På kæreste-tur i Vejle

I en travl hverdag som børnefamilie kan man somme tider godt glemme hinanden. Og de sidste mange uger herhjemme har været stressende med fart over feltet med rejser og blogskrivning. Men der har bestemt også været drøn på med husprojekter og omlægning af have, og ikke mindst har vi haft gang i at pakke vores liv ned i flyttekasser alt imens vi forsøger at finde hoved og hale på det danske /italienske system i forbindelse med vores flytning til Italien her til efteråret. Og så skal man ikke glemme at vi er en børnefamilie med to små børn. Så jo, der har været rigeligt at se til på det sidste, og Kris og jeg trængte derfor for en velfortjent pause fra det hele. Vi hev derfor en dag ud af kalenderen, hvor der skulle være fuld fokus på kærestehygge og afslapning uden børn og uden en masse bekymringer.

S P O N S O R E R E T

IMG_7614
IMG_7528

Brunch og wellness på Hotel Vejlefjord

Vi startede dagen ud ved Hotel Vejlefjord Kur og Spa, hvor vi havde tilmeldt os Morning Delight, som er et morgentilbud de kører hver mandag, onsdag og fredag. Her fik vi en skøn start på dagen med en gang brunch fra deres morgenbuffet, hvorefter vi i ro og mag kunne trisse ned mod omklædningsrummene med håndklæder, badekåber og badesandaler i hånden.

Efter en hurtig omklædning og skyller kunne vi for alvor komme i gang med dagens projekt: at nyde spaopholdet og at komme helt ned i gear. Dog startede vi ud med en lille challenge. Ude i receptionen sagde hun nemlig at det bedste man kunne gøre ville være at gå frem og tilbage mellem Ildbadet og isbadet 3 gange for at få renset godt ud på kroppen. Det er som altid nervepirrende at skulle ned i det kolde vand, men faktisk var det det varme vand der voldte os størst problemer. Men det var en sindsygt rar fornemmelse da først vi havde gennemført den lille udfordring.

Vi besluttede os herefter for at vi skulle slappe lidt af, og vi gik derfor i buffeten og fyldte vores drikkedunke op med vand og hentede lidt friskt frugt, hvorefter vi fandt os et par behagelige stole hvor benene kunne slænges op, og hvorfra vi kunne nyde udsigten ud i naturen fra de store panorama vinduer. Herefter nød vi de forskellige bassiner hos Hotel Vejlefjord såsom lysbadet, lydbadet, aromabadet med mere.

Kl 12.30 var der mulighed for at deltage i en saunagus behandling. Dette var inkluderet i prisen for de der havde købt Morning Delight, og vi skulle naturligvis prøve det. En saunagus behandling går ud på, at man bliver varmet godt op i kroppen, hvor en saunamester sørger for at tilføre saunaen forskellige dufte og fortæller lidt historier der passer hertil. Man sidder i saunaen af tre omgange hvorimellem man skal ud og have en vandpause. Og mellem 2. og 3. saunaetage bliver man ledt ned til fjorden, hvor man har mulighed for at hoppe i vandet for at blive kølet godt ned. Dette føltes som en smal sag efter af jeg tidligere har hoppet i en frossen sø i Letland, ved en lignende behandling. Men behandlingen var behagelig og blev udført virkelig professionelt.

Til slut vil vi gerne rose Hotel Vejlefjord for deres fine faciliteter. Det er nogle fantastisk smukke og behagelige omgivelser, og man kan mærke hvordan der er lagt op til ren afslapning. I 2017 vandt Hotel Vejlefjord prisen som “Årets Spa” ved Beauty Awards, og de er nomineret igen her i 2018. Så der er ingen tvivl om at dette er danmarks bedste spaoplevelser.

IMG_7625
IMG_7585

 

Shopping og caféliv ved Vejle Midtpunkt

Efter en hyggelig formiddag med brunch og spa fortsatte vi ind til Vejle Midtpunkt, hvor vi havde bestemt os for at få lidt frokost og at slentre rundt under de farverige paraplyer, som vi holder så meget af. Midtpunktet i Vejle har faktisk altid haft en helt særlig betydning for os. I vores unge år var det her man fandt diskotekerne, og det var såmænd også på en café i Midtpunktet, at Kris og jeg hookede op for snart 14 år siden. Dengang var midtpunktet langtfra den farverige gade, som det er i dag men var i stedet præget af værtshuse og var mere en snusket gennemgangsgade.

IMG_7730-2
IMG_7657-2

Men gennem de seneste år har området gennemgået en stor forvandling med farvestrålende huse i lilla nuancer og paraplyer i alverdens farver der svæver henover hovedet på én. Der har også været stor tilstrømning af spisesteder, og du kan derfor sidde på en af de hyggelige cafeer, to italienske pizzeriaer, den græske restaurant Taverna Hellas, den gode burgerbar The Burger Shack eller måske en gastronomisk oplevelse på Mad Rick. Udvalget af spisesteder mangler i hvert fald ikke, og du finder dem i et hyggeligt miljø under de farverige paraplyer. Vi valgte at nyde vores frokost på Cafe Deli, som var et spisested vi endnu ikke havde prøvet.

Der findes også et par specialbutikker, og særligt vil vi lægge vægt på Fabrikanterne i Vejle som er et designfællesskab med egen butik med unikt brugskunst og tøj. Butikken er indrettet således at designerne selv somme tider er at finde i butikkens værksteder, som er at finde bagerst i lokalet. På den måde har du mulighed for at møde personerne bag de produkter du køber. En anden specialforretning der er værd at nævne er Vanilla, som er et Chocolatier & Konditori. Her kan du finde nogle lækre kager til kaffen eller måske nyde en is i varmen. Når nu du befinder dig i Midtpunktet bør du desuden ikke snyde dig selv for Tagterrassen. Den er offentligt tilgængelig hele sommeren, og den er at finde ved Nørregade 55. I kan jo eventuelt tage en is med derop fra Vanilla, og så ellers bare nyde solen, isen og den fine udsigt ud over paraplyerne.

IMG_7687
IMG_7643

 

Tapas og drinks hos No. 14

Vi sluttede dagen af med en god omgang Tapas og et par drinks fra No. 14 i den stemningsfyldte gård ved Den Smidtske Gård i Vejle. Her blev vi forkælet med lækre tapasanretninger med blandt andet jomfruhummer, tartar, tunsteak, gedeost og meget meget mere. Her er et stort udvalg af tapas at vælge imellem, og de var alle komponeret med et lille twist og lækre råvarer. Til vores tapas blev der naturligvis serveret vin og et par gode kolde drinks.

IMG_7763
IMG_7788

 

Har du flere bud på hvordan man kunne holde en kærestedag i Vejle?

Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Vejle, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar