14 must see seværdigheder i Barcelona

Barcelona er en af mine favorit byer i Europa, med en god blanding af smuk arkitektur, god mad og en fantastisk stemning. På begge mine besøg til byen har jeg været helt betaget heraf, og der er bestemt ikke udelukket at jeg skal tilbage og gense nogle af disse must see seværdigheder.

barcelona_ramblaen

1. Ramblaen

Det centrale omdrejningspunkt for Barcelona er Ramblaen, der strækker sig fra Byens midte ved Placa Catalunya og ned til den gamle havn. Her er der masser af liv, gade musikanter og gøglere, boder, spisesteder og mærkværdige bygninger. Ramblaen er blandt de mest besøgte gader af turister i Barcelona, og er lidt et must see. Vi har skrevet et indlæg om 7 ting du kan opleve på Ramblaen.


2. La Boqueria

Et marked vi besøgte næsten dagligt var La Boqueria. Der er en helt særlig vibe på dette marked, og her finder du masser af frisk frugt, krydderier, og alverdens lokale delikatesser. Særligt var vi vilde med de små bægre med friskpresset juice i alverdens forskellige varianter. De koster nærmest ingenting og er et forfriskende energiboost på farten. Læs mere om La Bouqueria >

Barcelona 054 La bouqueria

 

3. Barcelona Katedral

Mange vil måske forveksle Sagrada Familia for at være Barcelonas Katedral, men faktisk er det to særskilte kirker. Barcelona Katedral er placeret i det gotiske område. Katedralen er bygget i gotisk stil og kan dateres tilbage til det 13. århundrede.


4. Sagrada Familia

Et klart must see i Barcelona, er de mange værker af Gaudi. Heribandt er Sagrada Familia det mest populære. Sagrada Familia er en katedral der er blevet bygget på i mere end 100 år, og som endnu ikke er blevet færdig. Og jeg tvivler på om det nogensinde vil blive fuldført – hvilket er en del af charmen. Det er en utroligt unik bygning – både indvendigt og udvendigt.

barcelona_sagrada familia

5. Picasso Museet

Er du vild med kunst og Pablo Picasso er du nød til at besøge dette museum, der er dedikeret til ham. Museet rummer over 3500 af hans værker, bestående af alt fra malerier og tegninger til skulpturer og keramik. På museet finder du nogle af hans kendte værker såsom Den Første Nadver fra 1896 og Omfavnelsen fra 1900.


6. Arc de Triomf

Der findes masser af triumfbuer rundt omkring i Europa, og Arc de Triumf er bestemt et besøg værd. Triumfbuen er placeret oppe for enden af en lang park allé der fører ned til Parc de la Ciutadella, og det er en virkelig hyggelig tur at gå.

barcelona_arc de triumf

7. Barcelona Zoo

Selvfølgelig skal man ind og hilse på dyrene hos Barcelona Zoo, som er placeret i Parc de la Ciutadella. Denne zoologiske have har været international kendt for at have haft Albino-Gorillaen Snowflake, som desværre døde i 2003. Inde i zoo’en kan man stadig se hans billeder. Vores favorit oplevelse inde i Barcelona Zoo var mødet med deres delfiner, som havde et fantastisk bassin at svømme rundt i. Her kom de helt tæt på og poserede til flotte billeder, mens de legesygt legede med hinanden.


8. Det gotiske kvarter

Dette er Barcelonas gamle bydel, og her finder du en masse smalle gader, hvor du nemt kan bruge flere timer på bare at blive væk. Der er en utroligt god atmosfære og masser af smukke arkitektoniske detaljer at fordybe sig i.

barcelona_ gotisk kvarter

9. Det Olympiske Stadion

I 1992 var Barcelona værtsby for OL, og til dette formål blev der skabt et olympisk stadion samt en OL by, hvor begivenhederne kunne finde sted. I dag kan du træde ind i det olympiske stadion, og gå rundt og se de mange forskellige boldbaner der er placeret rundt herom. Husk også at lægge vejen forbi det Olympiske Museum, hvor du kan måle dig selv op imod de verdenskendte atleter.


10. Camp Nou

For alle fodboldinteresserede er Camp Nou et besøg værd – selvfølgelig helst når der spilles en topkamp. Herudover kan du i løbet af dagtimerne købe billetter til at komme ind og se de tomme tribuner. Camp Nou har naturligvis tilknyttet et fodboldmuseum, hvor de særligt går i dybden med FC Barcelonas historie.

Barcelona 173

11. Los Jardines de la Ciutadella

En rigtig smuk park med masser at se for hele familien. Besøg f.eks. den zoologiske have, der ligger i parkens sydlige ende, eller tag en tur ud at sejle på parkens centrale sø. Der er også mulighed for at komme på museerne ‘Museum of zoology’ og ‘Museum of geology’. Man skal dog være ret interesserede i dette før at det er spændende.


12. Parc Guell

Endnu et fantastisk værk udført af Gaudi. Parc Guell er en smuk og meget anderledes park, med mosaikker og særpræget arkitektur. Herudover kan du tage nogle skønne billeder ind over Barcelonas tage.

Barcelona 282

13. Casa Amatller og Casa Batlló

Casa Amatller er et helt enestående eksempel på modernistisk arkitektur i Barcelona, og anses for at være den vigtigste modernistiske bygning i byen. Casa Batlló er tegnet af Gaudi, og er et sandt mesterværk med svungne linjer og masser af fantasi.


14. Casa Mila / La Pedrera

La Pedrera er en helt unik bygning der er tegnet og udført af Gaudi i starten af 1900 tallet. Intet er overladt til tilfældighederne, og der er kælet for enhver detalje. Derfor mener vi, at La Pedrera er en af de største arkitektoniske perler bygget af Gaudi. Det er muligt at komme ind i bygningen, og særligt tagterrassen er et besøg værd.

casa mila _ barcelona

 

Læs også:

7 dages sightseeing i Barcelona
Barcelona Bucketlist
10 ting du bør vide før du besøger Barcelona

Hvad er dine favorit seværdigheder i Barcelona?

Save

6 Comments

Skriv en kommentar