Planlægning af USA roadtrip – step by step

Jeg vil her gennemgå, hvordan jeg typisk planlægger en rejse, som f.eks. vores kommende roadtrip fra New York til Miami. Jeg har nogle metoder som har vist sig ret effektive, og som jeg normalt bruger ved planlægning af rejser.

New York 219

Budget og valg af antal dage

Det allerførste vi startede med at overveje, var vores budget og hvor mange rejsedage vi kunne tage ud af kalenderen. Disse to tal bør passe nogenlunde sammen, da du ikke kommer langt med et lille budget. Vores budget er 20.000 kr pr mand der gerne skulle strække til 21 dage.

Hvor skal vi hen?

Herefter skulle ruten på plads. Vi vidste med sikkerhed, at vi skulle starte i New York, da vi skal opsamle Kris’s søster, som skal med på turen. Derfra kunne vi køre en hvilken som helst retning, men vi valgte at tage sydpå mod Florida og Miami. Imellem de to byer er der 2058 km, og turen ville kunne køres på 18 timer hvis man kørte den i et stræk. Derfor finder vi denne rute meget realistisk.

Transport

Indtil videre har vi kun booket flybilletterne. Vi flyver fra Danmark til New York, og retur igen fra Fort Lauderdale nær Miami. Herudover har vi planer om at leje en bil til turen. Vi er stadig i færd med at undersøge forskellige udlejningsfirmaer.

Ruteplan

Nu er det, at jeg plejer at gå ind på google maps og lave en mere specifik ruteplan. Herfra noterer jeg mig hvilke større byer vi kører igennem, og flytter eventuelt på den blå rute, hvis en alternativ rute giver bedre muligheder.

Google

Når jeg har en nogenlunde ide om ruten, plejer jeg at begynde at google på destinationerne. Jeg søger på de større byer og must see seværdigheder eller hvad der nu end ticker min rejselyst. Jeg nedskriver alle de ting jeg kunne have et ønske om at se. Efter dette kan det være at ruteplanen skal revurderes.

Planlægning i detaljen

Herefter plejer jeg at planlægge ned på byniveau. Har jeg f.eks. fundet 10 ting jeg gerne vil se i Philadelphia vil jeg igen gå ind på Google Maps og zoome tæt ind på byen. Herefter indsætter jeg adresserne på de ønskede seværdigheder. Ud fra de indsatte punkter kan man hermed bedre lave en rute for rækkefælgen af ting man skal se i den enkelte by. Jeg plejer at udskrive disse kort med påsatte seværdigheder, så jeg har et kort når jeg kommer til byen.

Spontant

På trods af grundig planlægning hjemmefra elsker jeg dog når rejsen bliver lidt spontan. Men personligt kan jeg bedre træffe en spontan beslutning hvis jeg kender alternativet. Vi plejer ofte at tage ind på de lokale visitor centre for at høre, om de har nogle gode ideer, og de kan somme tider overraske med noget helt uventet.

 

Hvordan planlægger du dine rejser?

2 Comments

 • USA har altid være højt på min ønskeliste over rejser! Selv bor jeg i udlandet, men har aldrig sat mine fødder udenfor Europe (Endnu).
  Jeres blog er fantastisk, og jeg faldt over den i forbindelse med planlægning af en tur til USA, hvor dette indlæg er super godt!
  Et andet indlæg fra en anden blog, som bestemt vækkede min interesse for hele mit USA eventyr er dette: http://verdenrundt16.wordpress.com/

  Tusind tak for at i dele jeres ideer og viden! :)

  • Hej Julie. Vi er super glade for at du finder vores indlæg nyttige :-)
   Skal du også rejse langs østkysten? Eller hvad har du en helt anden tur på programmet?

Skriv en kommentar