New York med en baby?

Kan man tage til New York med en baby? Hvad skal man lave? Hvad skal man se? Og hvad skal man være opmærksomme på? Nu er Andrea knap nok en baby længere, men en bestemt lille dame med masser af meninger og en stor nysgerrighed for at lære nyt. Så hvordan er det så at medbringe en meningsfyldt halvandetårig til byernes by New York?

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

New-York-Flatiron

Hvordan skal man klare flyveturen?

Forberedelse er nøglen til en succesfuld flyvetur. Vi har prøvet en enkelt flyvetur hvor vi ikke lige havde fået pakket tasken ordentligt (det gør vi aldrig igen!), og så har vi prøvet dem som bare er gået glat uden det eneste problem. Nu var flyveturen til New York bestemt ikke den første for Andrea, men det var den hidtil længste med 12 timer den ene vej, og 10 den anden. Og du tænker måske at det er umuligt at sidde med en baby på skødet SÅ længe, men intet er umuligt.

Der er mange kriterier for en god flyvetur med en baby, og vi er i gang med at skrive et helt indlæg herom, som omhandler alt lige fra valg af tidspunkt for flyvning, hvad man skal medbringe og hvordan man underholder de små på rejsen. Men allerede her kan vi røbe at det primært omhandler at pakke tasken med masser af snacks og underholdning, og at man skal sørge for at der hele tiden er noget nyt og spændende omkring dem.

New-York-9-11

Uegnede områder for små børn

Andrea er en energisk pige, der tonser afsted så snart hun bliver sluppet fri. Normalt kan hun egentlig godt holde os i hånden og gå forsigtigt ved siden af os, men når der sker for meget omkring hende slår det helt klik. Hun er nysgerrig og alt skal undersøges, og hun løber til højre og venstre i fuld fart. Vi følte derfor ikke at der var behageligt at have hende ude af klapvognen ved områder med tæt trafik og ej heller i metroen, hvor togene kom ind på perronen. Der findes derfor mange uegnede områder hvor små børn ikke rigtigt kan gå frit i New York. Så for at kompensere for den ekstra tid i klapvognen mellem alle seværdigheder valgte vi at tage hende med ud til en masse legepladser, og vi prioriterede at finde åndehuller hvor hun kunne få ro til at lege uden fare for trafik og kaos. For selvfølgelig skal de ikke sidde i en klapvogn hele dagen.

Hvad skal man lave i New York med en baby?

Der er masser af ting at give sig til i New York med helt små børn. Byen er fyldt med gode legepladser med alt fra gynger, sandkasser, sjov med vand, rutchebaner og store klatreborge. Herudover finder du et stort udvalg af attraktioner der har en afdeling for børn og som gør meget ud af det mht. læring. Her følte vi dog stadig at Andrea var en smule for ung til mange af dem. Men vi havde stor gavn af byens zoologiske haver, parker og ikke mindst Childrens Museet på Manhattan som er en kæmpe indendørs legeplads til børn i alle aldre. I kan også tage et smut ud til Coney Island, som har en strand samt en promonade med spisesteder og en hyggelig forlystelsespark for både børn og voksne.

New-York-vandsjov

New-York-legeplads

Er der tid til sightseeing?

Groft sagt var hele vores ferie planlagt ud fra Andreas behov, og sightseeing kom lidt i anden række hvis der pludselig opstod akut behov for bleskift eller andet. Men er der så tid til sightseeing i New York med en baby? Svaret er ja, men det kræver at man hele tiden er forberedt og har pakket de rette ting til turen, og at man planlægger omkring dit barns rytme. Sørg for eksempel for at være på “de kedelige museer” når barnet sover. Og sørg for at finde store åbne pladser eller parker når barnet har brug for at løbe rundt. Og sørg for have snacks ved hånden når i er ude på længere gåture eller venter på metroen.

Man skal desuden være indstillede på at alting tager længere tid med små børn – selvfølgelig alt afhængigt af hvor mange legepladser man skal besøge (vi besøgte mange!). Så hvis det er din første tur til New York og at du har et brændende ønske om at se alle de store seværdigheder bør du også afsætte god tid til det. Vi havde 6 dage i New York, og det var en smule presset, og vi endte da også med at misse et closeup med Frihedsgudinden. Så det må vi have tilgode.

New-York-Times-Square-baby

Hvad skal der pakkes i rygsækken?

Vi brugte en del tid på at sørge for at Andrea havde det godt, hvilket selvfølgelig er den største prioritet på rejsen. Det er vigtigt for os at hun ikke bruger hele dagen i en klapvogn, men at hun også kom ud og fik sig rørt og fik skudt noget energi af med ting hun synes der var sjovt.

New York er en kæmpe storby, og på trods af at du kan finde stort set alt i denne by kan der pludseligt virke uendeligt langt mellem butikkerne, parkerne, restauranterne og legepladserne når man rejser med en baby. Små børn har det med at behov opstår pludseligt – sådan er det i hvert fald med Andrea. Pludselig er hun sulten, pludselig skal hun have et akut bleskift der kræver at alt tøjet skal skiftes osv. Det er derfor vigtig altid at være forberedt. Så hvad medbringer vi typisk i rygsækken?

  • Vi medbringer naturligvis alt der er behov for til bleskift. Et underlag, bleer, vådservietter, bleposer, håndsprit, legetøj som distraktion og hvad du nu ellers måtte have brug for. Herudover medbringer vi altid ekstratøj. Man ved aldrig hvornår uheldet er ude, og én af dagene havde vi endda brug for to ekstra sæt.
  • Så medbringer vi snacks i form af  forskelligt frugt, kiks, ostehaps, rosiner, frugtstænger eller hvadend dit barn nu plejer at spise.
  • Sørg også for at medbringe rigeligt med vand og drikke til dit barn. Der var 30 grader og høj solskin under vores besøg, så der kom lidt vand indenbords.
  • Vi havde også medbragt service med kop og tallerken samt gaffel og ske og hagesmække, da man jo aldrig ved om man ender i parken eller på en restaurant hvor det ikke er til rådighed.
  • Husk endelig at medbringe underholdning. Andrea havde sin yndlingsbamse, en bold til at lege med i parken, lidt lego der kunne samles, en bog og et puslespil.
  • Og sidst men bestemt ikke mindst: Solcreme og solhat (hvis muligt – Andrea er en af dem der nægter). Men små børn er ekstra udsatte i solen, så husk at beskytte dem med godt med solcreme.

New-York-Empire-State-Building

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links<

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar