På Emu Walking Trail i Roxby Downs

På vores færd ind mod Australiens midte kørte vi forbi en lille by ved navn Roxby Downs. Eller – faktisk var det lidt af en omvej for os, men vi så et stor skilt hvorpå der blev reklameret for denne Emu Walking Trail. Vi tænkte derfor at vi ville køre forbi og se, om vi kunne spotte nogen af disse Emuer.

IMG_2466 copy

En Emu er en stor fugl, der lever i Australien. Den minder meget om en struds i sit udseende, og de er til at finde i det centrale Australien. Byen Roxby Downs i South Australia er særligt kendt for dens mange emuer, og har derfor oprettet en rute, hvorpå fuglen ofte bliver spottet.

Før vi begav os ud på ruten, som i øvrigt er gratis, besøgte vi byens visitor center. Her fik vi udstukket et kort over ruten, og vi fik af vide at vi havde stor chance for at se emuer, da de ofte kom ind forbi byen når vejret var varmt. Skønt, tænkte vi, og begav os ud på ruten.

Ruten tog os ca en times tid. Vi vandrede skiftevis på røde sandstier i store naturområder og inde inde i mere tæt beboelse. Vi søgte og vi søgte, men vi havde desværre ikke held med at spotte en eneste Emu. Vi så dog en hel hel fodspor fra dem. Efter den lange vandring rundt i byen satte vi os vemodige tilbage i bilen, og kørte fra Roxby Downs – uden at have set en Emu på deres trail.

Men så skete det – ved siden af vejen i det vi forlod byen stod en hel emu flok og græssede. Så fik vi alligevel hvad vi kom efter, og vi trissede videre på vores færd mod Australiens midte.

Skriv en kommentar