Den første gang vi så ballet var i Operahuset

Når man skal prøve en ny ting kan man lige så godt gøre det med manér. Det var hvad vi tænkte da vi besluttede os for at prøve at se en ballet for første gang. Vi valgte nemlig at vores første ballet-oplevelse skulle være i Operahuset i Sydney.

Andrew-1

Vanguard

Stykket vi valgte at tage ind og se hedder Vanguard. Vi ville have set Svanesøen, men den havde sidste forestilling nogle få dage forinden. Vanguard er komponeret af den Australske Ballet og er et stykke der afspejler de 4 temperamenter. Dette kan ses ved hjælp af forskellige tempoer samt stilarter i dansen, samt påklædningen der går fra flammende rød til en hvid silhuet. Dette er en smuk nutidig ballet for de der elsker ballet, eller blot ønsker at se det for første gang som os selv.

Ballet vs Musical

Vi har set en del musicals, og føler os derfor berettiget til at sammenligne denne forestilling hermed. En musical er som bekendt et teaterstykke, hvor de synger og danser en del undervejs. Her vil være en handling og det er som regel rimelig nemt at forstå. Ballet er en yderst smuk kunstform med dans og klassisk musik. Balletten er opstillet omkring en handling, men denne kan være svær at fange medmindre man kender historien på forhånd. Det gjorde vi desværre ikke. Men vi nød dansen og den flotte scene.

Opdelt i 3 akter

Vi har tidligere set musicals og andet teater, der jo normalt er opdelt i 2 akter. Derfor blev vi noget overraskede over varigheden på denne ballet, og var tæt på at gå efter anden akt. Vi havde et kort øjeblik iført os vores jakker og var klar til at forlade operaen, men vi lugtede lunten da alle andre blev stående ude i loungen. Okay – måske der alligevel var mere.

Priser

Priserne i Operahuset går fra $39 og helt op til $156 for voksne. Vi havde en rigtig god plads midt på gulvet hvor vi havde et godt udsyn til scenen. Vi kan ikke komme på prisen vi gav, men i sommerperioden sidste år var der flere muligheder fr at få rabat til forestillinger. Hvis du bl.a. står i kø ved Operahuset kl 12 var der formidable priser. Herudover fik vi et godt tilbud fordi balletten blev filmet på dagen. Snak eventuelt med personerne i billetlugen og få nogle gode råd hertil.

Læs mere på www.australianballet.com.au/vanguard

HAR DU SET EN BALLET?

Skriv en kommentar