Must see seværdigheder på Sicilien

Man kan hurtigt blive overrasket over hvor meget der er at opleve på Sicilien, for den Italienske ø beliggende helt i syd er faktisk langt større end man lige tror. Vi tilbragte selv en uge på Sicilien, hvor vi gjorde vores bedste for at opleve mest muligt, men alligevel var tiden slet ikke tilstrækkelig. Så ønsker du at opleve alt hvad denne skønne ø har at byde på bør du som minimum overveje 10-14 dage. En uge er dog tilstrækkeligt hvis du blot ønsker at opleve de største must see seværdigheder på Sicilien.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Taormina

Taormina er en by beliggende ud mod den østlige kyst på Sicilien. Byen kaldes også Siciliens Perle, og er kendt for sine fantastiske udsigtspunkter med udsigt ud over Catania, vulkanen Etna og Isola Bella. Byen er meget turistet, men er klart et must see hvis du befinder dig i den østlige del af Sicilien. Her er nogle af vores anbefalede oplevelser i Taormina:

 • Oplev Isola Bella, som er en lille ø som ligger ved kysten lige ud for byens kyst og strand. Bemærk at der er en del trappetrin for at komme herned, men det er utroligt smukt.
 • Besøg det Græske Teater
 • Bestig vulkanen Etna. Der findes masser af guidede ture at vælge imellem som klarer alt planlægningen, eller du kan bestige vulkanen på egen hånd.
 • Klatre op ad de 300 trappetrin og nyd udsigten fra Madonna della Rocca Church.

Vi boede på Taormina Park Hotel beliggende lige ved siden af det Græske Teater. Herfra havde vi en smuk udsigt ud over Etna vulkanen og en central placering i byen, hvorfra vi nemt kunne gå til byens seværdigheder.

 

Valley of the Temples

Du finder Valley of The Temples nær byen Agrigento. Dette er Siciliens bedst kendte arkæologiske områder, og er et af de de største must see seværdigheder på Sicilien. Valley of the Templeshar hele 8 synlige templer, og to af dem er klart mere bevarede end de andre. Her er der tale om Concorde Templet og Hera templet. Valley of the Temples er et stort arkæologisk område beliggende mellem 2 parkeringspladser. Det er meget typisk at man her parkerer ved foden af området og tager en transfer op til toppen, hvorfra man kan gå nedad mod parkeringspladsen i sit eget tempo.

Der findes en del arkæologiske områder på Sicilien – og faktisk også flere med velbevarede græske templer – fx. kan du også besøge templerne ved Selinunte og Segusta.

Book oplevelser omkring Agrigento >

 

Scala dei Turchi

Ca 20 minutters kørsel fra Valley of the Temples finder du Scala dei Turchi. Dette er en stor hvid klippe i kalksten, som særligt er kendt for sine organiske former, som er blevet formet af vind og vejr gennem mange tusinder år. Kalkklippen ligger ud til en sandstrand med smukt turquise blåt vand. Det er muligt at komme tæt på klippen ved at gå langs strandkanten. Bemærk dog at klippen muligvis kan være afskærmet for turister (det var den under vores besøg, men hundredvis af turister trodsede afskærmningerne og klatrede hen over de to hegn for at opleve klippen helt tæt på). Nyd også den gode udsigt af Scala dei Turchi fra oven. Der findes flere gode udsigtspunkter hvorfra man kan snappe nogle gode billeder.

 

Palermo

Palermo er den største by på Sicilien, og er en by der er rig på historiske bygninger og monumenter. Byen er helt ideel at besøge hvis du har en forkærlighed for kirker og paladser. Her er en kort liste over ting du bør opleve i Palermo:

