CLAY Keramikmuseum Danmark

Hos CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart finder du en imponerende samling af keramik udarbejdet af flere kendte keramikere. CLAY er Nordens største museum for keramisk kunst.

clay keramikmuseum

Samlinger og udstillinger

Hos CLAY finder du flere samlinger, hvoraf PEM samlingen og Erik Veistrup samlingen er to samlinger af private kunstelskere der tilsammen har mere end 1000 værker. Herudover er det muligt at finde Royal Copenhagen samlingen, hvor du kan følge tidslinjen og lære mere om historien hos Royal Copenhagen, og du kan lure ind i skatkammeret hvor du finder samlingen bestående af mere end 55.000 keramiske genstande. Udover de permenente samlinger er der også mulighed for at opleve nogle af de aktuelle udstillinger. Under vores besøg var det blandt andet udstillingen “et keramisk fællesskab” som er en fortælling omkring Fulby keramik og saltglasering. Læs mere om aktuelle udstillinger på www.claymuseum.dk

Clay keramikmuseum middelfart dansk rejseblog

Keramik er populært igen

Keramik er for alvor ved at blive populært igen i de danske hjem. Det blå musselmalede stel fra Royal Copenhagen har længe været et must i samlingen, men nu har stentøj i alverdens afskygninger ligeledes fundet sin vej. Der er særligt kommet et fornyet fokus på keramik og andre antikviteter efter at programmer som Antikduellen er blevet vist i fjernsynet.

clay keramikmuseum 2

Arkitekturen af CLAY

Men CLAY er mere end bare et keramikmuseum med en spændende samling. Museet er placeret i nogle smukke omgivelser med udsigt direkte ud til Lillebælt, og er desuden omkranset af en sand arkitektonisk perle. CLAY Keramikmuseum Danmark består nemlig af 2 meget forskellige bygninger, hvoraf den ene er Grimmerhus – en fredet bygning fra 1860´erne, som er italiensk inspireret med en rød facade og hvid kant. Museet er desuden blevet udviddet med en tilbygning på hele 1500 m2, hvoraf størstedelen af bygningen er skjult under jorden. Den overjordiske del af bygningen består af en stor mændge glaspartier samt store vendbare teglsten der fungerer som en slags lameller. De store glaspartier er vendt ud mod Lillebælt og giver den besøgende en fantantisk udsigt ud over vandet.

Det var ikke kun en tilbygning der blev lavet tilbage i 2015 Alt det indvendige i den gamle bygning Grimmerhus har ligeledes fået et løft med nye trappepartier, gulve med mere, således at de to bygninger flyder sammen på harmonisk vis.

Clay keramikmuseum middelfart dansk rejseblog

Spis på den hyggelige cafe

Når du besøger museet er det værd også at besøge den lille hyggelige cafe, som byder på klassisk cafe-mad i smukke omgivelser, hvor du har frit udsyn til naturen omkring dig. Herudover bør du ikke snyde dig selv for en gåtur rundt i skulpturparken, hvor du ligeledes kan få et bedre indblik i den pragtfulde arkitektur som danner rammerne for CLAY Keramikmuseum Danmark.

IMG_6843

Har du besøgt CLAY Keramikmuseum Danmark?

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Middelfart af Visit Middelfart, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Skriv en kommentar