7 oplevelser i Vietri Sul Mare

Vi har nu boet i Vietri Sul Mare i en måneds tid, og vi haft god tid til at finde byens største must see seværdigheder og oplevelser. Vietri Sul Mare en lille by med omkring 8000 indbyggere, som er beliggende ved Amalfikysten. Byen er ikke så overrendt af turister, da det primært er byerne Amalfi og Positano der tiltrækker de store folkemængder. Og vi synes nu at det er en skam at Vietri Sul Mare godt kan blive overset lidt i mængden, for det er en by med masser at tilbyde. Nu har vi selvfølgelig ikke været ude langs Amalfikysten endnu, men vi kan klart anbefale at lægge vejen forbi den charmerende by Vietri Sul Mare. Her i indlægget vil vi opsummere de 7 bedste oplevelser og must see seværdigheder i Vietri Sul Mare.

Vietri Sul Mare

 

1. Vietri Sul Mare er verdenskendt for keramik

Når du besøger Vietri Sul Mare er det et must at tage ind og besøge byens keramik butikker. Og det ville ikke være en svær opgave at finde en sådan butik, for de ligger nærmest på hvert gadehjørne I den gamle bydel. Butikkerne bugner med keramik fra gulv til loft, og der er keramik til alle formål – og så er alle butikkerne tilmed forskellige med et forskelligt udvalg, så man kan virkelig bruge lang tid på at finde det helt rette keramik-souvenir. Alt keramik er håndmalet og i utroligt høj kvalitet, og man kan mærke at det er et håndværk der har fulgt med gennem generationer. Vi har selv set os lune på noget keramik med citron-print. Vi skal dog ikke lige have et komplet stel med hjem, men blot udvælge os nogle få dele. Det bliver formentlig en vandkande samt en skål som kan anvendes til borddækningen.

Ydermere er det muligt at tage på ud på et lille keramik museum og lære mere om byens historie mht. keramik-faget. Og du kan også vælge selv at få beskidte fingre, og forsøge at lave dit helt eget keramik. Der er ikke lige skiltet med det nogen steder i byen, men man kan finde oplevelsen inde på airbnb (hvor man nu også kan søge efter oplevelser).

vietri sul mare keramik
vietri sul mare keramik

 

2. Strande i Vietri Sul Mare

Der ligger flere tilgængelige strande ved Vietri Sul Mare. Den første strand vi vil nævne er La Baia, som er den første strand du møder hvis du kommer fra Salerno. Dette er den længste strand ved Amalfikysten på hele 400 meter, og den er desuden ret populær, da det er en af de få strande i området, hvor der er sandbund. Du finder La Baia ved siden af havnen i Salerno, og vandet er derfor ikke altid lige krystalklart. Der er betaling ved brug af parasol og strandstole, mens du kan opholde dig gratis i sandet ude i kanten af stranden på hver side af strandstolene.

La Crespella er en privat strand, som man skal betale for at benytte. Her skal du smide 15€ pr person, hvilket inkluderer strandstole og en parasol, hvor du kan opholde dig hele dagen. Fra Crespella kan du se et smukt tårn fra det 16. århundrede der våger over stranden, og du kan desuden ane I Due Fratelli herfra, som er nogle semi-kendte stenformationer i vandet. Så er der også stranden ved Marina di Vietri. Denne er opdelt i 2 og adskilles af floden Bonea. På den ene side ser du en stor bygning med tilhørende badefaciliteter, som naturligvis er ved betaling, og på den anden side skulle det efter sigende være gratis. Men jeg tvivler dog på at det er gratis at benytte de strandstole og parasoller, som står på rad og række. Når du går langs promenaden langs marinaen, er det desuden muligt at komme helt tæt på I Due Fratelli.

vietri sul mare i due fratelli
vietri sul mare strand

 

