At komme hjem efter 7 måneders backpacking

I dette indlæg vil jeg beskrive min personlige oplevelse med at komme hjem efter 7 måneders backpacking. Hvad var forventningerne og hvilke ting skal man huske på. Jeg vil starte ud med at sætte stemningen. Du har netop siddet i et fly i mere en 28 timer. Din hygiejne er næppe i top og du trænger til at se et spejl, en tandbørste og en bruser. Du er træt og har siddet / sovet elendigt, og er desuden rundt på gulvet med jetlag. Og pludselig er man tilbage i den virkelige verden.

At komme hjem fra Australien / rejsen

Antiklimaks i lufthavnen

Jeg havde selv skyhøje forventninger til den gensynsglæde jeg ville føle i øjeblikket jeg stod i lufthavnen med mine forældre. Jeg var godt blevet advaret om at det ikke ville være noget særligt, men det var svært at skrue forventningerne ned efter så mange måneder hjemmefra. Så skete der det uventede, at flyet ankom et kvarter for tidligt i lufthavnen, og mine forældre stod derfor ikke klar ved modtagelsen – og det var et kæmpe antiklimaks. Så hele situationen var meget anderledes end hvad jeg havde forestillet mig i mit hovede.

En helt andet tempo

Man er naturligvis klar over at der venter en helt anden hverdag på én når man kommer hjem, men det kan forekomme som et helt kulturchok. På vores rejse de foregående 7 måneder havde der været fart over feltet med nye oplevelser hver eneste dag. Pludselig står man hjemme og ens far fortæller dig i detaljer om hvordan han i sidste uge malede stakittet. Okay, så er vi tilbage!

At få en hverdag

Så skulle man også lige ind i sine egne hverdagsmønstre igen. Dette kan godt tage noget tid, og man skal sætte sig ind i sine gamle rutiner, døgnrytme osv. Jeg selv boede det første halve år hos mine forældre efter hjemkomsten – indtil Kris og jeg havde råd til at flytte sammen igen. Derfor tog det ekstra lang tid at finde tilbage.

Gensyn med venner

Der skulle arrangeres en del kaffedates i forbindelse med min hjemkomst. Naturligvis kunne man have valgt at have holdt en stor velkomstfest eller lignende, men jeg valgte at tage den på tomandshånd med de fleste veninder. Denne proces er både dyr og tidskrævende, men den er godt givet ud. Gensynest glæde er stor efter flere måneder på farten.

Papirarbejde

Velkommen hjem – Her har du en bunke breve der skal læses og papir der skal udfyldes. Det var lidt den følelse jeg havde da jeg var hjemvendt. Der var for mit vedkommende papirarbejde i forhold til flytning, min uddannelse samt forsikring og abonnementer, men det føltes som skruen uden ende.

Savnet mod fjerne himmelstrøg

Personligt har den værste ting på denne liste været savnet. Jeg savner at rejse, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke sidder og tænker tilbage på rejsen vi netop har afsluttet, og jeg ville blot ønske at man kunne tage den en gang til. Jeg går nu og hungrer efter at komme afsted igen.

3 Comments

Skriv en kommentar