Tips til at holde jul i Australien

Det er efterhånden et par år siden, ja faktisk skal vi helt tilbage til 2012. Her tilbragte Kris og jeg julen i vores lille lejlighed i Sydney. Og her i dette indlæg får i tips til hvordan i skal bære jer ad med at komme i julestemning hvis i ligeledes planlægger at holde jul i Australien.

Juletræ_martinplace

Planlæg hjemmefra

Det første og nok vigtigste tip er at planlægge hjemmefra – og jeg mener helt hjemme fra Danmark. Beslut jer for hvilken type jul i ønsker at holde. Om det skal være Dansk jul, eller måske Australsk jul. Eller endda begge dele – for det er rent faktisk muligt når nu det afholdes på to forskellige dage. Vi rejste mod Australien sidst i oktober måned, og her var det umiddelbart for tidligt at begynde at tænke alt for meget på julen, men vi sørgede dog for at lave lidt research i forhold til at holde en dansk jul, og vi medbragte derfor nogle ting hjemmefra, som vi var sikre på at vi ikke kunne finde i Australien. Vi medbragte blandt andet en stor portion dansk juleslik til juledagene, grødris til risengrød + risalamande samt et kalenderlys. Faktisk tror jeg at det ville være muligt at købe alle disse ting på det danske julemarked, men nu medbragte vi det for en sikkerheds skyld.

julebus

Tag på dansk julemarked

Vi tilbragte som sagt julen i Sydney, og derfor er det også denne by vi tager udgangspunkt i i forhold til det danske julemarked. Jeg er sikker på at flere andre større byer også holder noget lignende, men i Sydney afholdes der i hvert fald et årligt julemarked ved den Danske Kirke. du finder kirken på 35 Hillcrest Road i Pennant Hills. Markedet er officielt åbent én dag i november hvor det vrimler med danskere der søger julestemningen med æbleskiver og gløgg og naturligvis juleshopping. På julemarkedet er det muligt at shoppe alverdens danske julespecialiteter til julemaden samt til slikbordet. Så husk nu endelig at få booket dette julemarked ind i dit skema hvis du ønsker at gøre dine indkøb til julebordet.

IMG_1266 copy

Udforsk byens julelys

Det kan være svært at komme i julestemning i en bagende varme, for sommeren starter officielt i december måned, hvilketer en underlig fornemmelse når man forsøger at komme i julestemning. Men heldigvis ved de også godt hvordan man kommer i julestemning i Australien. Tsg en tur ned langs George Street og oplev den oppyntede gade med smuk belysning. Eller tag på en tur rundt i Sydney for at se de dekorerede juletræer. Du finder dem blandt andet i flere shoppingcentre eller på Martin Place. Der er også flere bygninger der bliver oplyst med et smukt lysshow – heriblandt St Marys Cathedral. Her tilbragte vi selv en god times tid hvor vi bare sad og kiggede på de smukke billeder der belyste kirken.

Du bør bestemt heller ikke gå glip af julens koncerter. Også kaldt Carols by Candlelight, som er en Australsk juletradition der i alt sin enkelhed går ud på, at man oplyser natten med lys alt imens at der afholdes en julekoncert. Vi var til en sådan koncert på Coogee Beach i Sydney, og det var en helt utrolig oplevelse. Læs også vores indlæg om julede oplevelser i Sydney.

IMG_0741 copy

Dansk julemad i Australien

Hvis du ligesom os går all in på dansk jul skal man naturligvis også have både and, kartofler og brun sovs med hvad der dertil hører. Og deserten skal naturligvis være en risalamande med kirsebærsovs. Det nemmeste er at medbringe alle specialvarer hjemmefra, såsom grødris og kirsebærsovs, og alternativt skal man en tur forbi julemarkedet, men faktisk er det muligt at finde nogle tilsvarende produkter der kan anvendes til formålet.

  • Risengrød: Nu havde vi selv grødris med hjemmefra, men i tilfælde af at du ikke har medbragt det burde det være muligt at lave en god risengrød på Arborio ris (risotto ris)
  • Kirsebærsovs: Det er muligt at finde kirsebærsovs i diverse supermarkeder såsom Coles, Woolworth og Aldi, hvor du finder kirsebærsovsen ved internationale varer. Vores erfaring er dog at det var en noget tynd omgang, så måske den bedste løsning vil være at finde en opskrift på nettet hvor man laver sovsen helt fra bunden.
  • And: Det er muligt at finde and hos flere slagtere rundt omkring i Sydney. Vi fandt selv en  slagter i Randwick nær Coogee hvor vi boede. Dog købte vi kun andebryst og ikke en hel andesteg.
  • Snaps: Du kan være heldig at finde snaps i de lokale bottleshops. Alternativt kan det købes på hjemmesiden www.nicks.com.au

 

Skal du holde jul i Australien?

Skriv en kommentar