Oplev en pelikanfodring i Australien

Efter af have tilbragt en dag på Phillip Island fik vi det til at passe med at vi kunne nå tilbage til fastland i tide til en pelikanfodring. Vi mødte op ved San Remo Pier kl 12, hvor der allerede var landet nogle sultne pelikaner. Under disse fodringer vil pelikanerne begynde at dukke op ved fodringsstedet helt op til en time før. De bliver fodret samme tid og samme sted hver dag, så de ved hvad der venter dem. Under fodringen vil en frivillig medarbejder fortælle dig alt hvad du skal vide om pelikaner og om fodringen heraf.

pelikanfodring

Ved San Remo Pier

Pelikanerne lever som frie dyr, men igennem en lang årrække har man dagligt fodret dem med fisk, og de kommer derfor igen hver eneste dag. Det skal lige siges at det kan variere meget med antallet af pelikaner. Vi fik af vide af damen der stod for fodringen, at der ganske få gange havde været kun 2 pelikaner og andre gange var der mere end 30. Som oftest lå tallet midt imellem. Man skal blot have i mente at man ikke kan vide hvor mange pelikaner der vælger at komme forbi netop den dag du besøger. Dagen hvor vi valgte at besøge stedet var der ca 10-15 pelikaner. BONUS: Da pelikanerne blev mætte var der nogle fisk til overs, og vi fik en lille bonus med i showet. Vi fik nemlig også lov til at overvære fodringen af en stingray nede i vandkanten.

Den australske pelikan

Jeg tror ikke at jeg nogensinde har set en vild pelikan før, og de synedes pludselig så kæmpe store. Jeg tænkte at jeg ville vide lidt mere om dem. Jeg har derfor læst lidt op på pelikaner i denne anledning, og har opdaget at der findes hele 8 forskellige arter, heriblandt den Australske pelikan. De Australske pelikaner er da også nogle af de største blandt pelikanarterne, og de kan blive helt op til 180 cm høje. Jeg er selv 182, så det er ret skræmmende. Den Australske pelikan lever i Australien, Papua New Guinea og i det vestlige Indonesia. Somme tider bliver de spottet på New Zealand. Læs mere om Australske pelikaner.

Min holdning til fodringen

Pelikanerne bliver fodret dagligt med frisk fisk, hvilket jeg personligt synes både er godt og skidt. Jeg mener at det er skidt idet, at man bryder med pelikanens natur, i og med at de måske ikke lærer at skaffe sig mad på naturligvis. Til gengæld er der også flere fordele ved fodringen. Undervejs holder de frivillige nemlig øje med pelikanerne, og tjekker om der er nogen der er blevet syge. Pelikanerne kan nemlig hurtigt blive ofre for affald som f.eks. plastik poser eller fiskeliner og kroge.

Pris, tid og sted

En pelikanfodring er oftest gratis, men du er mere end velkommen til at gøre en donation, da det jo ikke er gratis at fodre pelikanerne hver dag. Disse fodringer kan man finde flere steder i Australien, og jeg har her samlet en lille liste over steder og tidspunkter for pelicanfodringer, som du kan deltage ved.

Skriv en kommentar