Forlystelsesparker Göteborg

Nordens største forlystelsespark: Liseberg

I Gøteborg ligger nordens største forlystelsespark Liseberg, som tilbyder et stort spænd af forlystelser til hele familien. Liseberg ligger centralt i Gøteborg, og med et centralt beliggende hotel, i dette tilfælde det anbefalelsesværdige Hotel Bellora, er det nemt at komme hurtigt rundt med byens sporvogne. Sporvognen stopper lige foran indgangen til parken.

goteborg liseberg 6

Pris for entre og kuponer

I Liseberg betaler man et beskedent beløb i indgangen på 95 kroner (børn under 110 cm er gratis), og herefter kan man selv sammensætte sine besøg i forlystelserne via kuponer der kan kønbes seperat eller i hæfter. Det vil sige hele familien kan være med på slæb uden at der kommer til at koste en formue – men det kan naturligvis gå begge veje alt efter hvor mange forlystelser der skal prøves. Du kan også vælge at købe et turpas der gælder til alle parkens forlystelser. Prisen for en enkelt kupon er 20 SEK, og du skal bruge mellem 1-4 kuponer pr forlystelse, hvoraf 4 kuponer bruges på de helt store rutchebaner. Et turpas koster 355 SEK, og er særligt nyttigt på dage uden voldsom kø, og hvor man kan få tid til at prøve en masse forlystelser. Læs mere om parkens priser her.

goteborg liseberg 5

Forlystelser i Liseberg

Vi valgte at købe et Liseberghæfte med 16 kuponer, således at vi lige akurat kunne komme op i 2 af parkens vildeste forlystelser – trærutchebanen Balder samt rutchebanen Helix, som begge kostede 4 kuponer pr person.

Balder er en af verdens største trærutchebaner, og forlystelsen byder på høj fart på op til 90 km/t, samt et dybt fald på hele 70 grader. Dermed tilbyder denne forlystelse på masser af spænding til de fartglade der mangler et sus i maven, hvor du tilmed oplever fornemmelsen af at være vægtløs hele 10 gange undervejs. Er du mere til loops og skru i en af de mere moderne rutchebaner med fart over feltet, så er Helix måske noget for dig. Dette er den længste og hurtigste rutchebane i skandinavien. Forlystelsen har en topfart på 100 km/t og undervejs vil du opleve masser af spænding, og du vil blandt blive vendt på hovedet hele 7 gange.

Der er naturligvis også en del forlystelser for børn i Liseberg. Dog var det ikke dem vi havde fokus på under vores besøg, da vi ikke rejste med vores datter på denne tur.

goteborg liseberg 4

Parkens opbygning

Parken er opdelt i 10 områder, der alle tilbyder forskellige forlystelser der matcher området. Der er blandt andet et børneområde med børneforlystelser, et havneområde, hvor flere forlystelser har vand omkring sig, et tyolerområde med mere.Alle områderne har desuden spisesteder, toiletter og bænke således at man lige kan sætte sig og tanke op inden man atter begiver sig ud på eventyr.

Og hvis du ikke er så meget til at prøve forlystelserne, så er der nu stadig masser af ting at se i parken. Særligt bør du begive dig en tur op mod forlystelsen Helix, hvor du vil kunne se hvordan mange af parkens forlystelser er bygget ind i hinanden og flere af attraktionerne i parken kommer bogstavelig talt susende hen over hovedet på dig. Dette er en intens, men fed detalje der gør Liseberg helt særlig.

goteborg liseberg 1

Åbningstider

Modsat andre forlystelsesparker behøver et besøg i Liseberg ikke tage en hel dag. Den offentlige transport sørger for du kommer hurtigt frem og hurtigt videre hvis dagen skal byde på flere oplevelser. Eller omvendt, slut af i parken som holder åbent til sent på aftenen – oftest først kl 23. Vær dog opmærksom på at flere forlystelser lukker ned en time eller to tidligere. Tjek parkens åbningstider her.

Liseberg holder åbent i sommerperioden, men også flere weekender i løbet af året, samt op til særlige højtider såsom halloween, samt op til jul, hvor parken lyses op på magisk vis.

goteborg liseberg 3

Skal du besøge Liseberg når du kommer til Gøteborg?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Göteborg af Visit Göteborg, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

You Might Also Like

No Comments

Skriv en kommentar

Inline
Inline