Oplevelser for børnefamilier i Tyrol

I har måske fulgt med på Instagram og set nogle af vores aktiviteter i Østrig her i sidste uge. Vi checkede ind på Galtenberg Family & Wellness Resort beliggende i Alpbach i Tyrol, hvor man må sige at der for alvor blev skruet op for familiehyggen med vandland, legeplads, kæmpe aftenbuffet og et stort rummeligt familieværelse. Og på trods af at hotellet i sig selv var så indbydende og familievenligt, blev der dog også tid til flere oplevelser udenfor hotellet, og vi vil her give jer et overblik over mulige seværdigheder i omegnen af Alpbach for jer der rejser med børn.

S P O N S O R E R E T

IMG_4860 copy
IMG_4874-2 copy

Området omkring Alpbach

Tyrol provinsen der ligger mod vest, er den mest bjergrige og mest fotogene del af Østrig. Og grundet de naturskønne omgivelser tiltrækker Tyrol hvert år millioner af besøgende, som ønsker at tilbringe tid i “Alpernes Hjerte”. En ferie i alperne lægger op til hikingture og aktiv ferie, men der er i den grad også plads til at besøge Tyrol som en børnefamilie. Vi boede som sagt i en lille landsby ved navn Alpbach, hvor de gennem årene har holdt fast ved en streng planlægning af byggestilen i området, hvilket indvirker til at du kun finder huse i området bygget i vaskeægte tyrolerstil. Og det var betagende at kunne nyde omgivelserne med de mange høje bjerge, og tyrolerhuse som henkastet var placeret rundt omkring i landskabet.

Lake Reintal

Der findes flere gode søer i området, hvor det er muligt at tage sig en dukkert, eller et par hyggelig timer med at bade sammen med familien. Uheldigvis var vejret ikke helt til det under vores ophold, så vi nøjedes med at tage ud og kigge ved én af søerne. Vi valgte at besøge Lake Reintal ved Kramsach, hvor vi fandt en rigtig udemærket legeplads i naturskønne omgivelser. Nede ved søen var der en badebro, som vi helt sikkert havde brugt hvis vejret havde været bedre.

østrig sø legeplads 
østrig sø legeplads 

Museum of Tyrolean Farmhouses

Vi besøgte Museum of Tyrolean Farmhouses i Kramsach, hvor vi havde en hyggelig dag med børnene. Dette er et open air museum, hvor du kan se nogle af de gamle bondegårdshuse i Tyrol. Og ellers er der bare om at nyde den friske luft og den fine natur. Afslutningsvis kan slutte dagen med en tur på deres legeplads hvor der blandt andet var en fin rutchebane.

østrig tyroler museum
østrig tyroler museum

Haus Steht Kopf

Dette var både en sjov, men bestemt også forvirrende oplevelse for Andrea. Vi kom frem til forlystelsen “Haus Steht Kopf”, og det var ganske rigtigt et hus der var vendt på hovedet. Ganske fornøjeligt! Vi gik indendøre, og Andrea spurtede hastigt ind i huset, men kom hurtigt væltende tilbage i vores arme. Ser du, gulvet var skævt, så Andrea kunne simpelthen ikke finde sine ben at stå på derinde. Så kun kom en smut op på armen mens at vi undersøgte huset nærmere.

Haus Steht Kopf var i 2 etager og var som sagt et hus der var vendt på hovedet. Vi gik derfor ind i børneværelser, dagligstue og badeværelse hvor alting var vendt på hovedet. Alle møblerne stod i loftet og man kunne få sig nogle sjove grin med at interagere med møblerne. Det sjoveste ved oplevelsen var nemlig, at man kunne tage billeder hvor man stod inde i de forskellige rum, hvorefter billederne kan vendes om, og pludselig er det én selv der står på hovedet. Et helt genialt koncept!

upside down hus

Swarovski Kristallwelten

Dette er en stor kunstinstallation eller et slags kunstmuseum, hvor du træder ind i en masse rum, hvor omdrejningspunktet er Swarovski krystaller. Alting er bling bling og det ene rum er mere betagende end det andet. Udendørs finder du også hovedskulpturen, som er at finde overalt på Instagram. Dette er indgangen til udstillingen. Selve udstillingen er som udgangspunkt ikke særligt børnevenlig. Jo der er nogle sjove påfund som børnene nok også vil finde sjove – Andrea var i hvert fald ret betaget af en krystal-togbane. Udendørs i parken findes der en lille legeplads, men den passede bedre til børn der var en anelse ældre. Dog var der en sandkasse, og det er altid et hit.

IMG_5032
swarowski

Natur og smukke udsigter

Der findes flere bjerglifte i området, som tager dig med højt over trætoppene, og hvorfra man kan nyde naturen. Vi anvendte Weidersbergerhornbahn I Alpbach, som førte os 1850 meter op over havets overflade. Her fra toppen kunne vi nyde udsigten ud over dalen samt nyde det udendørs lege- og aktivitetsområde Lauser Land. Vi ville også have prøvet Reitherkogelbahn med Juppi Zauberwald. Her kunne man på toppen finde en 2,5 km lang sti, som var børnevenlig for familier med klapvogne. Men desværre havde vi ikke tiden til at nå denne også.

IMG_5245-2
ostrig

Flere ideer til børnevenlige aktiviteter

  • Hos Kinderpark i Reith finder du gratis minigolf, samt aktiviteter såsom radiobiler, trampoliner, børnetog, børnezoo hvor børnene må røre dyrene og en kiosk hvor man formentlig kan finde en is.
  • Juppi Børneklub: I Reith finder du Juppi Børneklub som byder børn over 4 velkomne til en dag med masser af sjov. Her er dagligt planlagt sjove aktiviteter for børnene.
  • WAVE Wörgler Wasserwelt er det største badelands-kompleks i Tyrol med både indendørs og udendørs områder. Her er områder for børn, spaområder kun for voksne samt store vandrutchebaner for vandhundene. Der findes også flere udendørs poolområder såsom Schwimmbad Münster og Schwimmbad Brixlegg som er ganske populære blandt børnefamilier i sommervarmen.
  • Zeiss Planetarium I Schwaz tager dig med på en rejse henover nattehimlen. Her kan du finde særlige børneshows.
  • Schwazer Silberbergwerk er den største sølvmine fra middelalderen. Her kan du komme på en togtur ind i minen og lære mere om rejsen ind i bjerget. Bemærk at turen vare 1,5 time. Vi overvejede selv denne tur da det lød spændende, men vi frygtede ærligt talt at tilbringe 1,5 time inde i en mørk minetunnel når nu vores børn er så små som de er. Så det måtte blive en anden gang.
  • Tag ud på en lille hike ved Kundl Gorge og oplev den smukke natur. Herfra kan du tage toget Kundl Gorge Fun Train tilbage og få en hyggelig og afslappende togtur.

 

Har du prøvet flere gode oplevelser med børn i Tyrol? Find mere inspiration på alpbachtal.at og læs evt om Alpbachtal Seenland Card, hvorigennem du kan spare penge på forlystelserne i området

Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Tirol, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar