Nordens største forlystelsespark: Liseberg

I Gøteborg ligger nordens største forlystelsespark Liseberg, som tilbyder et stort spænd af forlystelser til hele familien. Liseberg ligger centralt i Gøteborg, og med et centralt beliggende hotel er det nemt at komme hurtigt rundt med byens sporvogne. Sporvognen stopper lige foran indgangen til parken.

goteborg liseberg 6

Pris for entre og kuponer

I Liseberg betaler man et beskedent beløb i indgangen på 95 kroner (børn under 110 cm er gratis), og herefter kan man selv sammensætte sine besøg i forlystelserne via kuponer der kan kønbes seperat eller i hæfter. Det vil sige hele familien kan være med på slæb uden at der kommer til at koste en formue – men det kan naturligvis gå begge veje alt efter hvor mange forlystelser der skal prøves. Du kan også vælge at købe et turpas der gælder til alle parkens forlystelser. Prisen for en enkelt kupon er 20 SEK, og du skal bruge mellem 1-4 kuponer pr forlystelse, hvoraf 4 kuponer bruges på de helt store rutchebaner. Et turpas koster 355 SEK, og er særligt nyttigt på dage uden voldsom kø, og hvor man kan få tid til at prøve en masse forlystelser. Læs mere om parkens priser her.

goteborg liseberg 5

Med eller uden børn?

Indenfor de sidste 2 år har vi besøgt Göteborg og Liseberg 2 gange. Første gang uden børn og anden gang sammen med vores datter Andrea. Og det var to vidt forskellige oplevelser. Da vi selv besøgte Liseberg handlede det om at prøve alle de helt store og vildeste rutchebaner, og da vi var afsted med Andrea handlede det om at prøve flest mulige børneforlystelser. Der var dog flere forlystelser der ikke var mulige at prøve da Andrea på daværende tidspunkt kun var 91 cm. Til gengæld brugte vi en del tid i legelandet, som havde trampolin og en masse ting der skulle klatres i. Ren guf for en 2 årig! Begge dele kan anbefales på trods af at det var nogle vidt forskellige oplevelser.

liseberg_baby

Forlystelser i Liseberg til voksne

På vores første besøg i Liseberg var vi som sagt afsted uden børn. Her valgte vi at købe et Liseberghæfte med 16 kuponer, således at vi lige akurat kunne komme op i 2 af parkens vildeste forlystelser – trærutchebanen Balder samt rutchebanen Helix, som begge kostede 4 kuponer pr person.

Balder er en af verdens største trærutchebaner, og forlystelsen byder på høj fart på op til 90 km/t, samt et dybt fald på hele 70 grader. Dermed tilbyder denne forlystelse på masser af spænding til de fartglade der mangler et sus i maven, hvor du tilmed oplever fornemmelsen af at være vægtløs hele 10 gange undervejs. Er du mere til loops og skru i en af de mere moderne rutchebaner med fart over feltet, så er Helix måske noget for dig. Dette er den længste og hurtigste rutchebane i skandinavien. Forlystelsen har en topfart på 100 km/t og undervejs vil du opleve masser af spænding, og du vil blandt blive vendt på hovedet hele 7 gange.

Forlystelser for små børn

Der er naturligvis også en del forlystelser for små børn i Liseberg. De fleste af disse børnevenlige attraktioner finder du i kaninland. Under vores andet besøg i parken havde vi som sagt Andrea med, og på det givne tidspunkt var hun 91 cm høj. Derfor var der kun 6 forlystelser hun kunne prøve. Hvis du vil vide mere om hvad dit barn kan prøve er det en god ide at gå ind på hjemmesiden og finde oversigten over attraktioner. Her kan du sortere på højde for at se hvor højt dit barn som minimum skal være for at prøve en forlystelse. Se børnevenlige forlystelser i Liseberg >

goteborg liseberg 4

Parkens opbygning

Parken er opdelt i 10 områder, der alle tilbyder forskellige forlystelser der matcher området. Der er blandt andet et børneområde med børneforlystelser, et havneområde, hvor flere forlystelser har vand omkring sig, et tyrolerområde med mere. Alle områderne har desuden spisesteder, toiletter og bænke således at man lige kan sætte sig og tanke op inden man atter begiver sig ud på eventyr.

Og hvis du ikke er så meget til at prøve forlystelserne, så er der nu stadig masser af ting at se i parken. Særligt bør du begive dig en tur op mod forlystelsen Helix, hvor du vil kunne se hvordan mange af parkens forlystelser er flettet ind i hinanden og flere af attraktionerne i parken kommer bogstavelig talt susende hen over hovedet på dig. Dette er en intens, men fed detalje der gør Liseberg helt særlig.

goteborg liseberg 1

Åbningstider

Modsat andre forlystelsesparker behøver et besøg i Liseberg ikke tage en hel dag. Den offentlige transport sørger for du kommer hurtigt frem og hurtigt videre hvis dagen skal byde på flere oplevelser. Eller omvendt, slut af i parken som holder åbent til sent på aftenen – oftest først kl 23. Vær dog opmærksom på at flere forlystelser lukker ned en time eller to tidligere. Tjek parkens åbningstider her.

Liseberg holder åbent i sommerperioden, men også flere weekender i løbet af året, samt op til særlige højtider såsom halloween, samt op til jul, hvor parken lyses op på magisk vis.

goteborg liseberg 3

 

Skal du besøge Liseberg i Gøteborg?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Göteborg, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

1 Comment

Skriv en kommentar