På besøg hos Amish folket i Lancaster

Sent i går aftes ankom vi til vores hotel 10 mil uden for Lancaster. Det var mørkt og vi havde kørt hele dagen, og først dagen efter fik vi muligheden for at se hotellets smukke omgivelser. Vi var omgivet af grønne marker så langt øjet kunne række, og ude på vejen trissede små hestevogne afsted. Vi var nemlig ankommet i The Amish Village eller Amish County, som er kendt for at have den største og den ældste population af amish folk i USA. Amish folket har boet her i Lancaster i mere end 300 år, og omdrejningspunktet for deres livsstil er deres tro på Gud og et mere simpelt liv med fokus på familie og nære værdier. De gør ingen brug af elektronik og moderne teknologier. Stedet tiltrækker derfor også tusindvis af turister hvert år, som ønsker at se den autentiske livsstil af amishfolket.

lancaster_amish_hest

Harvest Drive Family Motel

Vi havde valgt at bo på hotellet Harvest Drive Family Motel, som lå lidt afsides fra Lancaster. Men på mange måder boede vi lige midt i “attraktionen” for der kørte hestevogne overalt omkring os, og det var en klar indikation om at man var på rette vej. Vi vågnede op til en smuk panorama udsigt ud over et landskab fyldt med landbrug og små gårde. På vejene kørte der små hestevogne, og menneskerne var klædt ligesom man ser på film. Jo, vi boede bestemt blandt amish befolkningen.

lancaster_amish_harvest-drive

lancaster_amish_harvest-drive_2

lancaster_amish_harvest-drive_4

lancaster_amish_harvest-drive-3

Bird In Hand marked

Vi begav os ud i byen for at se hvad hvad der var af muligheder. Vi faldt over et lokalt marked ved navn Bird In Hand, hvor vi tog ind for at få os lidt morgenmad og proviant til køreturen. Der var et par boder med mad som blandt andet havde lidt lokal retter såsom whoopie pies, saltkringler, sticky buns og Smorgasbord. Men det var ikke kun mad der kunne købes, men også dukker, små træhuse, tasker, tøj, tæpper og meget mere. På markedet var der flere boder, hvor der stod amish folk bag disken, og alle produkterne der kunne købes var fra nærområdet.

lancaster_amish_marked

lancaster_amish_marked_3

lancaster_amish_marked_2

Buggy rides

Vi sluttede vores besøg i Lancaster af med en tur i en Buggy Ride, hvor vi kunne komme lidt tættere på amish samfundet. Vi valgte Ape’s Buggy Rides, som tilbød hestevognskørsel via 3 forskellige ruter og dermed også 3 forskellige længder på turen. Der findes et stort udvalg af firmaer der tilbyder tours som denne, og faktisk findes der også firmaer der tilbyder at du kan komme ud på en farm tour eller ud at besøge en skole.

Vi valgte dog kun at tage turen ud på hestevognen. Vi valgte turen med 3 mil, og vi blev sat en i vogn ført an af hesten Sunny og en meget snaksagelig ældre dame, der fortalte os om området og om amishfolket mens vi fik os en skøn tur rundt i området. Bemærk at det faktisk ikke er tilladt at tage billeder af amish folket medmindre man får deres tilladelse. Mange af de lokale amishfolk ønsker at leve et privat liv og ønsker ikke at være en omvandrende turistattraktion, og det er selvfølgelig forståeligt. Jeg ville heller ikke være tilfreds hvis turister kom flokkende til min baghave. Så husk at have lidt respekt med kameraet.

lancaster_amish_buggyride

lancaster_amish_1

lancaster_amish_landskab

lancaster_amish_hestevogn

lancaster_amish_2

lancaster_amish_gaard

 

Har du været på besøg hos amish folket i Lancaster? Del gerne dine oplevelser med os

Skriv en kommentar