Mine forventninger til Portugal

Jeg må indrømme at jeg ikke ved meget om Portugal, da jeg aldrig har været der, og da det aldrig har været en destination jeg har sukket efter at komme til. Men i år skal Kris og jeg 8 dage til Portugal (Faro og Lissabon), og i skrivende stund sidder jeg og funderer over hvad jeg egentlig ved om Portugal, og jeg har en masse forestillinger om hvad man kan forvente at se og at prøve i Portugal. Dette indlæg er altså udelukkende mine forventninger til Portugal.

flag

Maden

Noget siger mig, at Portugal har et stort udvalg af fisk og skaldyr på menukortet. Landet ligger ud mod Atlanterhavet. Dog er jeg ikke den store fan af fisk, men menukortet skal helt sikkert udforskes. Herudover skulle de have nogle delikate deserter, der skulle være markant anderledes end de danske vi er vant til.

Dans

Uden at vide meget om den portugisiske kultur har jeg dog opsnappet noget med en folkedans, hvor de er klædt i deres nationaldragter og danser i en cirkel. Foruden denne cirkeldans skulle Portugal også være kendt for deres Fandango. Vi er så heldige at vi ankommer til Faro netop som den årlige Folklore festival starter og forhåbentlig får vi lidt at se.

Mosaik

Når jeg har set billeder fra Portugal er der som oftest prydet med mosaikker, og jeg har derfor en forventning om at se en del til dette i bybilledet. Herudover har jeg læst mig frem til at der ligger et Tile Museum i Lissabon.

Sol og Strand

Det er klart, at når man forlader Danmark og flyver sydpå, at man håber og tror på, at vejret i det mindste vil være væsentligt bedre. Da vi ankommer i August har jeg klart en forventning til at vejret vil være med os.

Sproget

Jeg selv kan en smule spansk efter 2 års spanskundervisning på gymnasiet. Heldigvis er enkelte ord meget lignende på portugisisk mens andre er langt fra. Jeg troede for en kort stund at det derved ville være nemt at finde rundt i navne på forskellige steder, men jeg tog fejl. Efter en halv times læsning i Turen går til Lissabon og jeg er mere forvirret end da jeg startede.

Skriv en kommentar