Philadelphia på 24 timer

24 timer i en by som Philadelphia er ikke meget, men på vores roadtrip ned langs østkysten var det alt hvad det kunne blive til. Vi ankom derfor til Philadelphia hen på eftermiddagen, og forlod byen ca 24 timer herefter. På førstedagen besluttede vi os for, at tage en tur ned og se nogle historiske seværdigheder såsom Independence Hall og Liberty Bell, som er to must see i Philadelphia. På andendagen gik vi i Rocky Balboas fodspor, hvilket i kan læse mere om i vores seneste indlæg.

Love Skulptur på JFK Plaza

Vores første sightseeing destination i Philadelphia blev JFK Plaza (også kaldt Love Park), som har den populære LOVE skulptur stående, hvortil der var en lang kø af forelskede par der ønskede at forevige øjeblikket med et billede. Vi sprang dog over, da køen var for lang i forhold til dagens program, og vi måtte i stedet nøjes med at billede fra en lidt skæv vinkel. PÅ pladsen finder du også et stort smukt springvand der skyder en stor stråle med vand lodret op i luften.

love skulptur philadelphia

City Hall

Vi kom også forbi City Hall, en smuk og ikonisk bygning fra 1908. Bygningen er 167 meter høj, med en statue af byens grundlægger William Penn på toppen. Med sine 167 meter var det den højeste bygning i Pennsylvania frem til 1932. I dag huser City Hall byens regering, og du kan tilmed besøge bygningen udsigtstårn hvorfra du kan nyde udsigten ud over byens tage.

city hall philadelphia

Chinatown

Som så mange andre byen i USA har Philadelphia også sin helt egen Chinatown. Bydelen finder du mellem gaderne Vine St Expy og The Arch. Du finder The China Friendship Gate på 10th og The Arch. Porten er 40 fod høj og er prydet med smukke kinesiske ornamenter. Selve gaderne er også rigtig hyggelige, og fyldt med forretninger med kinesiske skilte.

chinatown Philadelphia

Liberty Bell

Dette er et klart must see når du er i Philadelphia, særligt for historieinteresserede. Liberty Bell er blevet et symbol på Amerikas Uafhængighed i 1776, og er derfor af stor betydning for de lokale. Du finder klokken i Liberty Bell Center, hvortil mange turister strømmer hvert år for at få et glimt af den.

liberty bell philidelphia

Independence Hall

Endnu et must see på din rute i Philadelphia bør være Independence Hall, der er kendt som et nationalt mindesmærke. Denne bygning er kendt for at være stedet, hvor den amerikanske uafhængighedserklæring blev diskuteret og underskrevet. Bygningen blev i 1979 anerkendt og optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

independence hall philadelphia

I Rockys fodspor

Dagen efter valgte vi at gå i en anden retning. Nemlig i Rockys fodspor. Dette er helt bogstaveligt talt, for på toppen af trappen foran Philadelphia Art Museum finder du netop hans fodspor. Trappen er kendt fra en scene en af filmene om Rocky Balboa, hvor han løber op ad trappen. Derfor var dette netop hvad alle turisterne gjorde. Nedenfor trappen og til højre for museet finder du desuden en statue af Rocky Bilboa, som igen er meget populær blandt turister. Her kan man stå i kø for at få taget sit billede med statuen.

Philadelphia Art Museum

Skriv en kommentar