3 oplevelser ved Malpils Manor

Tilbage i januar havde vi 2 overnatninger på Mapils Manor beliggende ca 45 km øst for Riga. Mapils Manor er et lille slot bygget i barok stil, og som for nyligt er blevet renoveret til et elegant hotel med unikke værelser. Hotellet er beliggende i smukke omgivelser, og foruden at gå en tur rundt i landskabet har vi her 3 oplevelser ved Mapils Manor, som vi til enhver tid kan anbefale.

malpils_manor2

Madlavningskursus

Vi havde fornøjelsen af at lave mad sammen med en af de bedste kvindelige kokke i Letland – og sikke en oplevelse. Vi blev iført kokkehuer og forklæder og blev ført ind i køkkenet hos Malpils Manor hvor den humørfyldte Aija Gabrane ventede på os. Her blev vi straks sat i sving med at snitte grøntsager, ordne kød, forberede suppe og meget mere. Ja faktisk var vi med ude i køkkenet hele 5 gange, og fik derved et indblik i hvordan hele vores 5-retters menu blev stablet på benene. Det var en fantastisk oplevelse, som vi gerne gør igen på vores rejser.

malpils_manor3

malpils_manor5

malpils_manor4

Lettisk sauna

Vi havde en kort køretur hen til et nærliggende spacenter, hvor vi fik en helt unik oplevelse. Det var vitterligt en ekstrem oplevelse at skulle prøve en lettisk sauna. Men jeg gør det gerne igen. For godt nok er det en smule grænseoverskridende, men det er bestemt også en oplevelse der fylder din krop med velbehag og ro.

Vi fik vores lettiske sauna oplevelse hos Spa Hotel Ezeri, og vi startede behandlingen ved de nærliggende badehuse, hvor vi iførte os en badekåbe. Undervejs blev der serveret forfriskninger med frisk frugt samt vand og te, og flere gange blev vi ført ind i den varme sauna inden at vi til sidst skulle ud og opleve saunaens højdepunkt – nemlig at hoppe i den iskolde sø udenfor badehuset. Læs hele indlægget om vores lettiske spaoplevelse.

letland_sauna4 lettisk sauna

letland_sauna3

letland_sauna

Spøgelser på Mapils Manor?

Der er historier om, at der er flere spøgelser der hjemsøger dette lille slot i Letland. Vi mødte dog ingen spøgelser, men man bliver da altid lidt creeped over tanken om at være blandt den slags fortællinger. Vi fik en rundvisning rundt på slottet, og fik lidt fortællinger om slottets spøgelser, som blandt andet var en tidligere tjenestepige, som holdt til oppe på værelse 406. Hun er flere gange blevet set på gangene af slottets personale. Godt nok så vi ingen spøgelser, men vi fik mulighed for at komme rundt på hele slottet og dets mange kroge og trapperopgange. Vi fik desuden et kort indblik i hvordan alle værelserne var indrettet forskelligt i romantisk stil, hvilket gør hvert eneste værelse unikt.

malpils_manor1

malpils_manor6

malpils_manor7

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af NBE Finland og Enjoy Latvia, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar