Mit crush på Operahuset i Sydney

Operahuset i Sydney er et af Australiens mest kendte varemærker. Bygningen er kendt for sine særprægede former – og hertil kan du nyde den udsøgte beliggenhed og de fantastiske shows. Jeg er helt forgabt over dette arkitektoniske mesterværk, som pryder Sydneys skyline.

IMG_4463

Byens smukkeste bygning

Jeg har af en eller anden årsag været ufatteligt fascineret af Operahuset lige fra mit første syn heraf. Min første tanke var dog at bygningen synede mindre end jeg havde forestillet mig, men de særprægede former var elskværdige og anderledes. Hver eneste dag i min frokostpause i de 4 måneder jeg var i praktik tog jeg en spadseretur ned mod Operahuset. Her fandt jeg en hyggelig bænk eller græsplæne, hvorfra jeg kunne nyde min mad og udsigten.

Guidede ture

Du kan komme på flere forskellige guidede ture i Operahuset. Vi tog på en af deres standard ture, hvor man lige kort bliver introduceret til de forskellige koncertsale, de store flotte gange og ikke mindst historien bag arkitekturen. I koncertsalene kan du være heldig med at komme forbi mens at artisterne øver sig. På disse guidede ture er det ikke tilladt at tage billeder inde i koncertsalene.

Det bedste billede af Operahuset

Det er næsten umuligt at sige hvorfra man tager det bedste billede af Operahuset, men grundet bygningens beliggenhed ved Sydney Harbour har du stort set mulighed for at fotografere Operahuset fra alle ønskelige vinkler. Du kan med sikkerhed tage nogle smukke billeder af Operahuset og Sydneys skyline fra Sydney Harbour Bridge, og flere kyststrækninger giver dig en spetakulær udsigt. Jeg anbefaler at du hopper på en færge – evt til Manly – prisen er lav og udsigten er fantastisk + plus at du får mulighed for at opleve Manly.

Velbesøgt

Hvad er der ikke at elske ved Sydneys Operahus. Bygningen tilstrømmes med mere end 8,2 millioner turister årligt – hvor jeg selv har været en af dem – jeg har bestemt taget min del af billeder og har dokumenteret et hvert hjørne og krog af bygningens facade. Foruden forbipasserende turister har Operahuset årligt mere end 1700 shows hvortil der har været mere end 1,2 millioner tilskuere. Sydney Operahus er i den grad velbesøgt.

operahuset_udenfor

Skriv en kommentar