Kom tættere på dyrene hos Aalborg Zoo

Vi elsker de unikke oplevelser man kan få i en zoologisk have, og vi elsker når man kan komme helt tæt på dyrene. Vi vil her i indlægget fortælle jer om nogen af de muligheder der er hos Aalborg Zoo.

kamelfodring Aalborg Zoo

Tag på en guidet tur i Aalborg Zoo

Vi har endnu engang besøgt Aalborg Zoo. Denne gang på en guidet tur bag kulisserne, og her fik vi en masse gode historier om dyrene og dagligdagen i haven. Vi lærte om de forskellige tiltag Aalborg Zoo gør for dyrene, vi fik et glimt af de nyfødte løveunger og vi lærte mere om dyrenes personlighed. Undervejs kunne man desuden frit stille spørgsmål og lære mere om sit favoritdyr. Du kan selv booke en guidet tur, det kræver dog at i er en større gruppe.

Fodring af kameler

Vi var som sagt på en guidet tur for ganske nyligt, og her kom vi helt tæt på dyrene – særligt kamelerne, som vi fik lov til at fodre med lidt gulerødder. Vi besøgte Aalborg Zoo på en varm solskinsdag, og de to fine kameler var i fuld gang med at skifte til sommerpels. Den varme vingterpels får de henover efteråret, og de bruger den som isolation mod kulden. Kameler bliver op til 230 cm høje og kan veje op til 1000kg.

Fodring af dyrene er ikke en typisk del af den guidede tur bag kulisserne i Aalborg Zoo, så vi følte os ekstra heldige. Der kan dog laves individuelle aftaler om fodringer.

Kamelfodring Aalborg Zoo

En lærerig oplevelse for børn

Skoleklasser kan komme forbi og blive undervist hos Aalborg Zoo. Her få børnene lov til at røre ved nogle af dyrene såsom slanger, skildpadder og kaniner. Der er naturligvis fokus på formidling og læring samtidigt med at de tager en god oplevelse med derfra. I ferieperioder såsom efterårsferien kan børn desuden få mulighed for at blive dyrepasser for en dag. Her følger de en dyrepasser og for lov til aktivt at deltage ved de daglige gøremål.

I den gode sags tjeneste

Aalborg Zoo er som nævnt en del af en række gode tiltag. De arbejder blandt andet med organisationer og naturfredningsforeninger, som aktivt gør en indsats for at bevare naturen og dyrene der lever i den. Der er tale om organisationer som Red Orangutangen og Black Mamba. Sidstnævnte er en organisation der værner mod krybskytter. Aalborg Zoo afholder årligt nogle arrangementer der skal sætte fokus på disse gode formål, og her kan du komme og høre mere om projekterne og om dyrene.

Alt det andet

Herudover kan man selvfølgelig møde op ved de daglige fodringer, tjekke nogen af dyrene ud på deres webcams eller du kan fange et show på zoofariscenen, som byder på spændende oplevelser året rundt. Herudover er der naturligvis blot tilbage at holde med den årlige kalender, hvor du kan finde kommende arrangementer.

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Aalborg af Visit Aalborg, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar