Nationalparken Wilsons Promontory

Wilsons Promontory er en smuk Nationalpark beliggende i Victoria, i den sydligste ende af Australien. I folkemunde bliver parken kaldt The Prom, og det er en af de mest elskede Nationalparker i Australien – og vi forstår godt hvorfor!

Wilsons Promontory nationalpark australien

Wilsons Promontory – En smuk Nationalpark

Vi kørte til The Prom i vores caravan, og allerede på lang afstand kunne vi se hvad parken havde at tilbyde. Smuk natur i form af sandstrande med lækkert sand og azurblåt hav samt store stenformationer. Parken har desuden et smukt fyrtårn, der er placeret ved Australiens sydligste punkt på fastlandet. Området har et rigt dyreliv, og det var her vi så de første kænguruer undervejs på vores roadtrip. Herudover er det muligt at finde slanger, koalaer, emuer, wombats og masser af små gnavere.

Wilsons Promontory nationalpark australien

Hvad skal man se?

The Prom strækker sig over 50.000 hektar land, og rummer et utal af udsigtspunkter og hiking ruter som varer alt fra 2 timer til flere dage. Blandt de mest populære seværdigheder er Mt Oberon udsigtspunktet samt Great Prom Walk, men mulighederne er mange. Vi så flere udsigtspunkter og strande, og brugte en hel dag i Nationalparken. Vi kunne sagtens have blevet der længere, for der var masser af ting at se – og faktisk er det et af de steder, hvor vi fortryder at vi ikke tilbragte mere tid.Så hvis vi får muligheden skal vi helt sikkert tilbage til Wilsons Promontory!

Overnatning ved Wilsons Promontory

Ønsker man at overnatte findes der flere campingområder og hytter man kan leje – det mest populære valg er dog Tidal River. Hvis du besøger stedet i ferieperioder bør du overveje at booke en plads på forhånd for at være sikker på, at du har et sted at overnatte. Læs mere om parken og overnatningsmuligheder her: www.parkweb.vic.gov.au

Wilsons Promontory

 

Har du besøgt Wilsons Promontory? Hvad var din oplevelse heraf?

Skriv en kommentar