19 must see seværdigheder i Barcelona

Barcelona er den næststørste by i Spanien, og er en livlig by med en helt unik og personlig stemning, som du ikke finder andre steder. Barcelona er en af mine absolut favorit byer i Europa, med en god blanding af smuk arkitektur, god mad og en fantastisk stemning. Byen er fyldt med mindeværdig arkitektur udført blandt andet af arkitekten Antoni Gaudí. Og for madelskeren er det muligt at finde et væld af gode restauranter og ikke mindre end 20 Michelin restauranter. Men mindre kan måske også gøre det. Byen har desuden et fantastisk natteliv med barer og diskoteker, men her er også masser af oplevelser for den kunstinteresserede eller sågar for børnefamilien som os selv. På alle mine besøg til byen har jeg været helt betaget heraf, og der er bestemt ikke udelukket at jeg skal tilbage og gense nogle af disse must see seværdigheder – og næste gang skal børnene helt sikkert med.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

barcelona_sagrada familia

1. Sagrada Familia

Sagrada Familia er en storslået katedral i Barcelona, der nu er blevet bygget på i mere end 140 år og som endnu ikke er blevet færdig. Kirken er en del af arkitekten Antoni Gaudi’s værker, og er et stort og ambitiøst byggeprojekt. Man har planer om, at kirken vil stå færdig i 2026 – og personligt ser jeg frem til denne dato, så man kan besøge kirken uden at den skal være omgivet af stilladser og kraner – hvilket selvfølgelig også har været en del af charmen. Når kirken er færdigbygget, vil den væreverdens højeste kirke-bygning, og dens udseende vil for evigt være unik fra alle andre kirkelige bygninger. Det er en utroligt unik bygning – både inde og ude. Og man kan for alvor gå på opdagelse i forskellige bygge stilarter, som har præget arkitekturen gennem de sidste 140år, såsom Catalansk Modernisme, Art Nouveau og Spansk Sen-Gotisk stil.

Der kan være lang kø, så køb evt Spring-køen-over billetter til Sagrada Familia
Eller tag en guidet tur med tårn-adgang, hvorfra du kan nyde udsigten ud over byen


2. Ramblaen

Det centrale omdrejningspunkt for Barcelona er Ramblaen, der strækker sig fra Byens midte ved Placa Catalunya og ned til den gamle havn. Her er der masser af liv, gade musikanter og gøglere, boder, spisesteder og mærkværdige bygninger. Ramblaen er blandt de mest besøgte gader af turister i Barcelona, og er lidt et must see. Vi har skrevet et indlæg om 7 ting du kan opleve på Ramblaen.

barcelona_ramblaen

3. Barcelona Katedral

Mange vil måske forveksle Sagrada Familia for at være Barcelonas Katedral, men faktisk er det to særskilte kirker. Barcelona Katedral er placeret i det gotiske område. Katedralen er bygget i gotisk stil og kan dateres tilbage til det 13. århundrede.


4. Picasso Museet

Er du vild med kunst og Pablo Picasso er du nød til at besøge dette museum, der er dedikeret til ham. Museet rummer over 3500 af hans værker, bestående af alt fra malerier og tegninger til skulpturer og keramik. På museet finder du nogle af hans kendte værker såsom Den Første Nadver fra 1896 og Omfavnelsen fra 1900.

Køb billet til Picasso byvandring samt billet til museet >


5. La Boqueria

Et marked vi besøgte næsten dagligt var La Boqueria. Der er en helt særlig vibe på dette marked, og her finder du masser af frisk frugt, krydderier, og alverdens lokale delikatesser. Særligt var vi vilde med de små bægre med friskpresset juice i alverdens forskellige varianter. De koster nærmest ingenting og er et forfriskende energiboost på farten. Læs mere om La Bouqueria >

Barcelona 054 La bouqueria

6. Los Jardines de la Ciutadella

En rigtig smuk park med masser at se for hele familien. Besøg f.eks. den zoologiske have, der ligger i parkens sydlige ende, eller tag en tur ud at sejle på parkens centrale sø. Der er også mulighed for at komme på museerne ‘Museum of zoology’ og ‘Museum of geology’. Man skal dog være ret interesserede i dette før at det er spændende.


7. Barcelona Zoo

Selvfølgelig skal man ind og hilse på dyrene hos Barcelona Zoo, som er placeret i Parc de la Ciutadella. Denne zoologiske have har været international kendt for at have haft Albino-Gorillaen Snowflake, som desværre døde i 2003. Inde i zoo’en kan man stadig se hans billeder. Vores favorit oplevelse inde i Barcelona Zoo var mødet med deres delfiner, som havde et fantastisk bassin at svømme rundt i. Her kom de helt tæt på og poserede til flotte billeder, mens de legesygt legede med hinanden.

Køb billetter til Barcelona Zoo >


8. Arc de Triomf

Der findes masser af triumfbuer rundt omkring i Europa, og Arc de Triumf er bestemt et besøg værd. Triumfbuen er placeret oppe for enden af en lang park allé der fører ned til Parc de la Ciutadella, og det er en virkelig hyggelig tur at gå.

barcelona_arc de triumf

9. Tag på byens strande

Barceloneta er de mest travle og turistede strandområder med masser af liv og trendy butikker. Selve stranden er udemærket, og her finder et stort udvalg af vandaktiviteter. Det er desuden en oplevelse at gå en tur langs strandpromonaden. Du kan gå til fods på byens anlagte promonade fra Barceloneta til Diagonal Mar. Gåturen varer ca en time.


