Skagen – på toppen af Danmark

I anledning af vores 10 års mærkedag, tog Kris og jeg en tur til Skagen. Her boede vi på et charmerende lille hotel i byens centrum, og fik besøgt nogle af de must-see seværdigheder, som Skagen har at byde på.

skagen3

Skagen i november

Der er både fordele og ulemper ved at besøge toppen af Danmark i november måned. En af de største fordele var at mængden af turister var væsentligt lavere end i højsæsonen. Ulempen var naturligvis den bidende kulde, som er uundgåelig i det sene efterår. Herudover var nogle seværdigheder lukket pga lavsæson og renovering.

Seværdigheder

Så hvad skal man så se når man er i Skagen? Der er naturligvis Danmarks nordligste punkt oppe ved Grenen, som er et must-see. Herudover gælder det om at komme rundt i den charmerende Skagen by, med dens mange gule huse og hyggelige gader. Herudover ligger her også nogle besøgsværdige museer som Skagens Kunstmuseum og nogle smukke naturområder som Råbjerg Mile og området omkring den Tilsandede Kirke.

iStock_000073759687_Medium

Ville vi besøge Skagen i november måned en anden gang?

Skagen by virkede en anelse kold og forladt, og man kunne kun tænke sig til sommerens summen af turister. Om vi igen ville besøge Skagen i november måned? Det afhænger jo af hvad man er til. Tager man dertil for en selve opholdet og byens charme er det klart værd at gøre. Men er det de store kulturelle oplevelser man søger, ville jeg vente til sidst på højsæsonen, hvor alle attraktioner er åbne, og hvor man virkelig kan se byen funkle.

skagen1

Skriv en kommentar