Fugleshow hos Ørnereservatet

Nu er det ikke vores første oplevelse med fugleshows i Danmark, men ikke desto mindre blev vi vældigt imponerede over de prægtige fugle og showet som var rigtigt fint udført. Og man kunne sagtens se og mærke, at der var tale om fugle i en anden vægtklasse hos Ørnereservatet i Bindslev.

Ørnereservatet

Det imponerende ørneshow

Vi mødte ind til Ørnereservatet, som er bestående at et informationscenter samt en arena, hvor de op til 2 gange dagligt afholder fugleshows. Husk at tjekke deres hjemmeside, for at se hvornår de afholder det næste show. Indenfor kan du låne hynder og tæpper, og du kan desuden forsyne dig med både varme og kolde drikke, hvilket kan være praktisk på både de kølige forårsdage samt de varme sommerdage.

Vi var vidner til et imponerende show med store smukke ørne, der fløj omkring os med deres imponerende vingefang. Undervejs fik masser af fortællinger og historier om de forskellige fugles personligheder samt fremvisning af jagtteknikkerne hos de forskellige arter. Havørnen og Kongeørnen var nogle af showets helt store stjerner, men faktisk var vi også imponerede over Stellersørnen, som der blev fremvist vha en kørende bil, der kom kørende ind i arenaen. Dette skyldes at denne ørn er så stærk, at den kan trække en voksen mand flere meter hen af jorden i forbindelse med at den lander.

oernereservatet1
Ørnereservatet

Falkoner til hests

Til vores store overraskelse kom der pludselig en hest med ind i arenaen, og vi var vidne til den spæde opstart på samarbejdet mellem Ørnereservatets nye hest samt en af falkene. På sigt skal de medvirke som en del af showet, hvor man også kan demonstrere falkoneriet fra hesteryg. Hest, falk og menneske har nemlig samarbejdet i jagtsituationer siden tidernes morgen, og det er derfor oplagt at demonstrere teknikkerne herved. Det var som sagt kun den spæde opstart, og vi fik forklaret hvordan de trænede falk og hest til at vænne sig til hinandens selskab. Vi gad ellers virkelig godt have set det som et element i showet, men det må blive næste gang.

Ørnereservatet

Sammenligning med andre rovfugleshows

Der var klart en stor forskel på dette show, og på de tidligere rovfugleshows vi har set. Her hos Ørnereservatet var det muligt at se fugle i en helt anden vægtklasse, nemlig et stort udvalg af ørne, nogle få falke og en lammegrib. Herudover var der andre effekter sat i spil hos Ørnereservatet såsom samspil mellem “bil og stellersørn” samt “hest, rytter og falk”, hvilket ikke er noget vi har set før. Vi nød showet, og vi overhørte også flere folk der gik derfra, som sagde at det var det bedste show de nogensinde havde været til. Så stor ros til Ørnereservatet.

Informationscenter hos Ørnereservatet

Men ørnereservatet er ikke “kun et show”. Du finder også et informationscenter, hvor du kan lære langt mere om fuglenes adfærd, og om hvordan de kommunikerer med hinanden. En spændende udstilling der tager dig med ind i fuglenes verden. Udstillingen er åben én time før samt en halv time efter showet.

oernereservatet-2
Ørnereservatet

Har du set et rovfugleshow i Danmark?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til et show hos Ørnereservatet, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar