Skt. Michaelis Kirken i Hamborg

Kender du det der med at man bliver overrasket over hvor fedt det egenligt var? Ja det var mig, på vej ud fra Skt. Michaelis Kirken i Hamborg. Jeg havde godt hørt at det var en flot kirke, og derfor tog vi også derind i forbifarten, men det var helt sikkert dagens store oplevelse og overraskelse.

S P O N S O R E R E T

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

hamborg michaelis kirken 1

Lyden af smukke engletoner

En kliché overskrift – i know. Men jeg blev fuldstændigt overvældet af det smukke store rum jeg trådte ind i kombineret med, at jeg var så heldig at overvære kirkekoret midt i deres øvetime. En ung pige fyldte rummet med sin sang “Footprints in the sand”, og under tagets høje hvælvinger blev det til et ganske særligt og magisk øjeblik, hvor pigens stemme rørte mig og alle andre omkring mig.

Nu er det selvfølgelig langt fra sikkert at du kan være lige så heldig at ramme ind i korets øvetime, men heldigvis er rummet og kirken et besøg værd i sig selv.

hamborg michaelis kirken 5

Inde i kirken

Skt. Michaelis Kirken er den største kirke i Hamborg med siddepladser til i alt 2.500 personer, der kan sidde på de lange træbænke under de store lyse hvælvinger i loftet. Kirken har 5 store orgler, der dagligt spilles op til en lille orgelkoncert kl 12.

Det er gratis at gå ind i kirken (det er kun krypt og udsigtspunkt der koster). Vær dog opmærksom på, at der i løbet af dagen afholdes flere gudstjenester. Under disse gudstjenester er det naturligvis ikke muligt for turister at komme ind og tage billeder og så videre.

hamborg michaelis kirken 6

Skt. Michaelis Kirkens arkitektur

Man påbegyndte byggeriet af kirken helt tilbage i 1647, men den oprindelige bygning blev ødelagt efter et lynnedslag tilbage i 1600-tallet. Sidenhen har kirken gennemgået flere gennemgribende renovationer som følge af brand samt bombeangreb under anden verdenskrig. Skt. Michaelis Kirken er i dag en af Hamborgs 5 lutherske hovedkirker, og er yderligere den mest kendte kirke i byen og anses som byens vartegn.

Kirken var verdens højeste bygning i årene 1874-1876, og er stadig den næsthøjeste bygning i Hamborg. Kirken er blevet opført som en klassisk barok kirke og er dedikeret til ærkeenglen Michael, som afbilledes i form af en statue henover indgangen til kirken.

Klokken ved navn millenniumsklokken på kirketårnet er desuden den største af dens slags i Tyskland.

hamborg michaelis kirken 2

Udsigten fra Kirketårnet

Fra kirketårnet får du en fantastisk panoramaudsigt ud over Hamborgs tage. Kirketånet er i alt 132 meter højt, med udsigtspunktet er dog “kun” i 86 meters højde.Det er en forrygende udsigt – især på en klar sommerdag. Det koster i alt 5€ pr person at besøge tårnet, og der er en elevator der fører dig næsten hele vejen til tårnets top. Du kan selvfølgelig også vælge at tage trappens 453 trin hele vejen op til tops.

hamborg michaelis kirken 3

Krypten

Der er også mulighed for at få adgang til krypten. Jeg ankom desværre ca 5 minutter for sent til at få adgang hertil, og jeg måtte derfor “nøjes” med selve kirken samt kirketånet. Krypten har i alt 2.425 mennesker begravet. Heriblandt Johann Mattheson og komponisten Carl Philipp Emanuel Bach.

hamborg michaelis kirken 4

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

 

Er Skt. Michaelis Kirken på din to do liste i Hamborg?

Opdagelse.dk blev inviteret af Hamborg Marketing, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar