi forhåbentlig kan give jer lidt flere svar. Nu er det godt nok ved at være lidt længe siden at vi selv var af sted, men vi deler selvfølgelig gerne ud af erfaringer.

Roadtrip Australien

Hvad lavede I i Australien?

Vi tog til Australien i forbindelse med min praktik på et grafisk bureau – og Kris var heldigvis så flink at tage med. Vi boede de første 3-4 måneder i Sydney hvorefter vi købte en bil og tog ud på vores livs rejse rundt i Australien mens jeg skrev på min afsluttende opgave til skolen.

Hvad var de bedste oplevelser i Australien?

Det er svært at sætte en finger på den bedste oplevelse, når hele turen i sig selv var så enestående. Den oplevelse vi husker bedst er køreturen op ad Stuart Highway ind mod Alice Springs og Ayers Rock. Og her mener vi selve køreturen i Australiens barske outback. Vi brugte en del timer med kørslen i den Australske Outback, og somme tider kørte vi 7 timer i træk, hvor vores eneste stop undervejs var de små byer, hvor der somme tider kun boede ned mod 5 personer. Dette var typisk en familie, som boede der i forbindelse med at skulle passe byens tankstation, og der var ingen huse, skoler eller indkøbsmuligheder inden for 200km radius. Vi kørte igennem en del af disse små byer, hvor vi fik tanket bilen op til endnu en strækning. Tilbage ud i ødemarken, hvor alting bare var rødt sand og ørkenplanter så langt øjet kunne række.

Hvis vi skal nævne nogen mere håndgribelige oplevelser må vi sige Ayers Rock, Fraser Island og Whitsunday. Læs mere på vores liste med must see seværdigheder i Australien

Kan I anbefale nogle børnevenlige aktiviteter i Australien?

Flere spørger ind til børnevenlige seværdigheder i Australien, da vi jo er en familie-rejseblog. Men vores rejse til Australien var i sin tid uden børn. Vi kom hjem fra det dejlige land i maj 2013 og har først stiftet familie i slutningen af 2015, så vi har stadig børnevenlige aktiviteter i Australien til gode. Vi ville elske at hjælpe jer med dette, men vi vil dog ikke udtale os om steder vi ikke har besøgt. Vores store drøm er nemlig at vende tilbage til Australien en dag, og denne gang med hele familien.

australien roadtrip

Skal man leje / købe en bil, eller skal man tage bussen?

Vi valgte at købe en bil til vores roadtrip, men i bund og grund handler det vel egentligt om temperament, jeres ønsker og rejsens varighed. Vi har skrevet et helt indlæg om dette emne – Læs mere om at leje / købe bil i Australien

Hvor lang tid skal man bruge i Australien?

Vi brugte i alt 7 måneder i dette skønne land, og vi kunne nemt have brugt det dobbelte. Det er svært at sige hvor lang tid man skal bruge, for det afhænger jo af hvad man ønsker at se. Vi mødte 2 tyske piger, som kun skulle være i Australien i 2 uger. De fløj mellem alle de største seværdigheder og fik oplevet Ayers Rock, Fraser Island, Whitsunday og Sydney. For nogen er dette måske en ideel måde at rejse på, men personligt ville vi ikke gøre det. For herved mister man den sande charme ved at rejse i Australien, og man får ikke oplevet alle de små ting Australien også har at byde på. Hvis vi skal tilbage igen – og det håber jeg at vi skal – så ville jeg afsætte mindst 6 – 8 uger og op mod 4 måneder. Og dette er på trods af at vi allerede har været der én gang forinden.

Hvor mange penge skal man bruge?

Vi brugte omkring 150.000 kr på 7 måneder, men vi levede også på sparevognen hele vejen igennem. Først boede vi i en billig lejlighed 30 min uden for Sydney hvorefter vi valgte at købe en campervan, hvor vi kunne bo og overnatte på campingpladser rundt omkring i Australien. På denne måde sparede vi en del penge på overnatning. Vi var også ret nærige i forhold til madindkøb, og størstedelen af vores penge gik derfor til benzin og fornøjelser. Skulle vi afsted igen ville jeg nok forberede mig på at bruge op mod det dobbelte.

Hvordan planlagde i jeres rute?

Dette er et spørgsmål vi ofte får, og det er selvfølgelig en smagssag hvor meget man ønsker at planlægge hjemmefra, men personligt kan vi bare godt lide at være rigtig godt forberedte – med mulighed for at skeje ud undervejs. Vi planlagde derfor den første uge efter vi ankom i Sydney således at vi havde et sted at bo osv. Herudover planlagde vi vores rute ud fra alle de seværdigheder vi ønskede at se. Vi plottede dem simpelthen ind i Google Maps og lagde ruten ud fra hvor der var flest knappenål og ud fra hvordan vejret ville være på de givne tidspunkter. Vi havde 4 måneder til at køre rundt i landet og vi satte os derfor nogle delmål for hvor vi skulle befinde os på hvilke datoer.

Snorkling ved Great Barrier Reef

 

I er velkomne til at stille et spørgsmål i kommentaren eller at sende det til vores mailboks, så sørger vi for at tilføje det her på indlægget, så flere personer kan få gavn af det.

Skriv en kommentar