De bedste musicals

Jeg har altid været en stor fan af musicals, og jeg har derfor også set så mange at jeg ikke længere har tal på dem. London har særligt været mit go-to-place når jeg har haft brug for at få styret min musical-lyst, men jeg har også set flere i både Danmark og i New York. Jeg har som sagt set et utal af musicals, og jeg lister her nogle af mine favoritter, hvilket måske kan give lidt inspiration til din næste musical oplevelse.

chicago musical new york

DIRTY DANCING – Denne musical kommer øverst på min liste – for det var her det hele startede for mig. Dirty Dancing var min allerførste musicaloplevelse, som jeg fik da jeg var på ferie med min familie i London tilbage i 2008. Og jeg var solgt! Den levende fortælling, den gode musik og rytmiske dans samt det engagerede publikum gav en helt fantastisk stemning som kun kan opleves i en stor teatersal.

LØVERNES KONGE – Jeg har altid været en stor Disney fan, og Løvernes Konge er naturligvis en af favoritterne. Så der var høje forventninger til denne musical – og den levede op til dem! Denne musical havde bevaret alt Disney magien og gav os en dramatisk historie, smukke kostumer og kulisser samt musik vi kunne synge med på.

ALADDIN – Vi fortsætter med Disney lidt endnu. Vi havde fornøjelsen af at se musicalen Aladdin i Fredericia Teater, hvilket var en kæmpe oplevelse med dygtige danske skuespillere og velkendte Disney sange. Aladdin spilles også på udenlandske teaterscener – blandt andet London.

THE PHANTOM OF THE OPERA – Dette er en af de største musicals der kører lige nu. Jeg selv så den i New York, og det er klart en af de bedste optrædener jeg har set. Denne musical har et lidt dystert tema omkring sig, men en rigtig god historie og musik.

BILLY ELLIOT – Dette var historien om drengen Billy Elliot. Historien udspiller sig i Irland, og skuespillerne havde derfor en meget stærkt accent, der til tider var en smule uforståeligt. Så man skal helst have et godt engelsk sprogøre for at kunne forstå hele handlingen. Men historien er virkelig god.

THRILLER LIVE – Hvis du elsker Michael Jackson og hans musik bør du med sikkerhed tage ind og se denne musical, som tager dig med på en rejse igennem hans liv helt fra Jackson 5 og frem til nutiden. En fantastisk fortælling – og behøver jeg at sige: fantastisk musik!

CHICAGO – Denne musical så vi i New York her sidste år, og vi havde æren af at selveste Brandy var i hovedrollen. Det var derfor en helt fantastisk musikoplevelse.

DEN LILLE HAVFRUE – Endnu en klassisk fortælling fra Disney om Den Lille Havfrue. Denne så vi på Fredericia Teater. Forestillingen var naturligvis møntet til det yngre publikum, men der var også humor samt god musik og dans for de voksne.

Skriv en kommentar