10. Barcelona City History Museum

Lær mere om byens historie på dette fantastiske museum. Her kan du se nogen af byens velbevarede ruiner, og få et indblik af livet som det var engang. Oplev Augustus ‘tempel og begravelsesvejen på Plaça de la Vila de Madrid. Gå på opdagelse i det 4000 kvadratmeter store museum, og tag på en rejse op gennem tiden.


11. Det gotiske kvarter

Dette er Barcelonas gamle bydel, og her finder du en masse smalle gader, hvor du nemt kan bruge flere timer på bare at blive væk. Der er en utroligt god atmosfære og masser af smukke arkitektoniske detaljer at fordybe sig i.

barcelona_ gotisk kvarter

12. Det Olympiske Stadion

I 1992 var Barcelona værtsby for OL, og til dette formål blev der skabt et olympisk stadion samt en OL by, hvor begivenhederne kunne finde sted. I dag kan du træde ind i det olympiske stadion, og gå rundt og se de mange forskellige boldbaner der er placeret rundt herom. Husk også at lægge vejen forbi det Olympiske Museum, hvor du kan måle dig selv op imod de verdenskendte atleter.


13. Camp Nou

For alle fodboldinteresserede er Camp Nou et besøg værd – selvfølgelig helst når der spilles en topkamp. Det smukke stadium har plads til 99000 tilskuere og har været hjemmebane for FB Barcelona siden 1957. Herudover kan du i løbet af dagtimerne købe billetter til at komme ind og se de tomme tribuner. Camp Nou har naturligvis tilknyttet et fodboldmuseum, hvor de særligt går i dybden med FC Barcelonas historie. Vær opmærksom på at du ikke kan besøge stadion på de dage hvor der spilles kamp.

Køb billetter til Camp Nou museet samt guidet tour >

Barcelona 173

14. Montjuic

Montjuic er et populært område af Barcelona med masser af spændende seværdigheder. Her finder du blandt andet museerne National Museum of Catalan Art, the Museum of Archaeology og the Ethnology Museum. Montjuic området er også særligt kendt for dets udsigt ud over byen oppe for enden af den høje trappe. For foden af trappen finder du Magic Fountain, som er et springvand der laver et “magisk show” hver halve time i weekenderne. Dette bør naturligvis ses om aftenen.


15. Fundació Joan Miró

Det er ikke kun Gaudí der har sat sit præg på arkitekturen i Barcelona. Også arkitekten Miro har haft stor betydning.Besøg Miromuseet og lær mere om hans indflydelse på arkitekturen og bybilledet omkring Barcelona, og se nogle af hans kunstudstillinger. Miro har selv sat sit præg på museums bygningen, og havde et ønskeom at skabe en sammenhæng mellem bygningen og værkerne der afbilledes.

Køb spring-køen-over billetter til Fundació Joan Miró >


16. Parc Guell

Endnu et fantastisk værk udført af Gaudi. Parc Guell er en smuk og meget anderledes park, med mosaikker og særpræget arkitektur. Parc Guell er en smuk urban have med organiske skulpturer og arkitektoniske skønheder uanset hvor øjert rækker. Alt i den storslåede park er designet af Gaudí. Alt lige fra huse, fontæner, søjler og gangstier. Herudover kan du tage nogle skønne billeder ind over Barcelonas tage, fra den fine terrasse hvor den organiske terrasse-kant er belagt med mosaikker i alverdens farver. Husk gerne at købe billetten hjemmefra, da der kun lukkes 400 gæster ind i parken hver halve time.

Køb spring-køen-over billetter til Parc Guell >

Barcelona 282

17. Palau de la Música Catalana

Det smukke Palau de la Música Catalana, er endnu et smukt værk der er kommet med på UNESCO’s verdensarv. Bygningen blev designet af arkitekten Lluís Domènech i Monater, i stilarten Catalansk modernisme. Det musiske palads rummer en smuk og farverig koncertsal fyldt med farver, mønstre og teksturer.

Køb billet og få guidet tour hos Palau de la Musica Catalana >


18. Casa Amatller og Casa Batlló

Casa Amatller er et helt enestående eksempel på modernistisk arkitektur i Barcelona, og anses for at være den vigtigste modernistiske bygning i byen. Casa Batlló er tegnet af Gaudi, og er et sandt mesterværk med svungne linjer og masser af fantasi.

Køb billet til Casa Battlo med Smart guide >


19. Casa Mila (La Pedrera)

Casa Mila (også kaldt La Pedrera – som betyder stenbruddet) er en helt unik bygning der er tegnet og udført af Gaudi i starten af 1900 tallet. Intet er overladt til tilfældighederne, og der er kælet for enhver detalje. Derfor mener vi, at Casa Mila er en af de største arkitektoniske perler bygget af Gaudi. Casa Mila er bygget i catalansk modernistisk stil og er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Bygningen ligger desuden på gaden Passeig de Gràcia, hvor du også finder tre andre af Gaudi’s værker. Det er muligt at komme ind i bygningen og se den enestående arkitektur, og særligt tagterrassen er et besøg værd.

Køb billet til Casa Mila med spring-køen-over og audio guide >

casa mila _ barcelona

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Læs også:

7 dages sightseeing i Barcelona
Barcelona Bucketlist
10 ting du bør vide før du besøger Barcelona

Hvad er dine favorit seværdigheder i Barcelona?

Save

6 Comments

Skriv en kommentar