Oplevelser for børn i Jerusalem

Der er ingen tvivl om at Jerusalem er en by fyldt med historie. Du finder dermed masser af museer, historiske bygninger og store markedspladser der højst sandsynligt vil kede de små på farten. Heldigvis byder byen også på aktiviteter og seværdigheder for de helt små. Vi oplevede særligt 3 ting der virkelig fangede vores datter Andreas interesse.

israel_aktiviteter-for-boern4

Jerusalem Biblical Zoo

Man kan nemt tilbringe en hel dag i Jerusalem Biblical zoo. Der er masser af dyr at se; lige fra den afrikanske savanne og den australske outback til bibelske dyr samt en samling af dyr der lever i Israel.Ved indgangen hvor du køber billetter får du udleveret et kort over haven, og herpå står der også 3 foreslåede ruter, hvoraf den længste er en 3 timers gåtur. Herudover får du udleveret en liste over dagens fodringer. Der er dog ikke noget stort og prængende show omkring det, men blot en fodring. Men det kan godt betale sig at være fremme ved de forskellige fodringer, da dyrene typisk vil være mere aktive og ikke blot ligge henne i hjørnet.

Du finder også en petting zoo i Jerusalem Biblical Zoo, hvor børnene kan komme tættere på blandt andet ponyer, høns og geder. Her havde vores datter en fest! Hun var flad af grin hver gang en ged løb forbi hende, og hun var ivrig efter af få lov til at røre ved deres haler. Parken har også en stor legeplads, hvor børn kan tilbringe masser af tid. Der var dog rigtig mange skolebørn under vores ophold, og deres leg var lige lovlig voldsom for lille Andrea.

Denne zoo er ekstremt familievenlig. Dog er der ikke mange muligheder når det kommer til mad. De har en cafe og en kiosk, men maden er ikke alverden og kan da slet ikke måle sig med de dyre priser. Så hvis muligt bør du medbringe mad og drikke hjemmefra.

israel_aktiviteter-for-boern3

The first Station

Udefra synede First Station ikke af noget særligt, men når du træder ind af døren havner du i et helt andet univers fyldt med liv. Her finder du en fantastisk lille oase for børnefamilier med restauranter på stribe, boder med kræmmere, samt et hjørne med diverse forlystelser. Nede i enden finder du tilmed en hal med et lille legeland. Herinde var der fyldt med børnefamilier og børn i alle aldre. Der var hoppeborge, tumlepuder, babyhjørne, køkkenområde med legekøkkener og diverse indkøbsmuligheder. Det føltes virkelig gennemført, og børnene morede sig. Andrea fik tilmed et par nye Israelske venner.

israel_aktiviteter-for-boern5

Byens parker

Vi kan særligt anbefale Sacher Park, hvor vi selv tilbragte en del tid. Her har de en fin legeplads med et stort legetårn, gynger, rutchebaner og meget mere. Der er mulighed for leg for børn i alle aldre. Det er dog med sandbund, så hvis du også har en lille sandsluger ligesom vores datter, kan man med fordel bringe legen med ned på den store kunstgræsbane som ligger nær legepladsen. Hertil havde vi medbragt lidt legetøj, en bold og noget mad, og så var hun ellers munter i flere timer mens vi holdt en lille picnic.

Vi har også hørt godt om Botanisk Have. Her har de nemlig gjort meget ud af at skabe oplevelser for børn i form af “children’s discovery trail” hvor der er mulighed for leg og læring. Her kan børnene fordybe sig i de mange plantearter og nærstudere naturen. Men der er også plads til leg på parkens store legeplads. Haven har også et tog, som man kan køre med rundt i parken.

israel_aktiviteter-for-boern1

Flere forlystelser til større børn

  • Bloomfield Science Museum: Her bliver både bør og voksne taget med gennem videnskabens historie, hvilket gøres på en sjov og lærerig måde. Flere af udstillingerne er interaktive, hvilket gør det muligt at deltage aktivt i jagten på ny viden.
  • Segway tours: Denne aktivitet passer rigtig godt hvis du rejser med større børn. Med en segway tour tilfører man lidt action til sin sightseeing, og det er en sjov og underholdende måde at opleve byen på.
  • The Israel Museum: Gå ikke glip af Youth Wing som har en lærerig udstilling for børn. Museet afholder hver måned gratis aktiviteter for børn, og husk at museet har gratis adgang for børn tirsdag eftermiddage.

Skriv en kommentar