3. Udsigtspunkter

Vietri Sul Mare har desuden nogle utroligt smukke udsigtspunkter, hvorfra du kan se ud over byen og havet. Det første udsigtspunkt jeg vil fremhæve er ved Piazza Matteotti (som vist på billedet nedenfor). Herfra kan man også se endnu et udsigtspunkt (dog lige nøjagtigt ikke vist på billedet), som ligger på den snørklede vej Via XXV Luglio. Her finder du en blå keramik-sofa hvor man kan slå benene op og nyde synet af farveskiftet på himlen. Ved Corsa Umberto finder i endnu en plads hvorfra man kan se lidt udsigt ind over byen. Pladsen er desuden utroligt populær for italienske børnefamilier, og her løber børnene frem og tilbage i fuld fart og leger. Vi har flere gange sluppet Andrea fri her. Husk desuden også at nyde en is fra isbaren nu hvor i er her. Herudover er det muligt at gå lidt uden for byen for at få en bedre skyline. Man kan f.eks. gå mod Salerno og få nogle fantastiske udsigter ind over byen.

vietri sul mare udsigt

 

4. Duomo di San Giovanni Battista

Den smukke katedral Duomo di San Giovanni Battista står på et af byens højeste punkter, og kan ses på byens skyline fra stort set alle udsigtspunkter. Katedralen er ikke overdådig og prangende, men det er en fin katedral med masser af artefakter og udsmykning. Katedralen har desuden en smuk keramikfyldt kuppel, som går hånd i hånd med byens keramik-historie, som dog ses bedst fra afstand. Katedralen er efter vores mening ikke et must see, men it nice to see, og det skal kun være hvis man har tiden. Ellers er det mere end rigeligt at nyde synet af katedralen på byens skyline

vietri sul mare katedral
vietri sul mare kirke

 

5. Charmerende gammel bydel

Vi boede lige midt i centrum af den gamle bydel i Vietri Sul Mare, så vi har i den grad oplevet denne del af byen. Vi har oplevet et utroligt samvær og nærvær blandt de lokale, og vi er blevet budt godt velkomne. Den gamle bydel er belagt med brosten, og der kører sjældent biler herinde. Og så er byen propfyldt med små keramikbutikker og købmandsbutikker der ligger på rad og række. Det er utroligt charmerende og vi har oplevet at man kan bruge utroligt lang tid på at udforske de mange butikker. Husk også at se de keramikfyldte facader og de små snørklede gyder.

IMG_8414
IMG_8238

 

6. Villa Comunale

Dette er et offentligt amfiteater, hvor man kan sætte sig og nyde en gratis koncert under åben himmel, alt imens man nyder udsigten ud over havet og ind over Salerno. For at komme ned til amfiteateret skal man gå langs et lille gangsystem fyldt med spraglet keramik i ren gaudi-stil. Her er en rigtig god og afslappet vibe, hvor alle omkring dig blot nyder atmosfæren, musikken og den fantastiske udsigt. For at komme ned til amfiteateret skal man ned af en trappe. Der er også en elevator, den var dog i stykker i hele den måned hvor vi boede i Vietri Sul Mare.

Vietri Sul Mare

 

7. Den blå gade

Nær Vietri Sul Mare marina finder du denne blå gade som er et populært insta-spot. Den farverige gade strækker sig over flere huse i en markant blå farve, og med små detaljer og keramik ud over det hele. Bygningerne skiller sig meget ud, og det giver dermed en helt anden stemning end oppe fra midtbyen. For at komme frem til den blå gade skal man ud på en lille gåtur oppe fra midtbyen, hvor man skal gå ca 10 minutter ned ad bakke. Men efter vores mening er det det værd, da den blå gade er et rigtig godt sted at tage et par billeder. Desuden kan i også opleve marinaen og stranden eller i kan få jer en is eller lidt at spise.

Vietri Sul Mare
Vietri Sul Mare

 

Har du flere ideer til oplevelser i Vietri Sul Mare?

Skriv en kommentar