På safaritur i Givskud zoo

I pinsen var Kris og jeg en tur i Givskud Zoo også kaldt Løveparken. Dette er en zoologisk have og safaripark beliggende i Givskud nær Vejle. Parken åbnede dørene for første gang i 1969 og startede ud med kun at huse parkens løver. Sidenhen blev flere dyr tilføjet og i dag er Givskud Zoo en af de mest besøgte attraktioner i Danmark.

giraf

Safaripark

Givskud Zoo er meget anderledes fra en almindelig zoologisk have idet store dele af parkens dyr skal ses fra din bil eller en safaribus. Du kører ind i forskellige områder med dyr som zebraer, giraffer, løver og meget mere. Undervejs er der forskellige safariruter opdelt af parkeringspladser, hvor du til fods kan komme ind og se endnu flere dyr der står i deres indhegninger. Undervejs vil der være fodringer og masser af aktiviteter.

ulve

Nye dyr i parken

Her var fyldt med liv i form af tilstrømmende børnefamilier og turister samt dyr og deres nyfødte unger. I Givskud Zoo har der nemlig været noget af et babyboom her i foråret og flere af dyrene bar rundt på deres unger. Blandt andet kan der nævnes aberne – hvor vi så nogle kun daggamle unger – herudover var der massevis af gedekid som børnene kan kæle med samt ulveunger og unger til diverse hjortearter.

aber

Næsehornet Brutalis

Nogle få af dyrene der lever i Givskud Zoo har på sin vis opnået stjernestatus. De er om ikke andet på Givskuds egen liste over de største personligheder som parken har haft gennem tiden. Her kan først og fremmest nævnes næsehornet Brutalis som levede i Givskud Zoo i start 90’erne. Han var født og opvokset i en zoo i England, men pga hans aggressive opførsel blev han sendt fra zoo til zoo. I 1994 blev han sendt til et Afrikansk reservat hvor han faldt forbavsende godt til. Brutalis døde i 2000 i kamp mod et andet næsehorn.

is

Bag kulisserne i zoo

Brutalis er ikke den eneste berømthed fra Givskud Zoo. Også den gråhårede Gorilla Samson er blevet nationalt kendt i forbindelse med en dokumentarserie på DR. Under vores besøg hos Givskud Zoo overværede vi en fodring af gorillaerne, hvor dyrepasseren fortalte os om Samson og hans rolige temperament. Samson er en ældre herre der blev født i 70’erne, og han lever i harmoni med sin flok bestående af 1 han, 4 hunner og 3 unger.

Givskud Zoo
Løveparkvej 3, 7323 Givskud
Læs mere på: www.givskudzoo.dk

abe2

Save

Save

Save

Skriv en kommentar