 • Højdepunktet på vores visit til Palermo var at besøge Palermo Katedralen. Det er utroligt smuk kirke både inde og ude, men særligt vil vi anbefale turen op på kirkens tag,hvor du kan tage en gåtur rundt om kuplen. Vi anbefaler dog at du ikke er bange for højder,da man går på meget snævre passager, og at man samtidigt med er en del mennesker på tagets ryg ad gangen. Jeg var deroppe med vores datter Andrea, og hun var ikke vild med at være så højt oppe og at der var så meget vind og “mangel” på rækværk. Så vi gik hurtigt ned igen idet hun følte sig utryg.
 • Norman Paladset er et sandt paradis for kunst og historie elskere. Paladset består af flere bygninger, hvoraf den første bygning stammer tilbage fra det 9. århundrede og har spor af arabisk arkitektur. I 1072 erobrede normannerne Sicilien, og slottet blev kongens hovedsæde på Sicilien. Gennem tiden er der kommet lidt tilføjelser,og i 1132føjede kong Roger II det berømte Palatina kapel til komplekset.
 • Oplev et vaskeægte dukketeater i Palermo. Faktisk er det meget udbredt med dukketeatre i Italien,og vi har ofte set dem rundt omkring pågaderne, men i Palermo finder du en del indendørs dukketeatre, hvor der spilles forestillinger.
 • Massimo Teatret, et af de mest kendte operahuse i verden. Det er det tredje største operahus i Europa, og er kendt for sin fantastiske akustik. Det er muligt at få en guidet rundvisning, og selvfølgelig også for at komme ind og se en forestilling.
 • Tag på en svømmetur ved Spiaggia di Mondello, byens populære sandstrand. Sørg dog for at komme tidligt på dagen eller gerne på en hverdag hvis ikke du ønsker at være på en overfyldt strand.
 • Besøg de makabre Catacombe dei Cappuccini, hvor det tilbage i det 15. århundrede blev foretaget utallige balsameringer. Balsamering var nemlig på højeste mode på Sicilien, og var en anerkendt begravelsespraksis blandt de velhavende borgere.
 • Lidt uden for Palermo finder du den gyldne katedral Monreale Cathedrale, som blandt andet består af flere tusind kvadratmeter af forgyldt mosaik.

 

Etna

Etna vulkanen er en af de ting som du absolut ikke bør misse når du er på Sicilien. Om du så ønsker at bestige vulkanen eller om du vil nøjes med at se den fra afstand er op til dig. Vi havde oprindeligt et ønske om at bestige den, men vi måtte hurtigt erkende at vi ikke var klar på opgaven med to småbørn på 1og 3 år. Vi valgte dog at køre et godt stykke op ad vulkanen til en parkeringsplads, hvor vi fik en lille forsmag på naturen og miljøet omkring vulkanen.

Et par gode tips hvis du skal bestige vulkanen – husk at tage det helt rigtige tøj på. Ifør dig et par gode vandresko, og gerne en varm bluse og jakke. Den dag vi var her var her utroligt blæsende og bidende koldt. Medbring også godt med vand og lidt at spise til turen. Det kan yderligere være en god ide at booke en guidet tour, hvor alt er planlagt for én. Disse inkluderer typisk transport, udstyr og kørsel og til krateret.

 

Catania

Catania er den næststørste by på Sicilien efter Palermo. Catania er beliggende for foden af Etna vulcanen, og er derfor det oplagte sted at tilbringe natten i forbindelse med en tur op på vulkanen. Fra Catania kan man også få et godt blik på vulkanen fra lidt afstand. Vær opmærksom på at det er nemmest at se vulkanen om formiddagen, da her ofte kommer en del skyer rundt om vulkanen op ad dagen. Så du skal helst være tidligt ude hvis du skal nå at have et glimt af Etna. Catania kaldes også for den sorte by, da en stor del af bygningerne i byen er bygget af lavasten, som har en mørk farve. Her er nogle forslag til aktiviteter i Catania som ikke inkluderer et tur på vulkanen:

 • Gå på opdagelse i byens gamle centrum, og udforsk Piazza del Duomo og springvandet The Fontana dell’ Elefante.
 • Se den smukke katedral Duomo Di Catania
 • Besøg ”Cyclops-klipperne” (også kaldt Faraglioni på italiensk) i badebyen Aci Trezza, kun 35 minutter fra Catania.

 

Siracusa

I den østlige ende af Sicilien finder du byen Siracusa og den charmerende Ortigia ø, som er byens historiske centrum. Forud for vores besøg havde vi læst at man som minimum skulle tilbring 3 dage ved denne by, men dette var slet ikke nødvendigt hvis du spørger os. Det er en utroligt charmerende by, med en fantastisk historisk bymidte, men så var det heller ikke vildere (måske vi efterhånden bare har set for mange italienske byer tilat blive imponerede).Hvis du tilbringer tid ved Siracusaskal du selvfølgelig se den historiske bymidte, men det vi virkeligt vil anbefale er at du tager en gåtur ude langs Ortigia øens kant, hvor den historiske bydel ender, og hvor bølgerne står højt op langs byens promonaden.

