Sådan planlægger vi en dag på rejsen med børn

Man kan planlægge på mange forskellige måder alt efter hvilken type rejsende man er. Nogen hader måske at have planlagt alt for meget og nyder at være spontane. Men når man rejser med børn har vi lært, at det vigtigt at man altid er rigtig godt forberedt, og derfor sørger vi altid for at have en nogenlunde plan for hvordan dagene på rejsen skal forløbe.

harz_mountains spisning2

Læg en overordnet plan

Allerede hjemmefra laver vi et råt udkast for alle dagene hvor vi er afsted. På den måde har vi et overblik over mulige aktiviteter og vi har en ide om hvor meget vi ønsker at nå de forskellige dage. Vi mener selv at vi har nogle rigtig gode tips og værktøjer til at finde alle de bedste aktiviteter på rejsen, således at vi  – læs mere om hvordan vi planlægger en rejse.

Planlæg dag for dag

Men når det så er sagt så plejer vi altid lige at vende dagens aktiviteter henover morgenmaden. Vi vurderer for dag til dag om der er noget vi ønsker at ændre undervejs. Det kan være at vejret pludselig har skiftet, og man skal bruge en dag kun med indendørs aktiviteter osv. Man skal altid være forberedt på at der sker noget uventet. Derfor finder vi det nyttigt at have en plan, som man altid kan tilpasse lidt undervejs. Ved morgenmaden udarbejder vi derfor altid en ny revideret plan for dagen.

At have lagt en plan betyder for os, at have mindre spildtid i løbet af dagen. Vi sørger nemlig altid for at sætte os ind i transporten mellem alle dagens seværdigheder. Og efter at have boet på destinationen et par dage planlægger vi typisk også hvor og hvornår vi skal handle ind og hvor vi ønsker at spise.

harz_mountains-spisning4

Tag hensyn til dine børns behov

En ting der er super vigtig på rejsen er, at der altid bliver taget hensyn til børnene. Planlæg derfor ud fra dit barns temperament, døgnrytme og eventyrlyst. Vi kunne f.eks. aldrig finde på at planlægge et stramt program med 10 museums besøg på en dag, da vi ved at Andrea har alt for meget krudt i røven og ville blive ked af det og måske endda en smule hysterisk hvis hun skulle sidde i en kedelig klapvogn hele dagen. Og forståeligt nok! Hvis vi virkelig gerne vil besøge et museum sørger vi derfor for at lægge besøget i formiddagstimerne hvor vores børn plejer at opføre sig allerpænest. Og så plejer vi egentlig at tage nogle mere børnevenlige aktiviteter op i løbet af dagen hvor børnene kan slippe ud af klapvognen og gå lidt på opdagelse på egen hånd. Vi finder også gerne en god legeplads hvor der kan brændes lidt krudt af.

Mad og drikke med børn

Vi sørger altid for at bestille et hotel hvor morgenmaden er inkluderet. På den måde skal vi ikke ud og lede efter et sted at spise morgenmad, da dette nemt kan blive tidskrævende – særligt med små børn. Herudover er det altid godt at have en masse snacks med til dagen. Vores børn plejer at spise små måltider ca hver anden time derhjemme, og de skal naturligvis også have denne mulighed når vi er afsted på rejsen. Når det gælder aftensmad er en af vores gyldne regler at komme tidligt ind på restauranten. Vi plejer f.eks. at spise aftensmad kl 18 derhjemme, så vi går gerne ind på restauranten allerede 17.15 for at være sikker på at maden er på bordet INDEN at børnene bliver alt for sultne og utålmodige. Læs meget mere om vores tips til mad på rejsen.

dumbo_legeplads

Vores skabelon for en god dag med børn

Vi har efterhånden rejst så mange gange med børn nu, at det hele blot er blevet en rutine, men fælles for alle vores dage er rent faktisk nogenlunde denne struktur som vi beskriver i nedenstående skabelon. Så følg eventuelt denne for at få mest muligt ud af dagen.

  • Planlæg 3 måltider
  • Mulighed for at spise snacks – vi køber altid snacks I det lokale supermarked fra morgenstunden således at der altid er noget klar når barnet bliver sultent.
  • Planlæg én kulturel oplevelse som henvender sig primært til voksne. Dermed ikke sagt at aktiviteten ikke må være familievenlig, men vælg blot en aktivitet som i ønsker at se for jeres egen skyld.
  • Afsæt tid til leg. Find eventuelt en legeplads og lad jeres børn brænde noget krudt af mens i kan slappe lidt af og planlægge det næste der skal ske.
  • Planlæg omkring middagsluren. Det er lidt forskelligt hvad vi lægger på programmet under børnenes middagslur. Somme tider finder vi en god restaurant hvor vi kan få et godt måltid og lidt voksentid og andre finder vi endnu en kedelig voksen-attraktion som børnene ikke vil have interesse i.
  • Aftenhygge – Som afslutning på dagen plejer vi at lægge os hjem i sengen på hotelværelset hvor vi snakker om dagen der er gået og eventuelt ser billeder på kameraet imens. Det er altid en hyggelig stund at tale sammen om de nye minder man har skabt i løbet af dagen.

treetop-baby

 

Hvordan planlægger i en dag på rejsen med børn?

Skriv en kommentar