Must see seværdigheder i Salerno

Dette indlæg har sørme været længe undervejs, men efter at have boet i denne skønne by i et helt år mener vi nu at det er på tide at vi kommer med vores bud på must see seværdigheder i Salerno. Vi synes altid at det er en anelse sværere at skrive disse lister, når de drejer sig om en hjemby. Dette skyldes at vi har mange gode minder knyttet til oplevelser rundt omkring i byen. Men her i indlægget vil vi naturligvis tage turistbrillerne på, og udpege de attraktioner i Salerno vi selv ville besøge hvis vi kom her for første gang.

Hvis ikke du kender til Salerno, så kan vi lige hurtigt fortælle dig lidt om byen. Du finder Salerno i Syditalien en times kørsel syd for Napoli, og beliggende ved Amalfi Kystens udmunding. Jeg vil ikke lyve. Byen er i sig selv ikke det fedeste feriested i verden, men den kan fungere som en rigtig god base for diverse udflugter. Desuden er det her at du finder nogen af de bedste italienske pizzaer, og de koster stort set ingenting (3 euro for en margharita). Her i indlægget fokuserer vi selvfølgelig på de ting du bør opleve når nu du alligevel lægger vejen forbi.

Salerno

Promonaden – Trieste Lungomare

Åhh hvor har vi altså nydt at gå nogle sene aftenture op langs promonaden, også kaldt Trieste Lungomare. Promonaden strækker sig over 2 kilometer, og fører dig på en hyggelig gåtur op langs stranden og havnen, med de smukke bjerge i baggrunden. Promonaden har flere “baner”. Der er en bane helt ude ved vandet, én mellem smukke farvefyldte træer, og én hvorpå der føres et gammelt togspor som ikke længere er aktivt.

Promonaden er fyldt med liv året rundt, og de mange bænke er altid i brug, for italienerne er et folkefærd der elsker at tilbringe deres tid udendørs. Henover sommeren kan man se forskellige sportsaktiviteter langs promonaden, og når vi nærmer os vinter finder du her et af byens julemarkeder med hyggelige boder samt et pariserhjul der lyser himlen op. Der står også et dukketeater, som er en meget populær aktivitet i Italien.

salerno
salerno

salerno

Den gamle Aquadukt

Det var ved et rent tilfælde at jeg gik forbi denne smukke aquadukt en sen aften hvor jeg var på vej hjem fra en børnefødselsdag med Andrea. Men jeg blev da noget overrasket over dette smukke syn, og jeg noterede mig derfor placeringen så jeg kunne slæbe Kris med herned for at se den igen i dagslys. Og i kan gøre os kunsten efter ved at søge på acquedotto medievale for at finde placeringen på google maps.

Den gamle aquadukt blev bygget i det 9. århundrede for at tilføre vand til det gamle St. Benedict kloster. Aquadukten består af to grene, hvoraf den ene kom fra nord og den anden fra øst, og de mødes ved gaden Arce hvor der engang var placeret en bymur rundt om den gamle bydel.

salerno

Salerno katedral

I hjertet af den gamle bydel finder du den gamle katedral, som kan dateres helt tilbage til år 1076. Det 56 meter høje klokketårn blev først tilføjet i det 12. århundrede, og er i dag en smuk integreret del af kirken. Når man besøger katedralen, går man først op af en trappe og ind gennem porten, hvor man bliver med af katedralens smukke gårdareal, som er vist på billedet nedenfor.

salerno

Giardino della Minerva

Minervas Have finder du i hjertet af den gamle bydel i Salerno. Dette er en smuk park fyldt med skulpturer, gangarealer, grønne områder og bænke. Parken er fyldt med smukke planter og har en lidt tropisk vibe. Parken er særligt et besøg værd i juletiden ved Luci d’artista, hvor hele parken lyses op i et stort spektakulært lysshow. Men alt dette kan du læse mere om længere nede i dette indlæg.