Her er et par must see seværdigheder i Siracusa og på Ortigia øen.

 • Den smukke katedral, Piazza del Duomo
 • Havneområdet
 • Castello Maniace
 • Arethusa Springvandet
 • Den arkæologiske park Neapolis. Her finder du et romersk amfiteater samt et græsk teater, og så er det muligt at se Ear of Dionysius i den omkringliggende park.

 

Noto, Modica og Ragusa

Hvis du har et ønske om at opleve smuk barok-arkitektur bør du overveje de tre små byer Noto, Modica og Ragusa. De tre byer er alle med på Unescos verdensarvsliste, og eri sig selv et kig værd. Der er ikke nogen deciderede must see seværdigheder ud over at alle tre byer indeholder nogle utroligt smukke og historiske bymidter. Så nyd en gåtur op langs de smalle gader og se den fantastiske arkitektur på byernes paladser, kirker og katedraler.

 

Saltproduktion ved Marsala

Dette var desværre en af de ting,som var med på vores bucketlist, men som vi desværre ikke nåede. Så hvis du har lagt vejen forbi må du meget gerne skrive nede i kommentarfeltet om det er besøget værd, så vi og andre besøgende kan høre mere om det. Men såvidt vi har forstået er der tale om “saltvejen” som føres mellem Trapani og byen Marsala. Det ligner for os en unik oplevelse, og en utroligt smuk rute at køre langs markerne hvor salten står i deres bunker blandt de små møller. Der er en stor industri for saltproduktion i området, og køreturen langs saltvejen skulle efter sigende være et postkort værdigt. Kør evt forbi Marsala omrking solnedgang for at fange et endnu smukkere billede.

 

Trapani og Erice

Dette var desværre endnu en ting vi ikke nåede på vores uge på Sicilien, så vi har jo god grund til at komme tilbage en anden god gang og fuldføre vores egen bucketlist. Skriv gerne i kommentaren hvis du har besøgt disse to byer, og om de er turen værd. Trapani og Erice er to byer der stammer tilbage til middelalderen, og for begge byer er det gældende at du bør tage en god gåtur i byens historieske centrum, og herudover er der et par omkringliggende seværdigheder du bør fokusere på:

 • Segesta templet
 • Udforsk de smukke Aegadian Øer
 • Tag med kabelbanen mellem Trapani og Erice. Det skulle være en utroligt smuktur
 • Oplev Erice slottet, hvorfra du får en fantastisk udsigt ud over Trapani
 • Nyd udsigten ved Monte Cofano reserve og San Vito Lo Capo

 

Alcantara Gorge

Et absolut must hvis du bevæger dig i den østlige del af Sicilien. To be honest, så havde vi ikke verdens højeste forventninger til stedet – jo vi havde da set nogen pæne billeder herfra, men da vi kørte ind på parkeringspladsen og da det pludselig begyndte at trække op til regn var vi godt nok tætte på at vende om og køre tilbage til hotellet. Vi valgte dog at hive børnene ud af bilen og købe 4 billetter til indgangen, og godt vi gjorde det. For dette endte med at blive et af højdepunkterne på vores roadtrip gennem Sicilien.

Vi gik ind i parken og fulgte de markerede stier, og snart kunne vi høre vandet der kom brusende bag nogen træer. Undervejs på vores færd i parken var der flere udsigtspunkter hvor man kunne se vandfald, og klippevægge samt den smukke gorge eller grotte. Og det var altsammen utroligt smukt, men det der særligt vækker et godt minde for os er hvordan vi pludselig blev fanget i et gevaldigt regnvejr mens vi gik rundt inde i parken, hvor hele familien pludselig skulle samles under træerne for ikke at blive våde. Selvfølgelig kombineret med store vandpytter og meget beskidte børn – men hey, det var bare en del af oplevelsen.

 

Skriv en kommentar