På rundtur i Schiphol Airport

Her den anden dag havde jeg fornøjelsen af en lidt anderledes oplevelse i Amsterdam. KLM havde inviteret mig og og flere andre bloggere til en dag i Schiphol lufthavn, med rundtur og et kig ind i dagligdagen i en lufthavn. Med alt fra det konstante sikkedstjek af passagerer og ansatte, til en tur ude på landingsbanen.

KLM_fly_bloggere

Stort udvalg af destinationer

Sådan lige kort er Schiphol lufthavnen i Amsterdam, blandt verdens største lufthavne, og målt på passagerer i 2016 er den større end både JFK i New York og Frankfurt lufthavn i Tyskland. Og jeg forstår faktisk godt hvorfor.

Alene med KLM, som står for størstedelen af trafikken i lufthavnen, kan man fra Schiphol flyve direkte til mere end 300 destinationer i verden. Og for os her på bloggen, der som udgangspunkt helst rejser fra Billund, hvor de direkte flyvninger er noget mere begrænsede, er det fedt at vide, at vi kan komme til hele verden med et hurtigt stop i en nærtliggende lufthavn. Noget som vi bruger meget tid på når vi planlægger rejser, er at det skal passe ind i vores datters rytme. Og nu med en baby mere på vej, er det endnu vigtigere at vi kan få alt lige fra flytider, længde på mellemlandingerne, til spændende lufthavne, og de rigtige destinationer, til at gå op i en højere enhed. For hvis der er er noget kan dræbe en halv ferie, så er det altså en lang flyvning med et, eller flere, utilfredse børn.

KLM_lufthavn

KLM_lufthavn_schiphol

KLM_destinationer

På rundtur i Schiphol Airport

Det er en utrolig flot lufthavn, med masser af spændende restauranter og butikker, og samtidig utrolig overskuelig at bevæge sig rundt i. For underholdning til børnene kan f.eks nævnes det udstillede fly på Panorama Terrace, hvor man kan gå indendøre og lege passager om man vil. Det befinder sig dog i afgangshallen, inden security check, men det er muligt at rende derud og kigge lidt, og så tage turen gennem security igen. Husk boardingkort og pas, hvis det er. Eller hvis man har taget en overnatning i Amsterdam, så brug tiden på terrassen inden turen gennem security.

Schiphol har mange fede features, blandt andet et hotel inde i lufthavnen, kaldet Yotel. Det er en super fed idé og virkelig gennemført, med fine senge og gode toiletforhold, inklusiv eget brusebad. Det bruges som oftest af rejsende, som har lang tid til næste flyvning, eller hvis et fly bliver aflyst. Det kan lejes på time basis og dagsbasis. Jeg må indrømme at jeg godt gad at prøve det en dag. I det mindste bare for oplevelsen.

KLM_yotel

KLM_oven

Ude på landingsbanen

Udover alt det her, så fik vi også en tur på landingsbanen, helt tæt på lettende og landende fly. Det er helt vildt så mange kræfter man kan mærke at der er i spil, når fly letter og lander. Og et eller andet sted er det jo imponerende at så store maskiner kan flyve. Det er en tanke jeg ofte har, men i går var den der altså igen. Samtidig er Schiphol en lufthavn som gør meget miljøet. I takt med at den stadig bliver større, så er miljøbelastningen reduceret. Man bliver blandt andet fragtet fra landingsbanen til lufthavnen i el-drevne busser.

Alt i alt var det en meget oplevelsesrig dag, i nærkontakt med ansatte hos KLM og Schiphol, og jeg håber faktisk jeg kommer forbi lufthavnen igen en dag. Det er bestemt en af de bedre lufthavne jeg har mellemlandet i når det kommer til shopping, mad og komfort.

KLM_fly_letter

KLM_Fly

 

Har du prøvet af være bag kulisserne i en lufthavn?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af KLM, men alle meninger er vores egne

2 Comments

  • Hej Maja :-)

   Denne guidede tur i lufthavnen var i forbindelse med en pressetur. Vi bliver somme tider inviteret på presserejser og til presseevents fordi at firmaer gerne vil arbejde sammen med os, da vi jo har denne rejseblog. Det har taget os flere år om at opbygge indholdet på bloggen og vi er meget stolte af hvad vi har opnået indtil nu :-)

   Jeg ved ikke om det var svar nok?

   / Rebecca

Skriv en kommentar