salerno
salerno

Lystbådehavnen

Efter vores mening er det umuligt at blive trætte af denne smukke havnefront, og vi kunne stirre på den i timevis. Særligt ved solnedgang skete der noget helt magisk. Havnefronten i Salerno er placeret langs promonaden, og i baggrunden ser man det smukke bjerglandskab der spejler sig i vandet. Vi gik flere gange en tur langs promonaden på de sene lune aftener og fik os en is.

salerno

salerno
salerno

Castello di Arechi

For at være helt ærlig, så nåede vi faktisk aldrig at komme herop, hvilket er for dårligt når man tænker på at vi boede her i næsten et år. Jeg var på vej herop en dag, og gik til fods men måtte opgive halvvejs da jeg måtte erkende at der ikke var en sikker vej derhen til fods uden at skulle passere en slags motorvejstilkørsel hvor store lastbiler kom susende i fuld fart rundt i et sving uden fortorv eller nødspor. Så det blev nu alligevel halvfarligt. Men efter sigende skulle det være turen værd – altså, hvis du er i bil – og fra det gamle middelalderslot får du en fantastisk udsigt ud over byen. En udsigt jeg rigtig gerne ville have nydt, og som bliver rost til skyerne på blandt andet Trip Advisor.

Men heldigvis har vi haft rig mulighed for at nyde udsigten ind over Salerno by fra flere af de udsigtspunkter du finder på kyststrækningen når man kører mellem Vietri Sul Mare og Salerno, så vi føler os ikke helt snydt. Men hvis du skal have byens efter sigende bedste udsigt skulle det altså være her fra Castello di Arechi.

salerno

Den gamle bydel

Du må for alt i verden ikke snyde dig selv for en tur i byens gamle og historiske bydel. Her kan du gå langs de smalle gader, og bare suge den italienske stemning til dig. Bydelen er fyldt med små specialforretninger, og her findes også flere gode spisesteder. Vi anbefaler at i sætter tid af til at slentre rundt i bydelen og bare suge alle nye indtryk til jer. Det er nogenlunde nemt at finde rundt i den gamle bydel. Man skal blot følge de lidt større veje, og så er det ellers okay overskueligt at sno sig rundt i byens gader.

salerno

Luci d’artista

Juletiden i Salerno var magisk hvis du spørger os. Det er en anden historie hvis du spørger de lokale, som er ved at drukne i turister. Henover julen forvandler byen sig til det sande juleparadis, og der blev pyntet gevaldigt op i hele byen til én stor lysfest kaldt Luci d’artista. Dette tiltrak naturligvis turister fra nær og fjern, og gaderne var fyldte – særligt henover weekenden. Vi fandt et kort online, og begav os ud på en kortlagt rute, hvor vi kunne se alt det smukke julelys.

salerno luci d artista

salerno luci d artista
salerno luci d artista

Salerno Maritime Terminal

Den maritime færgeterminal i Salerno, er et besøg værd for sin udsøgte arkitektur, udført af den verdenskendte arkitekt Zaha Hadid. Bygningen har et organisk formsprog med en bølgende fornemmelse. Terminalen er ikke en del af den indre by, men er lidt afsides i forhold til den øvrige havnefront ved lystbådehavnen. Faktisk tilrådes det at man har en bil for at komme hertil, da det eller bliver lidt af en gåtur. Men flot er den!

Tag toget til Vietri Sul Mare

Som en nem dagsudflugt fra Salerno kan vi anbefale Vietri Sul Mare – En lille perle kun få minutter fra Salerno. Fu kan tage tog til Vietri, og på kun 10 minutter står du i en lille flække med en skøn gammel bydel fyldt med historie og keramik. Vietri Sul Mare er en af den første by du møder på Amalfikysten når man kommer fra Salerno, og byen har også nogle smukke udsigter som er værd at se.

salerno vietri sul mare
salerno vietri sul mare
salerno vietri sul mare

1 Comment

Skriv en kommentar