Oplev julehyggen i Sydney

Godt nok er det sol og sommer i december måned, men der findes masser af muligheder for at opleve julehyggen i Sydney, og her er en liste over nogen af vores favoritter fra da vi selv tilbragte julen der.

Se juletræet blive tændt på Martin Place

Børnefamilier flokkes til Martin Place – et stort torv, hvor der gennem hele december står et enormt træ og lyser himlen op. Det tændes for første gang en gang i november, og hertil er der en ceremoni med en koncert med salmer, som børnene elsker at synge med på, og når mørket falder på tændes lysene på juletræet.

Juletræ_martinplace Julehyggen i Sydney

Oplev Carols by Candlelight

Den ultimative måde hvorpå du oplever julehyggen i Sydney. Candles by Candlelight er en australsk tradition, som går ud på at man samles for at synge julesalmer i måneskinnets skær, som oftest anført af et orkester der afholder en koncert. De deltagende vil typisk tænde op for en masse stearinlys / elektriske lys, som lyser himlen op.

Julehyggen i Sydney

Kør med julebussen

Hvis du ikke allerede er kommet i julestemning, så skal du blot tage med en køretur ombord i julebussen. Så vidt jeg har forstået har alle bydele sin egen julebus, hvor der er en intern konkurrence om hvilken bus der er dekoreret smukkest. Så busserne går all in på julepynten. I bus 377 sad selveste julemanden og vinkede til alle forbipasserende, og indendøre var der kravlenisser og julepynt over det hele.

julebus Julehyggen i Sydney

Deltag ved Santa Fest

Ved Darling Harbour forstår de at holde nogle gode arrangementer. Blandt andet kan du i julen opleve at det vrimler med julemænd og julehygge. De holder nemlig hvert år Santa Fest, som går ud på at der vil være en frygtelig masse julemænd – både som udklædte personer, men også som en massiv oppyntning af hele havnen. I forbindelse med denne Santa Fest vil der være en masse aktiviteter, som du kan læse mere om her: www.darlingharbour.com

Santa_Fest Julehyggen i Sydney

Se de smukke oplyste bygninger

Dette var klart noget af det smukkeste jeg længe har set. Den store St Marys katedral blev oplyst af et spektakulært lysshow i alverdens farver. Vi sad længe og nød lysshowet på katedralen sammen med de lokale. Du kan blandt andet også opleve et smukt lysshow på Sydney Town Hall, og du kan opleve disse lysshows gennem hele december måned.

Julehyggen i Sydney

Tag på juleshopping

Billedet her er fra Boxing Day – og bare roligt, der er ikke så mange mennesker på gaderne til dagligt. Men en del af julehyggen er som altid at tage rundt på juleshopping, og at se på de hyggelige julevinduer. Boxing day er som bekendt dagene efter jul, hvor gaderne er fyldt med folk der skal bytte deres julegaver eller som skal ud og se de gode tilbud. Det hedder Boxing Day, på grund af den store menneskestrøm – og berettiget!

Julehyggen i Sydney

Se fyrværkeriet ved Darling Harbour

Fra december og helt frem til februar kan du opleve et fyrværkerishow henover Darling Harbour. Det foregår hver lørdag fra kl 9 og det er ganske gratis. Du bør komme forbi i god tid hvis du ønsker at få dig et godt sted at sidde, da hele havnepromonaden hurtigt vil være optaget.

Julehyggen i Sydney

 

Har du flere ideer til hvordan man bedst oplever julehyggen i Sydney?

Save

Skriv en kommentar