Planlægning: Faro Portugal

Til sommer skal vi blandt andet en tur til Faro i Portugal, og vi er så småt begyndt at planlægge turen. Vi har booket et lækkert hotel kun 500 meter fra centrum. På hotellet er der swimmingpool, spafaciliteter, fitnesscenter samt sauna, så der er klart lagt op til forkælelse, sol og varme. Vi skal naturligvis også ud og opleve byen, og med kun ganske få dage i Faro skal vi derfor have planlagt det lidt nærmere. Vi har brugt forskellige hjemmesider til at guide os til hvilke seværdigheder der er værd at se i Faro. Vi har læst anmeldelser og vi har googlet på livet løs, og dette har ført til en liste over ting vi overvejer at skulle ud at se i Faro.

faro

Den gamle bydel

I hjertet af Faro ligger den gamle bydel der rummer historie helt tilbage fra det 9. århundrede. Dog har bydelen gennemgået en del forandringer ved genopbyggelsen efter jordskælv og brand, men den har bevaret sin stil og charme. Særligt vil vi være på udkig efter Cidade Velha, som betyder den gamle bydel.

Faro Cathedral

På katedralens beliggenhed lå der oprindeligt en moske, og forinden da en romersk bygning. Men gennem det 13. århundrede skiftede man over til kristendom og Faro Cathedral er en vidnesbyrd på netop dette. Fra klokketårnet skulle der være en smuk udsigt ud over byen.

Kloster

Et kloster fra det 16. århundrede, der i dag indeholder et museum der har udstillinger omhandlende byens arabiske besættelse. Museet vækker minder om turen til Granada, så her vil vi helt sikkert et smut forbi.

Kirke, Nossa Senhora do Carmo

Også kaldt den gyldne kirke, da inventaren i kirken er belagt med guld. Foruden den overdådige forgyldte indretning kan du også finde kapellet Faros Capela de Ossos der er bygget op af kranier og skelletter fra mere end 1000 munke.

Strande

Her er flere muligheder hvad angår strand i Faro. De strande der har fået flest gode anmeldelser er Praia de Faro (Faro Beach) og Ilha Deserta. Begge skulle være flotte strande med store sandarealer.

Folkfaro festival

Vi er så heldige at være i Faro netop som de fejrer deres årlige festival Folkfaro, som finder sted sidst i august. Folklore festival er egentlig et internationalt fænomen, hvor man fejrer folkemusik fra hele verden og dermed fremmer international fred.

Skriv en kommentar