Ophold på Langesø Slot

Vi har aldrig før været på et slotsophold, så vi var ret begejstrede over at skulle tilbringe en nat på Langesø Slot. Mest af alt for at opleve stemningen på slottet, men bestemt også til at få en lille friaften fra familieræset derhjemme. Dette var nemlig også første gang at vi fik begge børn passet til overnatning siden at Wilfred kom til verden tilbage i november, og man må sige at det var tiltrængt. Misforstå os nu ikke, vi elsker vores børn men efter 5 måneder uden nattesøvn var det altså rart lige at få en nat med ordentlige forhold. Og man må sige at Langesø Slot levede op til alle vores forventninger med omgivelserne der fik os til at føle som kongelige.

langesoe_slot4

Ankomst ved Langesø Slot

Vi havde pakket bilen til en begivenhedsrig weekend ved Langesø Slot, som ligger på Fyn kun 20 minutters kørsel fra Odense. Find indlæg med inspiration til Odense. Allerede på de små snørklede veje der ledte hen mod slottet kunne vi mærke stemningen, og vi vidste at det ville blive en god weekend. Vejene var omgivet smukke høje træer og man kunne ligefrem fornemme hvordan fuglene kvidrede over vores hoveder. Langesø Slot er også kendt for deres skovbrug og deres produktion af juletræer. Derfor finder du store arealer med juletræer der står side om side, og stemningsfyldt natur i alle retninger. Stemningen blev bestemt ikke ringere da vi drejede ind ad slotsalléen – en lille grusvej med træer på begge sider og slottet nede for enden.

Slottet er i den grad beliggende i naturskønne omgivelser. Langesø Slot ligger ud til Langesø, hvoraf navnet for området stammer. Slottet er også omgivet af den betagende Langesø Skov som har mere end 300.000 besøgende om året, hvilket gør det til den mest besøgte private skov i Danmark. Og den er virkelig smuk! Så sørg endelig for at tage ud på en gåtur, eller eventuelt at afprøve den omkringliggende MTB bane. Begge dele er nogle gode måder hvorpå du får set skoven. Vi vil skrive meget mere om mulige aktiviteter omkring slottet i vores næste indlæg.

Lær mere om Langesø Slot

Historien for Langesø Slot føres helt tilbage til 1600-tallet. Oprindeligt stod her en herregård opført Antonius Bryske i 1554, men denne gik til grunde da det var placeret for tæt på søbredden. Sidenhen i slutningen af 1600-tallet blev der bygget en bindingsværksbygning. Denne varede dog kun 100 år og blev erstattet af den nuværende slotsbygning ved Langesø Slot – en rød murstensbygning i klassicistisk stil opført i årene 1774-78. Langesø Slot har gennem årene haft flere ejere særligt domineret af adelsfamilierne Skinkel, Bryske og Berner. I dag er slottet privat ejet, og den 10. generation af Berner-slægten anvender i dag slottets hovedbygning som privat hjem. Langesø Slot består af en hovedbygning samt 2 fløje, hvoraf de to fløje er blevet renoveret og i dag benyttes som ferieboliger.

langesoeslot2

langesoeslot4

langesoeslot3

Om lejligheden

Vi parkerede bilen inde i slotsgården og fik udleveret nøglen til vores lejlighed. På Langesø Slot udlejes der kun to lejligheder – Baronessens lejlighed samt Skovridderens lejlighed. Vi boede i førstnævnte. Til gengæld er begge lejligheder rummelige på mere end 200 m2 og med plads til op mod 10 personer.

Vi var ret spændte på hvad der ventede os, da vi stod ude i slotsgården og skulle dreje nøglen ind til Baronessens lejlighed. Indenfor ventede der en 200 m2 stor og rummelig lejlighed med fire soveværelser, et badeværelse, et stort renoveret køkken samt to opholdsstuer. Lejligheden var lys og venlig med højt til loft, og selvom at lejligheden blev renoveret som feriebolig tilbage i 2013 kunne man godt se at de havde forsøgt at bevare så mange detaljer som muligt. Lejligheden var derfor indrettet med ældre møbler, og havde stadig de gamle plankegulve i de fleste rum.

langesoeslot5

langesoe_lejlighed

langesoe_stue

langesoe_sovevaerelse

Romantisk getaway eller hygge med en gruppe venner

Vi valgte at bruge dette slotsophold som en romantisk getaway. Børnene var derfor parkeret hos bedsteforældre så vi kunne tilbringe lidt tid sammen som par uden børn for første gang i 5 måneder. Men lejligheden på Langesø Slot indbyder rigtig meget til at man tager afsted som familie eller måske som en gruppe venner. Der er som nævnt 4 soveværelser, og så er der en sovesofa der kan slåes ud hvis man skulle blive 10 personer.

Der er flere mulige aktiviteter omkring slottet som gør Langesø til et populært område at overnatte. I får muligheder for at gå på opdagelse i Langesø Skoven, som er en af Danmarks smukkeste skove. Herudover er området populært for de der ønsker at være mere aktive på deres ferie med f.eks. MTB kørsel, golf, fiskeri på Langesø, ridning med mere. Langesø Skoven har et fantastisk ishus ved navn ’Langesø Vaffelhus’ hvor de laver nogle fantastiske pandekager med is. Eller hvad med en Langesø Vaffel med 10 kugler? Og ikke mindst afholdes der flere events omkring slottet såsom et årligt julemarked. Her kommer der typisk omkring 30.000 besøgende om året. Så der er rigeligt at give sig til hvadend i er afsted som et par, en familie eller en gruppe.

 

Har i været på slotsophold?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Langesø Slot, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar