Flere gratis seværdigheder i Melbourne

Som lovet kommer der her endnu et indlæg med gratis seværdigheder i Melbourne. Jeg har valgt at lægge vægt på Melbourne, da dette ganske enkelt er en helt fantastisk by med masser af aktivitet, liv og gratis alternativer. Da dette er det andet indlæg i serien har jeg valgt at lade tallene fortsætte hvor vi slap. Læs de første 10 (næsten) gratis seværdigheder her.

Melbourne

11. Street art

En god og anderledes måde at opleve byen på, er ved at på på jagt efter byens street art. Dette er på min egen to do liste, hvis jeg skulle komme tilbage, for Melbourne er kendt for sin iøjefaldende street art der pryder gadebilledet. Jeg har fundet en liste fra City of Melbourne over de bedste steder at se street art:

– Hosier og Rutledge Lane, modsat Federation Square
– Caledonian Lane, ned ad Little Bourke Street
– Union Lane, ned ad Bourke Street Mall
– Foran 280 Queen Street på Finlay Avenue
– 21 Degraves Street
– Cnr Flinders Lane og Cocker Alley
– 122 Palmerston Street, Carlton<
– Centre Place, mellem Collins Street og Flinders Lane

12. Ian Potter Centre

Et galleri der præsenterer Australiens historie og kunst lige siden landets kolonisering og helt frem til nutidig kunst. Dette inkluderer også fotografi, print, tegninger og mode. En del af galleriet er desuden dedikeret til aboriginal kunst. Du finder Ian Potter Centre ved Federation Square.

13. Gå en tur langs Yarra River

Gå en tur langs floden der løber gennem Melbourne. Det er en hyggelig slentretur, hvor du undervejs møder sjove skulpturer og malerier, som alle er en del af Melbournes nutidige udendørs kunstudstilling.

14. Royal Botanic Gardens

Placeret på Birdwood Avenue finder du den botaniske have i Melbourne. Haven blev etableret i 1846 og der er naturligvis gratis indgang hertil. Inde i haven finder du desuden mere end 12.000 forskellige plantearter. Du kan besøge haven dagligt fra kl 7.30 frem til solnedgang.

15. Små pingviner

Jeg er frygtelig ked af at jeg først hørte om dette efter vores besøg., for jeg ville mægtig gerne have set de kære pingviner i Melbourne. Pingvinerne kommer op på molen i St. Kilda ved nattens frembrud.

16. Flinders St Station

Denne bygning er blevet et varemærke for Melbourne med sin smukke facade og uret placeret på bygningens midte. Flinders St Station blev bygget sidst i det 19. århundrede i viktoriansk stil, og står dermed i stor kontrast til nyere arkitektur som f.eks. Federation Square.

17. Guided tour ved Fitzroy Gardens

Hver onsdag kl 12.30 kan du komme på en gratis guided tour i Fitzroy Gardens. Turen starter fra konservatoriet og varer en halv til en hel time. Haven har en masse at byde på med spansk arkitektur fra 1930’erne og smukke blomster.

18. Katedraler

Gå et smut indenfor i Melbournes smukke katedraler – St Pauls Cathedral og St Patricks Cathedral. De skulle begge være utroligt smukke indvendigt. St Paul blev bygget i 1891, men spirene kom først på i 1926, hvilket forklarer hvorfor de har en anden farve. Katedralen ligger nær Federation Square og Flinders Railway Station. Ifølge St Patriks egen hjemmeside skulle deres kirke være den smukkeste i Australien.

19. Melbournes ældste bygning

Endnu en katedral – St James Old Cathedral. Denne er dog noget ganske særligt, da den yderligere er Melbournes ældste bygning. Du finder kirken nær Flagstaff Gardens.

20. Tag på biblioteket

Dette er ingen særlig turistattraktion, men somme tider kan man godt trænge til at komme lidt væk fra de travle gader. På biblioteket har du mulighed for at læse bøger, se film og lytte til musik foruden at du kan benytte dig af deres gratis wi-fi.

KENDER DU FLERE GRATIS SEVÆRDIGHEDER I MELBOURNE?

Skriv en kommentar