Portugal – et fodboldgalt land

Besidder man en lille interesse for fodbold, ved man at Portugal har klubber med stor historie. Store klubber som Benfica, FC Porto og Sporting Lissabon er altid med i de europæiske turneringer. Fodbold er den absolut største sportsgren i Portugal, og med store moderniserede stadions fra EM 2004, er det helt bestemt en oplevelse at overvære en kamp på stadion.

fodbold4

Er man i Lissabon er det stor chance for at kunne opleve en kamp stadion. Byen er hjemsted for både Benfica og Sporting Lissabon, og der er garanti for stemning. Uanset om det er jubelscener eller frustrationer over hjemmeholdet. Vi overværede kampen mellem Sporting Lissabon og Arouca på Estádio José Alvalade, Sporting Lissabons hjemmebane. En kamp Som Sporting Lissabon var storfavoritter til, og med over 37000 tilskuere på lægterne var der bestemt ikke mangel på opbakning. Kampen var meget ensidig, i Sportings favør, men i takt med at tiden gik, og føringsmålet udeblev, kom det sydlandske temperament virkelig i kog. Et brændt straffespark gjorde det bestemt ikke bedre, og kunne vi forstå portugisisk havde vi nok lært et par nye, knap så flatterende gloser.

Men netop som 37000 frustrerede tilskuer efterhånden havde indstillet sig på en 0-0er kom forløsningen i overtiden med en 1-0 scoring til hjemmeholdet. Publikum gik fuldstændig amok, og der blev skreget GOOOOOOOOOOOOOOOAL i hvad der føltes som evighed. Sikke en entusiasme, sikke en stemning, og sikke en afslutning man ikke kunne have forestillet sig bedre!

fodbold1

For 25 euro får man en billet på langsiden og 2-3 timers underholdning hvor man virkelig får en på opleveren. Billetter kan købes udenfor stadion, men kan også findes på nettet hvis man gerne vil have styr på sagerne inden ankomst til stadion. Metroen kører lige til stadion – og til Estadio Da Luz ligeså, skulle man vælge en kamp hvor Benfica er værter.

Og skulle man stadig være i tvivl om hvor fodboldglade de er i Portugal, kan man bare tage et kig i aviserne dagen efter. Sportsavisen A Bola udkommer hver dag med 30-50 sider, der udelukkende handler om fodbold fra ind- og udland.

fodbold2

Skriv en kommentar