Lissabon, dag 3: Med sightseeingbussen rundt i Belem

Dag 3 stod igen på masser af sightseeing i Lissabon. Denne gang med en sightseeing bus der tog os med nogen af byens helt store attraktioner beliggende i bydelen Belem.

Sightseeing bus

Vi startede dagen på Marquês de Pombal Square, hvor vi købte billetter til 2 dages sightseeing med de røde greyline busser. Disse busser transporterer hver dag hundredvis af turister rundt til de største attraktioner i Lissabon. Man kunne hoppe af og hoppe på bussen som det passer én, hvilket gjorde det nemt at komme rundt til byens vigtigste must sees.

Der er 4 mulige linjer, man kan tage med. Og vælger du f.eks. at du gerne vil ud og se de 2 af dem, så har du ligeledes 2 dage til at få dem set. Vi valgte linjerne Belem Line og Cascais Line, og dette skulle vi give €19 pr mand. Det er selvfølgelig en halvpebret fornøjelse at tage med disse turistbusser, men til gengæld skal man ikke bruge tid på at planlægge den offentlige transport. Læs mere om sightseeingbusserne her: www.cityrama.pt

sightseeing_bus_lissabon_greyline

The Monastery of Jerónimos

Det første stop på ruten blev Jeronimos klosteret, som er en imponerende bygning både inde- og udefra. Gå på opdagelse i de smukke sengotiske detaljer og udsmykninger og lad dig imponere af denne arkitektoniske perle, bygget blandt andet til ære for den portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama. Bygningen er desuden med på UNESCO’s verdensarvsliste.

Jenonimos_kloster_lissabon

Padrão dos Descobrimentos

Portugal har en rig historie med opdagelsesrejsende, blandt andet Vasco da Gama, der fandt søvejen til Indien i det 15. århundrede. Portugal havde herefter en lang periode i deres historie med store opdagelser, og dette monument står i dag til ære for de portugisiske opdagelsesrejsende. Monumentet var desværre under ombygning da vi besøgte det i sommeren 2014, men troner til dagligt hele 52 meter over jorden med en smuk udsigt ud over Tagus Floden.

Det er muligt at komme ind i monumentet, som rummer både et lille museum samt en platform, hvorfra man kan nyde udsigten. Billetten koster €3 for voksne. Vi var dog ikke deroppe, idet monumentet var lukket under ombygningen.

Padrão dos Descobrimentos

Torre de Belém

Dette er et fort beliggende ved Tagus floden, som skulle beskytte byens havn mod søfarere. Fortet indeholder et gammelt fængsel, et våbenhus samt en kongelig residens. Fortet er i dag en af de mest besøgte attraktioner i Lissabon, og du skal forberede dig på at opleve en del kø hertil, hvilket var årsagen til at vi sprang denne attraktion over. Du kan komme indenfor for kun €2.85, og for børn under 14 er oplevelsen gratis. Yderligere er det gratis for alle på søndage frem til kl 14.00.

belem_tower_lissabon_rejse_ferie

Cafe do Forte

Sulten begyndte at melde sig, og vi gik ind forbi det nærliggende Cafe do Forte. Stedet var meget turistet, og en anelse snusket, men vi trængte til en hurtig snack, hvilket blev til to toasts samt et forfriskende glas lemonade. Udvalget at restauranter og cafeer var efter vores mening ikke det største i dette område, så medbring evt en snack hjemmefra eller kig ind på Cafe do Forte.

cafe_do_forte_belem_lissabon

Udsigt ud over parken ved Marquês de Pombal Square

Vi steg af bussen oppe for enden af parken ved Marques de Pompal Square, da vi ønskede at nyde et øjeblik med udsigten. Parkens navn er Eduardo VII Park og måler over et areal på 26 hektar land i byens centrum. Parken skråner, og fra toppen får man en smuk udsigt ud over den symetriske græsplæne samt Marques de Pompal Square, som er et vigtigt knudepunkt i Lissabon.

Marquês de Pombal Square

Fodboldkamp i Lissabon

Vi var en tur på Estádio José Alvalade, hvor vi så en fodboldkamp mellem Sporting Lissabon og Arouca. Der var masser af spænding og stor gejst blandt både tilskuerne og spillere. Billetten kostede €25, og for dette fik vi en stor oplevelse. Oplevelsen kan klart anbefales uanset om du er boldinteresseret eller ej, for det var helt sikkert en oplevelse at sidde der blandt hjemmeholdets fans.

lissabon_fodbold

Skriv en kommentar