En tur på National Mall i Washington DC

Vi havde desværre kun en halv dag i Washington DC inden vi igen skulle ud på vejen og fortsætte vores roadtrip ned langs østkysten i USA. Det er ellers en rigtig smuk by med masser at se, og en dag skal vi helt sikkert tilbage til byen og opleve den endnu mere. Vi valgte at bruge vores sparsomme tid på at opleve monumenter omkring National Mall og ikke mindst Det Hvide Hus, som besøges af mere end 24 millioner mennesker hvert år..

Læs også vores indlæg med hvad vi har på vores Washington DC bucketlist >

washington_DC_det-hvide-hus

Capitol Hill

Denne smukke bygning (set nedenfor) kaldes Capitol Hill og er placeret i den østlige ende af National Mall. Capitol Hill fungerer som USA’s kongres, og her sidder den lovgivende regering. Bygningens kuppel var desværre under renovering her under vores besøg, og der er tale om at dette skal stå på i flere år. Så du må nok nøjes med at se bygningen med stillads lidt endnu.

Når du besøger Capitol Hill er det muligt at få en guidet tour indendøre, hvilket vi har læst mange rosende ord om, men desværre havde vi ikke selv tiden til det her under vores korte ophold i byen. Den guidede tour er gratis, og det anbefales at man booker billetterne hjemmefra, så man ikke skal vente i lang kø.

Ved foden af Capitol Hill finder du en stor kunstig sø, hvorfra du kan nyde en smuk udsigt ud over Washington Monument og den store park ved navn National Mall.

washington_capitol-hill

washington_memorial_

Washington Monument

Dette er en stor Obelisk, der er placeret midt i National Mall. Man påbegyndte at bygge den tilbage i 1848 til ære for den første præsident George Washington. Obelisken stod dog først færdig i 1884. Bygningen er 169 meter høj, og du kan komme op i toppen for at få en smuk panorama udsigt. Billetterne er gratis, det er dog påkrævet at du har dem på forhånd. Igen havde vi lidt tidsmangel på vores tur, og dette er klart én af de mange ting jeg ville ønske vi havde nået. Du kan skaffe billetterne i Washington Monument Lodge på 15th street.

washington-monument

washington monument

World War II Memorial og Lincoln Memorial

I den vestlige ende af National Mall finder du Lincoln Memorial, der er et nationalt monument til ære for Amerikas 16. præsident Abraham Lincoln. Du finder desuden også den berømte statue af netop Abraham Lincoln, som sidder indendøre. Bygningen stod færdig i 1922, og har siden da været velbesøgt af turister.

Foran Lincoln Memorial finder du en lang allé med fontæner og mindre monumenter. Nedenstående billeder er taget ved World War II Memorial hvorfra der var udsigt ind over Lincoln Memorial (som er den hvide bygning med søjler der vises her nedenfor).

washington_lincoln

washington_memorial

Det Hvide Hus

Det Hvide Hus er et must see for alle der besøger Washington DC. Dette er nok en af de mest ikoniske bygninger overhovedet, og du har med sikkerhed hørt om og set bygningen adskillige gange i Amerikanske film. Det Hvide Hus har fungeret som den amerikanske præsidents embedsbolig siden 1800, hvor John Adams var præsident.

Vær opmærksom på, at du kan se både for- og bagsiden af bygningen. Herudover kommer man ikke helt tæt på, men man skal betragte det fra lidt afstand af sikkerhedsmæssige årsager. Ja faktisk var de ikke ligefrem interesserede i at skjule den intense sikkerhed på stedet, og det var muligt at spotte flere mænd der gik rundt oppe på taget.

Washington_det-hvide-hus

washington_DC_det-hvide-hus2

Washington_det-hvide-hus2

 

Har du besøgt National Mall i Washington DC? Eller er det på din bucketliste?

Skriv en kommentar