Lissabon, dag 1: gode udsigtspunkter og sightseeing

Sidste år tilbragte vi 4 dage i Lissabon. En oplevelse vi endnu ikke har skildret til fulde her på bloggen. Vi havde hjemmefra lavet et meget organiseret program for vores dage, idet der var meget at se, og at det var knap med tid. Derfor mener vi at du kan få lidt god inspiration ud af disse indlæg.

Ankomst til Lissabon

Vi ankom til byen ca kl 10 med et tog fra Faro hvor vi havde tilbragt nogen dage forinden. Fra togstationen købte vi et kort til metroen og fandt derved ud til vores hotel Hilton Doubletree. Herefter klarede vi en hurtig indtjekning og tog fluks ud i byen.

ankomst_lissabon_tog

Praça do Comércio

Første stop på turen blev ved Praça do Comércio, som er en stor plads nær havnefronten beliggende lige under Rua Augusta, som er en form for hovedgade. Nede fra havnefronten kan man se Christo Rei statuen, som er Portugals svar på Christ the Redeemer. Denne statue står højt mod himlen og kigger ud over Lissabon. Og inden turen gik videre tog vi ind på en hyggelig italiensk frokostrestaurant på pladsen ved navn Nosolo Italia.

praca_do_comercio

Arco Triunfal

Næste step på vores dagsorden blev Arco Triunfal, som er den smukke triumfbue der adskiller Praça do Comércio og Rua Augusta. Herfra er der et udsigtspunkt med panoramaudsigt ud over byen. Det koster 2,5 euro for adgang hertil. Inde i triumfbuen er der desuden et lokale, hvor du kan lære mere om triumfbuens historie.

arco_trinfal_portugal

MUDE – Museo do Design e da moda

Nu gik turen ind forbi Mude – Designmuseet i Lissabon. Her havde de en samling af møbeldesign, kunstinstallationer og moderne grafik. Lige noget for en designnørd som mig. Museet er placeret på Rua Augusta lige ved siden af Arco Triunfal og er ganske gratis.

IMG_5724

Castelo de Sao Jorge

Vi nød de sene eftermiddagstimer ved Sao Jorge, som er et smukt slot i Lissabon med udsigt ud over byen. Da slottet er placeret på den højeste bakke i Lissabon valgte vi at tage med taxa derop, da det ellers er en lang og stejl gåtur. Slottet kan dateres tilbage til 500 tallet, hvor der i sin tid stod et fort på bakken – efterfølgende er der blevet udviddet med en slotsbygning og en slotshave. Dette er en af Lissabons mest betydningsfulde historiske bygninger, og derfor et must see på dit besøg. Det koster 8,5 euro for at besøge slottet. Læs mere her: www.castelodesaojorge.pt

castello_sao_jorge_portugal_lissabon

Gandhi Palace, indisk restaurant

Vi gik turen ned af bakken fra Castelo de Sao Jorge, og for foden af bakken fandt vi en hyggelig indisk restaurant ved navn Gandhi Palace. Faktisk var restauranten todelt – med en italiensk restaurant og en indisk restaurant. De lå side om side med et stort fælles køkken, og gæsterne havde mulighed for at vælge hvilken madoplevelse man ønskede. Hver af de to restauranter var pyntet godt op med enten indisk eller italiensk tema med vægmalerier og indretning. Vi endte som sagt på den indiske restaurant, og maden var helt eminent. Læs evt mere om restauranten og maden på www.pracafigueira.restaurantegandhipalace.com.

Gandhi_Palace_indisk_restaurant_portugal

Skriv en kommentar