På tur ved Limfjorden og Næsby Dale

Weekenden er gået med en tur i Nordjylland – i et sommerhus nær min fars barndomshjem i Næsby. Vi har flere gange været på opdagelse i området, hvor vi naturligvis har fået en guidet tur af min far med med masser af historier om hans barndom. Med vores lokale guide under armen fik vi også hurtigt kendskab til de mest bemærkelsesværdige seværdigheder og grønne områder der er værd at se. Blandt andet har vi flere gange været på tur ud til Næsby Dale, som er et smukt område ud til Limfjorden med udsigt ud over Livø.

Næsby dale Limfjorden

Naturen ved Næsby Dale

Næsby Dale er et naturområde i Vesthimmerland, der blev fredet tilbage i 1977. Du finder dalen 7 km sydvest for Løgstør mellem Lendrupstrand og Rønbjerg. Du kan køre et godt stykke hertil, men skal begive dig til fods det sidste stykke for at nå igennem dalen og ned til kysten hvorfra der er en udsigt over til Livø. Der ligger en bygning ved kløftens indgang, som er Næsby Dale Badehotel med tilknyttet restaurant.

Næsby Dale er en 300 meter lang dal (eller kløft). Dalen er skabt af rindende vand fra istiden, hvilket giver landskabet et særpræget udtryk med en smuk klintekyst. Dalen er V-formet, og har en kløft der når ned til grundvandet med en kilde i kløftens bund.

Næsby dale Limfjorden

 

Skriv en kommentar